ARSAL'DAN ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ÖZEL DİYET

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, çalışan kadınlar için sağlıklı beslenmenin tüyolarını paylaştı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, çalışan kadınların nasıl sağlıklı beslenmesi gerektiğine değindi. Arsal, kadınların diyet yapabilmesi için püf noktaları FRT TV aracılığıyla anlattı.

“HAYATINIZI ZORLAŞTIRMADAN BUNU YAPABİLECEKSİNİZ”
Bugün 9-5 çalışanlar nasıl sağlıklı beslenebilir bu konudan bahsetmek istiyorum diyen Uzman Diyetisyen Arsal, “Sabah kalktınız işe hazırlandınız çocukları okula hazırladınız, belki çocuklara kahvaltı hazırladınız ve koştur koştur işe gittiniz. İş yerinde simit/ poğaça yediniz, öğlene kadar çay/kahve içtiniz, öğlen iş yerinin yemekhanesinde çıkan tabldot usulü yemekten yediniz, öğleden sonra kahvenin yanına bir gofret yediniz, eve geldiğinizde yemek, bulaşık, çocukların ödevi derken yorgunluk çöküyor çünkü gün boyu çok sağlıksız beslendiniz. Sonra da televizyon karşısında meyve, çerez, tatlı yiyip çay içip uyuyorsunuz. Size de bu durum tanıdık geldiyse birkaç maddeyle sağlıklı hayata geçebilirsiniz. Böylece hem kendinizi daha dinç hissedecek hem de açlık yaşamadan kilo verebileceksiniz. En önemlisi de hayatınızı zorlaştırmadan bunu yapabileceksiniz” dedi.
“KAHVALTI GÜNÜN EN ÖNEMLİ ÖĞÜNÜ”
Konuşmasına devam eden Arsal, “İlk öğünle başlayalım kahvaltı; günün en önemli öğünü çünkü yeterli ve dengeli bir kahvaltıyla güne başladığımızda kan şekerimiz gün boyu dengede kalıyor. Eğer kahvaltı yapılmazsa veya poğaça gibi sağlıksız bir seçenek olursa özelikle 15:00 gibi abur cubur gibi glisemik indeksi yüksek besinleri canımız istiyor. Kahvaltı seçeneklerinden 1.si süte yulaf ve mevve ekleyebilirsiniz. 2.si yumurta peynir zeytin ve yeşillik olabilir. 3.sü çavdar ekmeğine peynirli bir sandviç hazırlayıp yanınıza alabilirsiniz. Öğle yemeğine kadar 3 saati geçiyorsa araya bir Türk kahvesi yanına da 1 kuru kayısı ve 1 ceviz ekleyebilirsiniz” şeklinde konuştu.
“SALATA VE YOĞURT HER GÜN YİYEBİLİRSİNİZ”
Arsal, “Öğle yemeğinizde tabldot yemek çıkıyorsa, bunu da daha sağlıklı hale getirebiliriz. 1.si Çorbaların içinde un ve margarin olduğu için olmamalı. 2.si ana yemekleri yiyebilirsiniz, fakat suyunu tabakta bırakın ki yağını minimum almış olun. 3.sü pilav/ makarna yememelisiniz, arada bulgur pilavı olabilir. 4.sü beyaz ekmek yerine 1-2 dilim çavdar ekmeği yiyebilirsiniz.  Çavdar ekmeği çıkmıyorsa bile yanınızda götürmenizi tavsiye ederim böylece daha uzun süre doygunluk yaşamış olacaksınız. 5.si salata ve yoğurt her gün yiyebilirsiniz” dedi.
“KOLAYLIKLA KİLO VERDİĞİNİZ GÖRECEKSİNİZ”
Arsal, “Öğleden sonra 10 adet çiğ badem/fındık + yeşil çay veya 2 ceviz+ 2 hurma olabilir. Akşam yemeğinizde 1.si un kullanmadığınız sürece çorba olabilir. 2.ana yemekleri susuz yiyin, 3.et/tavuk/balık kızartma olmasın, 4.pilav/makarna yerine bulgur pilavı olabilir. 5.Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği olsun. 6.Salata her gün olsun, 7.et/tavuk/balık yanına yoğurt olmasın, diğer yemeklerde olabilir. Akşam yemeğinde 1 saat sonra 1 meyve yiyebilirsiniz. Gün içinde 2.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. İçtiğiniz çay/ kahve kadar fazladan su içmeye özen gösterin. Örneğin günde 2 kupa(500ml) kahve içiyorsanız gün içinde 3 lt su içmelisiniz. Bütün maddelere dikkat ettiğinizde kolaylıkla kilo verdiğiniz göreceksiniz ve kendinizi daha dinç hissedeceksiniz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN