Açılışta Siyasi Gerginlik Damga Vurdu

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde Kapılarını Açılışına siyasi gerginlikler damga vurdu. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

11. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Çamköy Kapalı Pazar yerinde açılışında konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın sözleri vatandaşlar tarafından tepki gördü. 

Açılışta Siyasi Gerginlik Damga Vurdu

Açılış konuşmasında Fethiye Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesini yönelik;
“Çok gayretli çalışmalar yapıyorlar yerel yöneticilerimiz birkaç söyleyeceğiz mesela hayvancılık işletmelerinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi bir karar alsa yüzde 50 suyunuzu indirimli veriyorum diye açıklamasında bir engel var mı? En önemli girdilerden birisi budur. Bakınız biz yem girdilerini düşürmek için bakanlık olarak Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden üreticilerimize 5,50 TL ye arpa veriyoruz. Türkiye 6,50TL ‘ye arpa aldı yurt dışından ithal etti, 5,50 TL’ye üreticimiz üretebilsin diye destek verdi. Buğdayda mısırda da aynı durum var. Bu sene tahıl üretimi inşallah beklenti rekoltelerinin üzerinde olacak. 

 

Ben bu arada bir kez daha seslenmek istiyorum tarımın tüm dostlarına Büyükşehir Belediyesi şahsında tüm yerel yönetimlere arkadaşlar 2023 yılında çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimiz sulama birliği üyesi olan üreticilerimizin sulama faturalarının yüzde 50’sini TC Tarım ve Orman Bakanlığı ödeyecek. Benim çağrım şu;
Bu Büyükşehir yasasından sonra Valilik ile Büyükşehir arasında git geli olan bozuk su kanalları var biliyorsunuz değil mi Fethiye ve Seydikemer de en çok ya hu arkadaşlar buraları yerel yönetimler ıslah etsin çiftçiye destek olsun su kaybının önüne geçelim. Bakınız karşılıklı mahkemeleşip duruyorlar” ifadelerini kullanması üzerinde alanda hem katılımcı siyasetçiler tarafından hem de vatandaşlar tarafından tepki çekti. 
Gelen tepkiler üzerine sesini yükselten Saylak; “Kalabalığa demokrasi anlayışınız bu mu? Bir tarım fuarında tarım müdürünün konuşmasından daha doğal ne var elbette tarım müdürü konuşacak” diyerek konuşmasına devam edince tepkiler giderek arttı. 
Katılımcılar arasında bulunan CHP Muğla Milletvekili adayı Mehmet Demir; “Gübre ne kadar oldu haberiniz var mı” diye sordu.
Tüm bu gelişmelere rağmen açıklamalarına devam eden Barış Saylak, vatandaşlar tarafından tepki gördü. 

Açılışta Siyasi Gerginlik Damga Vurdu

Yaşanan siyasi gerginliğin ardından açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca;
“Arkadaşlar kusura bakmayın biraz siyasi gerilim üstlendik. Bakın Sayın Muğla İl Tarım müdürümüzü geçmişten tanıyoruz kim olduğunu biliyoruz. Biraz önce sayın müdürümüzün Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edilmesi gerektiğini söylediği sulama kanallarının mahkeme kararı ile Devlet Su İşlerine devredildi, bunu bilmenizi istiyorum.  Bakın ben sabah 6.00’da Karaçulha halindeydim. Arkadaşlar bakın bende bir çiftçiyim bundan 1,5 ay önce kota yüzünden domates 5 liraya düştü maalesef süspanse edilmiyoruz. Ülkede yarın domatesi kaça satacağımızı bilmiyoruz. Bir gün 20 lira bir gün 10 lira bir gün 5 lira ben siyaset yapmıyorum. Bende tarımdan geçiniyorum. Ben devletin bütün kurumları ile iyi ilişkiler kurabilen biriyim asla kimseyle siyasi dalaşmaya girmedim girmem de Tarım Müdürlüğümüzle beraber İncirköy de proje yürütüyoruz çıkaracağımız aromatik yağlarla bölgenin ekonomisine katkı sunacağız ve beraber mağazalar da açacağız. Bir herkesle iyiyiz ama bugünlerde siyasi atmosfer biraz gergin. Sizden rica ediyorum seçime çok az bir süre kaldı bizler barışık yaşamak zorundayız bizim için her partinin unsuru değerlidir. Her partiye oy veren vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz lütfen sizden sakin olmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN