BAŞKAN ÇIRALI, FTSO MESLEK KOMİTELERİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı'nda 2018-2022 dönemiyle ilgili durum değerlendirilmesi yapılarak, seçim sürecinde yapılan açıklama ve eleştirilerle FTSO'nun kurumsal kimliğinin yıpratılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıya Meslek Komiteleri üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Meslek Komitesi üyelerine 4.5 yıllık süreçte verimli ve uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Osman Çıralı, “Görev yaptığımız 4.5 yıl boyunca Odamıza, üyelerimize en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla birlik beraber içinde, görevimizi layıkıyla yerine getirmenin gayretiyle çalıştık. Her ay düzenli olarak yapılan komite toplantılarımızda sektörlerimizin sorunlarını ele alındı, çözüm yollarını görüşüldü. Bölgesel ve sektörel toplantılar düzenleyerek; sorunları ve taleplerini bizzat üyelerimizden dinledik, sektörlerimizin nabzını tuttuk. Tüm komite üyelerimiz, başkanlarımız ve meclis üyelerimizle 2 yılı pandemiyle geçse de Fethiye ticaret hayatında çarkların dönmesi için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Kısıtlamaların olduğu salgın döneminde bile FTSO olarak üyelerimize kesintisiz bağlantıda olduk. Meclisimiz, meslek komitelerimiz ve Yönetim Kurulumuz, çalışanlarımızla, üyelerimize hiçbir aksama olmadan hizmet verdik.

FTSO olarak, Fethiye ve Seydikemer’de turizmin ve ticari hayatın canlı olması, yatırım ortamının gelişmesi, sorunların çözümü ve bölgemizi uluslararası alanda yeni pazar ülkelerde tanıtmak için birlik beraberlik içinde çalıştık.  başta siz komite üyelerimiz olmak üzere Meclis ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma ve Oda personelimize 4.5 yıllık süreçte uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Artık seçim sürecine girdik.  Bugün 3 aday ile seçime gidiyoruz. Bu süreçte bize yakışan kırıcı olmadan, kişisel hırslarla karalamalara girmeden ve en önemlisi Odamızın itibarını zedelemeden bu süreci tamamlamak.” diye konuştu.

SORUNLARI TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA İLETECEĞİZ

FTSO üyelerinden meslek komiteleri aracılığıyla Odaya ulaşan 25 maddelik sorun ve çözüm önerini rapor haline getirdiklerini kaydeden Osman Çıralı, “Tüm bu konuları ve bu toplantıda bu konular dışında varsa sizlerin de ekleyeceği yeni sorunlar-önerileri raporumuza ilave edeceğiz. Bu raporu ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Ayrıca raporumuzu TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na sunacağız.

ÜYELERİMİZİN SORUNLARIN TEK TEK ÇÖZÜYORUZ

Konuşmasında FTSO’nun son 6 aylık faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi veren Osman Çıralı, sektörlerin en önemli ihtiyaçlarından birinin nitelikli eleman olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sektörlerimizin beklentilerini karşılayacak elemanların yetiştirilmesi için Fethiye Mustafa Kemal Teknik Anadolu Lisesi’nin hamiliğini üstlendik. Okulun tüm makine ve teçhizat eksiklerini gidererek, eğitim şartlarının iyileştirilmesini sağlayacağız. Ayrıca öğrenciler üyelerimizin yanında staj yaparak bilgi ve becerilerini pekiştirecek. Böylece üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, mesleğini bilen ve sahiplenen çalışanlar yetiştirilecek. İlk aşamada gemi inşaat sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılaması için okul bünyesinde gemi yapım atölyesi yapacağız. Ayrıca mevcut bölümlerin yanı sıra üyelerimizin talepleri doğrultusunda okulda yeni bölümler de açılacak.

Üyelerimizin son 6 ayda bizden bir talebi de takograf işlemlerinin Fethiye’de yapılmasıydı. Bunu da gerçekleştirdik. Girişimlerimizle FTSO, sayısal takogra işlemlerinin yapılabilmesi için TOBB’un yetkilendirdiği 159 “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden biri oldu. Karayolu taşıma araçlarının sürücüleri, dijital ehliyet ve sayısal takograf işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden Odamızdan yapabiliyor. Bölgemiz ticari taşıt sürücülerine hayırlı olsun.

Müşterek toplantımızın verimli olmasını diliyor, 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak Oda seçimlerimizin; üyelerimiz, Odamız ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Başkan Çıralı’nın konuşmasının ardından, meslek komitesi üyelerinin dilek ve temennileri alındı. Müşterek toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN