AHMET ARAS: BODRUM DEĞİL FETHİYE İL OLSUN

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un il yapılmasına karşı çıktı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Hükümetin 2023 Haziran seçimlerine kadar, aralarında Bodrum’un da bulunduğu 12 ilçeyi il yapacağı iddiaları üzerine açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, il olması durumunda Bodrum’da yapılaşmanın hız kazanacağının ve Bodrum kimliğinin zarar göreceğinin altını çizerek, “Bir il için oluşturulacak olan müdürlükler ve gelecek olan kamu kuruluşları açısından Bodrum bu yükü kaldıracak düzeyde değil. Birçok alanımız, ‘korunacak alan’ veya ‘sit alanı’ statüsünde. Bodrum’un nüfusunun artmasını istemiyoruz. Zaten değişken bir nüfus var ve bununla baş edemiyoruz” ifadelerini kullandı.
“FETHİYE OLSUN”
TBMM’de çalışması yapılan dört belediye seçeneğine sıcak bakan Aras, “Coğrafi konum açısından Fethiye'nin il olması daha doğru olur. Fethiye il olursa, Kaş'ı Dalaman'ı Ortaca'yı ve o bölgedeki ilçeleri kapsar ve o ilçeler oraya bağlanarak merkezi oluşturulabilir. Böylece Muğla Büyükşehir olma statüsünden düşecek ve Bodrum ilçe olarak kalacaktır. O bölgenin böyle bir oluşuma ihtiyacı var. Yönetilebilir olması açısından, temel hizmetler açısından da Fethiye daha doğru bir adres” dedi.
Nüfusu ile Erzincan, Gümüşhane, Karaman ve Tunceli gibi 15 şehri geride bırakacak olan Bodrum'un coğrafi ve fiziki şartları dikkate alınarak Bodrum Belediyesi, Turgutreis Belediyesi, Yalıkavak Belediyesi ve Mumcular Belediyesi olmak üzere dört belediye olması öngörülüyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN