ATA'YI ANMA SATRANÇ TURNUVASI'NA YOĞUN KATILIM

Türkiye Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği'nin katkılarıyla Fethiye 10 Kasım Ata'yı Anma Satranç Turnuvası düzenlendi. Çalış Plajı'nda bulunan Wooden Stage Restoran (Kerim Hotel) ev sahipliği yaptığı organizasyona katılım yoğun oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -


10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Fethiye 10 Kasım Ata’yı Anma Satranç Turnuvası organize edildi. 4 kategoride gerçekleşen faaliyete 153 sporcu katılırken, 7 hakem görev yaptı. 8 Yaş ve Altı, 10 Yaş ve Altı, 12 Yaş ve Altı ile Açık kategorilerinde düzenlenen aktiviteye; Çalış Plajı’nda bulunan Wooden Stage Restoran (Kerim Hotel) ev sahipliği yaptı. Turnuvadaki karşılaşmalar büyük çekişmeye sahne olurken, bu zorlu mücadelede sporcular galibiyete ulaşabilmek için yoğun bir çaba harcadı. Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Wooden Stage Restoran (Kerim Hotel) işletme sahibi Sebahat Güngör, “Çok güzel bir etkinlik, satrancın spor olarak daha da bir özelliği var. Çok mutluyum. Destek olabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu. 

SAYIN, “BÖLGEMİZ İÇİN BU ORGANİZASYONLARI YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Türkiye’nin dört bir yanından tanınmış sporcuları bölgeye çekebilmek için daha çok organizasyon yapmak zorunda olduklarını belirten Satranç Federasyonu Fethiye İlçe Temsilcisi Ünat Sayın, “Turnuvaya 150 sporcu başvurdu. Şu anda yarışmalar 120 sporcuyla devam ediyor. 7 hakemimiz görevli. Her şey den önce bize ev sahipliği yapan, Wooden Stage, Sabahat Hanım’a teşekkür ediyorum. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay’a teşekkür ederim. Biz bu turnuvada sıkıntı yaşamıştık. Atamıza saygı çerçevesinde, Fethiye gibi, Muğla’nın en çok sporcu bulunduran ilçesinde salon bulamamak ve diğer ödülleri temin edememek gibi sıkıntılar yaşadık. Sağ olsun Mete Bey bunu çözdü. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Bey’i aradım. Bize yardımcı olmasını istedim, onun vesilesiyle Mete Bey ve Sebahat Hanım’la tanıştık. Çok da güzel oldu, mutluyuz. Çocuklarımız için ödülleri yaptırdık. Kupalarımızı özel tasarımlarla yaptırdık. Katılan tüm sporcularımıza Atatürk rozeti yaptırdık. Yarında 7 tur maçlarımız bugün ve yarın devam edecek. Saat 18 gibi de planlarımız, ödül töreniyle sona erecek. Bu etkinlikleri imkanlarımız doğrultusunda devam ettireceğiz.  Ben devamı gelecek ve daha büyük turnuvalar da planlıyoruz. Son zamanlarda sponsor olmak isteyen, kurum ve kuruluşlar, şahıslar oldukça biz Elo Turnuvası düzenlemeyi planlamayı hedefliyoruz. Elolar dikey gelişim içinde faydalı, buradaki amacımız çocuklarımıza birinci, ikinci kupası madalya aldırmak değil. Aynı zamanda bu sporun gelişmesi için. Türkiye’nin dört bir yanından tanınmış sporcuları çekebilmek için daha çok organizasyon yapmak zorundayız. Tabi ki buda, ödüllerde oluyor. İlgi çekici turnuvalarla oluyor. Çevre illerde görüyoruz. Biz buradan Denizli, Antalya gibi illere sporcularımız götürüyoruz. Çünkü Türkiye kupasına hazırlanıyoruz.    Eğer bu turnuvalara destek verilirse, Fethiye’mizde çok yetenekli sporcular var. Bunlar yarın ülkemizi milli takımlarda temsil etmesi hepimizi gururlandıracaktır. Bize bu dönemde destek olan Sayın Kaymakamlığımız, İlçe spor müdürümüz Harun Bey’e de aynı şekilde teşekkür ediyorum. Önümüzdeki haftada Kaymakamlık kupasını yapıyoruz. Yani durmuyoruz. Haftaya Kaymakamlık kupasını yapacağız. Bu turnuvanın kupaları özel kupadır. Federasyonca onaylıdır. Tüm ödülleri bize kaymakam bey karşıladı.  Hazırlıklarımızı yaptık, kendisine de buradan teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN AY, “HERKESİN GELECEK VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPACAĞI BİR ŞEYLER VARDIR”
Herkesin geleceğimiz ve çocuklarımız  için yapacağı bir şeyler olduğunun altını çizen Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Böyle bir organizasyon düzenlediği için  Satranç İlçe Temsilcimiz ve Aynı zamanda Eğitimci olan Ünat Sayın  hocama teşekkür ederim. Aklına koyduğu her şeyi çok güzel organize ederek harika bir şekilde yerine getiriyor. Kerim Otel Wooden Stage sahibi Sebahat Hanım’a çok teşekkür ederim hiç bir maddi menfaat gözetmeden destek verdiği için , onlar olmadığı zaman böyle bir organizasyon olması çok zor. Şu gerçeği anlamımızda fayda var. Bunların hepsi çocuklarımıza, geleceğimize yapılan yatırımlardır. İlköğretim ve satranç federasyonundan Hocam, emek veriyor, Hiçbir maddi avantaj sağlamadan otelcim emek veriyor, yerini paylaşıyor.Bizde bir sivil toplum örgütü olarak bölgemizde olduğu için elimizden geldiğince  destekledik . Sonucunda  120-150 arasında sporcunun katıldığı yarıştığı böyle güzel bir organizasyon ortaya çıkıyor. Bu birlikte yapılan bir çalışmadır. Hocamızın, belediyemizin, kaymakamlığımızın, sivil toplum örgütümüzün, satranç federasyonumuzun ve esnafımızın ortak çalışmasıyla gerçekleştiriyoruz. Bunu hiç unutmamakta fayda var. Herkesin gelecek ve çocuklarımız için yapacağı bir şeyler vardır. Önce bunu anlamamız gerekiyor. Turizmciler olarak Evet, para kazanmamız, ticaret de yapmamız lazım , biz turizmciler olarak  bazen insanı değerlerimizden de uzaklaşıyoruz çünkü çok kısa sürede bütün yılın parasını kazanmaya çalışıyoruz. İstihdam sağlayabilelim, ticaretimizi yürütelim, evimize ekmek götürebilelim diye. Bu  pandemi dönemi bizleri çok zorladı ancak turizmin  artık düzelmeye başladığını böyle  devam edeceğini  umut ediyorum ki, çocuklarımız ve geleceğimize  eğitim olur  ,spor olur, sanat olur, bilim olur yatırım yapabilelim tabi ki  Kaymakamlığımız ,Belediyemiz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz ,Fethiye esnafı, Fethiye Turizmcileriyle  birlikte omuz omuza” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN