BAŞKAN GÖNEN'DEN 5 ARALIK AÇIKLAMASI

5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı dolayısıyla YKKED Başkanı Avukat Ali Gönen tarafından basın açıklaması yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

YKKED Başkanı Avukat Ali Gönen tarafından yapılan açıklamada,” Değerli kadınlarımız, değerli Fethiyeliler; şu üzerinde yaşadığımız Yerküre' deki bütün güzelliklerin kaynağı kadınlarıdır, kadınlarımızdır. Ülkemizdeki güzellikler kadınlarımızın eseridir. Kadınlarımız da şunu bilmelidir ki, yaşadıkları, yaşadığımız bütün özgürlüklerin kaynağı Laik Cumhuriyet' tir, Laik Hukuk Devrimidir. Türk Yurttaşlar Yasası başta olmak üzere Cumhuriyetin devrimleridir. Daha da özeti Atatürk devrimleridir. Cumhuriyet devrimlerini kısa sürede yaşamamızı sağlayan eğitim kurumları ise Köy Enstitüleridir. Kırk bir köye kırk bin öğretmen yetiştirmek üzere kurulan Köy Enstitüleri Anadolu'yu bir güneş gibi aydınlatmıştır.
Değerli Fethiyeliler, bugün İslam ülkelerine bakınız kadınlar ikinci sınıf insandır. Yalnız ve yalnız ülkemizde kadınlarımız özgürdür. İkinci sınıf vatandaş değil, eşit yurttaştır. Laiklik, Laik Hukuk sayesinde hepimiz adam gibi yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bundan 88 yıl önce yani bu günkü tarih olan 5 Aralık 1934’te seçim yasasında değişiklik yapılmasını sağlamış ve kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Haklarını kazandırmıştır. Bu yasaya göre yapılan ilk seçimde, 8 Şubat 1938 de yapılan seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisine 17 kadın milletvekili olarak girmiştir. Bilindiği üzere o tarihten bu güne kadınlarımız her göreve seçilebilmektedir. Seçme ve seçilme hakkının kullanılması yani adam yerine konulmamız, yurttaşlık haklarımız bakımından çok önemlidir. Bunun önemini hatırımızdan çıkarmayalım.
Değerli anneler; çocuklarınızı yalnız ve yalnız müzik, resim, spor kurslarına, sanat içerikli çalışmalara gönderiniz. Matematik, Türkçemizi güzel konuşma ve yazma gibi kurslara gönderiniz. Çocuklarımızı çağdaşlığa hazırlayacak olan çalışmalar bunlardır. Laik Hukuk düzenini sonuna kadar korumak ve devam ettirmek için ne gerekirse yapmalıyız. Siz kadınlarımızı her zaman hayatın her alnında görmek dileğiyle saygılarımı sunarım.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN