Bakırcı, yeni sezon hakkında hedeflerini anlattı

Fethiyespor Kulübü Başkanı Esat Bakırcı, 17 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul hakkında açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Aynı zamanda tamamlanan sezonu değerlendiren Bakırcı, yeni sezon hakkında hedeflerini anlattı.
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligi 55 puanla 8. sırada tamamladı. 2022-2023 sezonunun tamamlanmasının ardından 17 Haziran Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurul yapılacağını söyleyen Fethiyespor Kulübü Başkanı Esat Bakırcı, geride kalan sezonu değerlendirerek yeni sezon hakkında açıklamada bulundu.

FRT TV’ye konuşan Bakırcı, şunları söyledi:
“Tüzük değişikliği yapmamız lazım. Genel kurul düzenliyoruz ve onay aldığımız an değişikliğe gideceğiz. Federasyon, şirketleşme sürecine girdiği için de kongremizi yapacağız. Genel kuruldan tüzük değişikliği ve şirketleşme için onay almamız gerekiyor. 17 Haziran’da ilk, 24 Haziran’da ikinci kongremizi yapacağız. Önümüzdeki sezonun da hazırlıkları var. Bunun için de genel kurulda herkesi bilgilendireceğiz. Oyuncularımızın da anlaşma gereği ödemeleri var. 30 Haziran’a kadar bunları da ödememiz gerekiyor. Maç başı ödemelerini en iyi şekilde yaptık. 3.5 milyon TL’ye yakın ödeme yapıldı. Futbolcuların garanti paralarını ödemek için çalışmalarımız sürüyor. Temmuz, Ağustos, Eylül ayında ödeyeceğimiz paralar var. Sigortaya, belediye otoparkına, vergi dairesine borcumuz var. Eskiye göre çok para sıkıntımız yok. Daha düne kadar eski futbolculara borcumuz vardı. Ama bazı futbolcularımıza hala mahkemelik olduğumuz borçlarımız var. Sürecin nasıl devam edeceğini bilemiyoruz. 30 Nisan’da 200 bin liralık borcumuz vardı beklediğimiz para tamamiyle oraya gitti. Hala onlarla uğraşıyoruz. Sigorta şirketi ile anlaştık ve 200 bin liralık borcu ödedik.50 bin TL vergi borcunu ödedik. Hiç kimseyi zan altında bırakmadık. Yapılandırma ile kalan borçlarımızı yapılandıracağız. Uzun vadeli bir yapılandırma yapacağız. Fethiyespor’u bana göre çağ atlattık. Fethiye halkının bana yardımcı olmasıyla çok büyük işler başardık. En büyük desteklerden biri de Esnaf Hastanesi’nden geldi. Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya da bir teşekkür borçluyuz. Fethiyespor en az 30-40 sene önünü görebilecek bir tesise kavuştu. Bunda Fethiye halkının da çok büyük emeği vardır.

“Erhan hoca ve ekibiyle yola devam ediyoruz”
Allah’ımıza şükürler olsun geçen sene ikinci lige yükseldik. Bu sene gösterdiğimiz performansla yerimizi koruduk. Bu ikinci lige çıkmak bu kadar kolay olmadı. Çok zor bir kura çektik. Sezon başladığında futbolcularımızın çoğu ile ilişkimizi kestik. Çünkü Fethiyespor’a layık olmadıklarını düşündük. Bize zor günler geçirttiler. Transfer olup giden oyuncularımızın da yolu açık olsun. En iyi şekilde başarılı olmalarını umuyorum. Bazı oyuncularımızın lige alışması biraz zor oldu çünkü ikinci lig üçüncü ligden biraz daha zor bir lig. İlk devreyi çok iyi bitirdiğimizi söyleyemeyiz. Yaptığımız transferlerin bazıları bize uyum sağlayamadı. Giden hocamız da dâhil. Yanlış yönlendirmeler oldu tabii ki bizim de hatalarımız oldu. Onun için devre arasına kadar zor bir dönem geçirdik. Bundan sonra Erhan hocamız ve ekibiyle beraber yolumuza devam edeceğiz. 8 tane futbolcumuz ile 1,5 senelik sözleşme yaptık. Bunların haricinde yollarımızı ayıracağımız birkaç kişi daha var. Transferlerimiz de devam edecektir. Genç, bu takıma faydalı olacak kendini ispat etmiş seneye de bize katkı sağlayacak oyuncularla olacağız. Erhan hoca ve ekibiyle yola devam ediyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN