'Bir an önce son verin, yürütmeyi durdurun'

CHP 27. Dönem Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla'nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı direnen köylülerin ifadeye çağrılması üzerine ifade vermeye giden köylülerin yanında yer alan Erbay, ' Toplam 110 vatandaşımız farklı yerlerde ifadeye çağrıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Dün Yatağan’da 45 vatandaşımız ifade verdi. Vatandaşlarımızın bu haklı direnişinde onların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.

Her şeye rağmen umutlarımızı korumaya devam edeceğiz, topraklarımıza, ormanlarımıza, suyumuza, geleceğimize ve Muğla’mıza sahip çıkmaya devam edeceğiz diyen Erbay, “İfade verenlerin içerisinde 60-70 yaşında teyzelerimiz, gözleri görmeyen teyzelerimiz, hasta teyzelerimiz hatta gece kolluk kuvvetlerine direndiği söylenen ancak o sırada orada olmayan teyzelerimiz bile var.” dedi.

Bilirkişi Heyeti’nin hazırlamış olduğu rapor olduğunu ve bu rapor doğrultusunda Mahkemenin yürütmeyi durdurulması kararını vermesi gerektiğini belirten Erbay, “Bilirkişi raporunda yapılmak istenen fabrikanın 3573 sayılı Yasa’nın 20. maddesine aykırı biçimde proje alanının 2-2,5 km mesafede zeytinlikler bulunduğu, proje alanının tarım alanları için su üretim arazisi mahiyetinde bulunduğu, Kazan Gölet’ini besleyen dere ve kollarının kireç taşı ocaklarının açılacağı araziden geçtiğini, projenin karayoluna getireceği yükün belirlenmesinde esas alınan araç geçiş sayılarının 2010 yılı öncesine ait olduğu, buna benzer birçok sebepten dolayı bu projenin yanlış olduğu açıkça ortaya konmaktadır. Bu yüzden Yatağan’dan yetkililere sesleniyoruz; Artık bu zulme bir son verin ve daha fazla gecikmeden yürütmenin durdurulması kararını verin. Geç gelen adalet adalet değildir.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN