ANTIK KENT TLOS 10 KASIMA HAZIRLANIYOR

Hitit Kaynaklarında ülke olarak geçen Likyanin en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Seydikemer ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Antik Tlos kenti 10 Kasım da Büyük Tlos Kritertum Bisiklet Yarışına hazırlanıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ebediyete intikalinin 84.yılı seneyi devriyesinde Muğla Valiliği uhdesinde Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 KASIM TLOS KRITERYUMU Türkiye geneli Bisiklet sporcularini Seydikemer Tlos ta buluşturacak.
Pegasus Kahramanı Bellerophontes'in yaşamının geçtiği kent olarak bilinen dönemin en iyi okçularının yetiştiği bünyesinde stadyum ve arenanın bulunduğu antik Kentin sokaklarında bu sefer pedallar dönecek. Muğla Valisi Orhan Tavlı nin talimatları ile bölgede Spor turizmi için çalışma yürüttüklerini belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla İl Temsilcisi İlker Cömert Tlos u görüp büyülenmemek elde değil. Bir şehir düşünün asırlar öncesi sporun kalbi olsun. Kocaman bir stadyumu, arenası olsun. Geniş bir alana kurulması nedeni ile Bisiklet sporunun tüm disiplinleri içinde fevkalade uygun. Sayın Valimin talimatları ile 10 Kasım da önemli bir etkinliği hayata geçireceğiz. Tüm Türkiye den Bisiklet sporcularını bu dev antik Kentte ağırlayacagiz dedi. Seydikemer Belediyesinin de destekleri ile bölgenin tarimindan gastronomisine kültür ve tarihi yapısının da gelen sporculara tanitilacagini söyleyen Cömert böylelikle antik Kentin taninirliğına katkıda bulunacaklarına inandıklarını söyledi.
10 Kasım 2022 perşembe günü saat 11 de yaş gruplarına göre start alacak sporcular  Tlos Antik Kentin içinde geçen 1.8 km lik parkurda 5 ile 15 tur arasında kıyasıya bir mücadele sergileyecekler.
Dereceye girenler için ise aynı gün saat 15.00 da ödül töreni düzenlenecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN