Başkan Ünal güven tazeledi

Fethiye ATA Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olağan genel kurulu sonrasında mevcut başkan Hüseyin Fikret Ünal tekrardan başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Fethiye Ziraat Odası’nda Fethiye ATA Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin genel kurul seçimi yapıldı. Seçimde mevcut başkan Hüseyin Fikret Ünal tekrardan başkanlık görevine seçilerek güven tazeledi. Başkan Ünal’ın yönetim kurulu üyelerinde de bir değişiklik olmadı.Program saygı duruşu ile başladı. Akabinde ise yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunun da okunup denetlenmesinin ardından başkanlık görev süresi belirlerdi.

Fethiye ATA Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fikret Ünal kongrede yaptığı açıklamada, “Sayın Divan Kurulu, Ata Dostları ve ortaklarımız genel kurulumuza hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi genel kurullar geçmiş senenin muhasebesi, artı ve eksilerin değerlendirilmesi dersler çıkararak önümüzü görmemiz için yön belirleme günleridir. Kısaca yönetimin genel kurula hesap verme yeni yol planı yapma günleridir. Yönetim olarak bu olanağı fırsata çevirip son sene içinde neler yapıldı, koyduğumuz hedeflere ne oranda ulaşıldı, nereye gidiyoruz, neleri başaramadık, kısaca durum tespiti yaparak yeni bir programla ivme kazanma günleridir. Bir önceki sene hedef olarak koyduğumuz kurumsallaşma noktasında çalışmalarımızı derinleştirdik. Kendimizle birlikte ortaklarımız ve paydaşlarımız olan kurumları kooperatifçilik temelinde ortak bir görüş oluşturmaya çalıştık. Fethiye Kaya İnciri konusundaki çalışmalarımız devam etti. Fethiye Ziraat Odası, Seydikemer Ziraat Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’ndan oluşan paydaşlarımızla birlikte Aydın İncir Enstitülüsünde ürettirdiğimiz Kaya İnciri fidanlarının toprakla buluşmasını sağladık. Bir ortağımızla birlikte kapalı kava inciri bahçesine katıldık.

Son genel kurulumuzda, eksiklerimizden birisinin sosyal medya, yazılı, görsel basın olduğu tespitini yapmıştık. Bu sorunu gidermek için proje desteği aldık. Ticaret Odası konferans salonunda katılımcı ortaklarımızla 2 aylık kursu tamamladık. Gördüğümüz kurs ışığında oluşturduğumuz sosyal medya komitesi çalışmalarına devam ediyor. İzmir 2. Yüzyıl iktisat kongresinin çiftçi grubu ön çalışmalarına Zoom üzerinden katılım sağladık. Sonuç bildirgesinin hazırlık çalıştayına katılarak kooperatif olarak katkı sunduk. Yerel tohum, Hibrit tohum ve GDO’lu tohum konusunda tartışma ortamı yaratmak üzere Ata Dostları ile bir kitapçık hazırladık.

Eksiklerimizi kooperatif bünyesi etrafında toplamalıyız. İlkelerimize uygun üretici ve katma değer yaratan yeni ortaklar bulmalıyız. Ürün ve yer bazında gruplar oluşturmalıyız. Geldiğimiz noktada paketleme ve üretim merkezinde çalışacak bir kişiye gereksinim var. Satış noktamız hem satış hem de üretim planlama ve çeşitlendirme konusunda yol gösterici oldu ve olmaya devam ediyor. Ayrıca Fethiye’ye gelen misafirlerimizin odak noktası oldu. Bu noktadan daha çok yarar sağlamalıyız. Gıda piyasasını ve perakende sektörünü gözlemlemek üzere her bir ortağımızın hiç olmazsa ayda bir nöbete girmesi önemlidir. Bu şekilde tüketicinin istek ve talepleri belirlenerek üretim planlanması sağlanacaktır. Önümüzdeki yılın üretici ortaklarımız ve kooperatif açısından bereketli olması dileklerimizle yeni seçilecek yönetim kurulunun yolu açık ve aydınlık olsun” ifadelerini kullandı.
S.S Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığına (2023)
Yönetim Kurulu Asil

Hüseyin Fikret Ünal
A.Emrah Tekelioğlu
F.A.Banu Özoğul

Yönetim Kurulu Yedek
İ.Deniz Turcan
Durkadın Tosunoğlu
Fügen İnal

Denetim Kurulu Asil
Atilla Büyükpabuççu
Firdevs Korkmaz
Cemile Karaca

Denetim Kurulu Yedek

Gökhan Yılmaz
Meltem Cangüner
Aycan Mutlu
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN