BAŞKAN AY,' FETHİYE, TÜRKİYE'NİN KRALİÇESİ'

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, turizm sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kasım ayı olmasına rağmen halen yabancı turistlerin olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Ay, 'Bana göre Fethiye, ülkemizin turizmde bir incisi…' şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Çalış Plajı’nın 2 yıllık pandemi sürecinin ardından iyi bir turizm sezonu yaşadığını belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, çok sayıda İngiliz turistin bölgeyi ziyaret ettiğini söyledi. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin de turizme önemli katkı sağladığını ifade eden Dernek Başkanı Ay, Fethiye’nin daha çok ön plana çıkarılması ve Avrupa’da tanıtılması gerektiğini dile getirdi.
“BANA GÖRE FETHİYE, TURİZMDE TÜRKİYE’NİN BİRİNCİSİ”
Şuanda 1 Kasım. Halan çevrede yabancı turistleri görüyoruz. Az sayıda İngiliz var. Bol miktarda ise Rus turist görüyoruz. 3-4 gün otellerde kalıp sonrasında kiralayacak ev arıyor olabilirler. Sanırım kış ayını burada geçirmeyi düşünüyorlar. Sezon ise bu sene pandemiden sonra güzel geçti. Bol miktarda İngiliz turist gördük. Sokakta ki esnaf da iş yaptı. Yemekçisinden hediyelik eşyacısına kadar herkesi memnun ettiğini düşünüyorum. Tabi ki bunun yanında Almanya’da Avrupa’da yaşayan Türkler de vardı. Maalesef bu sene bölgemizde büyük şehirlerden gelen vatandaşlarımızı göremedik. Ekonomik krizin de bunla alakası var. Avrupa’da yaşayan halkımız ise arabayla gelip çeşitli tatil beldelerinde tatil yaptılar. Bana göre Fethiye, turizmde Türkiye’nin birincisi. Türkiye’nin kraliçesi. O kadar güzel bir belde. Bu beldeyi daha çok ön plana çıkartmamız gerekiyor. Umut ediyorum önümüzde ki sezonlarda aynı çoğunlukta yabancı turistleri bölgemizde görebilelim” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN