63 Öğrenciye Afet Gönüllüsü Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) proje okulu Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlediği 'Okulda Afete Hazır Gençler' eğitimini başarı ile tamamlayan 63 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ile birlikte öğrencilere sertifikalarını veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Proje okulumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açılması için çalışıyor, ekipman ihtiyaçlarını karşılıyor, başarılı öğrencimize ise burs veriyoruz. Bu eğitimle de öğrencilerimiz olası bir afette hepimizin hayatını kurtaracak birer afet gönüllüsüne dönüştü.” dedi.  

FTSO Likya Salonu’nda 26 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen törene Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk, Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu, Müdür Yardımcısı Fatih Köse ve öğrenciler katıldı. 

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAGAME) tarafından zorlu arazi koşullarında 36 saatlik eğitime tabi tutulan 63 öğrenci sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Başkan Çıralı, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk ve Okul Müdürü Ramazan Kuşçu’nun elinden aldı. 

Eğitime katılan tüm öğrencilerin bundan sonraki dönemde yaşanacak afetlerde kurtarıcı birer afet gönüllüsüne dönüştüğünü belirten Başkan Çıralı, geçen 6 Şubat’ta 11 ilde yıkıma neden olan ikiz depremlerin ardından afet sonrası kurtarma çalışmalarının öneminin bir kez daha gün yüzüne çıktığını söyledi. Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında birçok ortak çalışma yürüttüklerini anlatan Başkan Çıralı, “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2021 yılından itibaren yürüttüğümüz çalışmalar sonrası Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulumuz oldu. Proje okulumuzun ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümlerin açılması ve ekipman ihtiyaçlarını karşılanması için çalışıyoruz. Ayrıca başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Gemi yapım atölyesi yapılması ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Afet konusunda bilinçli gençleri yetiştirilmesine amaçlayan proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan gençlerimizi tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Bu projemizle, Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın açmış olduğu proje yarışmasına da başvuru yapacak. Umarım birinci oluruz. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise “Kahramanmaraşlı çifte depremlerin ardından göçük altına giren kurtarma görevlilerinden gelecek mutlu haberleri milletçe umutla bekledik. Kurtarma çalışmalarının önemini hep birlikte gördük ve yaşadık. Öğrencilerimize bakınca, ömürleri boyunca can kurtaracak afet gönüllüleri görüyorum. Gerçekten çok önemli bir projeye imza attık. Sertifika alan öğrencilerimize ve projede emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN