'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

FTSO Mavi Grup aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Şehit Fethi Bey Parkı'nda düzenlenen programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Programda konuşan Mevcut Başkan Osman Çıralı, odanın yaptığı ve yapacağı projelerden bahsetti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Şehit Fethi Bey Parkı’da FTSO Mavi Grup aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Programa yaklaşık 250 kişinin katıldı. Etkinlikte konuşan Mevcut Başkan Osman Çıralı, odanın yaptığı ve yapacağı projelerden bahsetti. Yaklaşık bir buçuk saat süren etkinlik hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞTIK
Aday tanıtım toplantısında konuşan Mevcut Başkan Osman Çıralı,’’ Odamızın 1 Nisan 2018 tarihinde yapılan seçimlerinde üyelerimizin, biz mavi gruba olan güveni ve oylarıyla göreve geldik. Yaklaşık 4,5 yıldır da bizimle yola çıkan ve bize inanan arkadaşlarımızla birlikte üyelerimize, Odamıza ve bölgemize hizmet ettik. Verdiğimiz sözleri yerine getirmek için birlik beraberlik içinde özveriyle çalıştık. Çok zor bir dönemde görev yaptık. 4.5 yılın 2.5 yılı pandemiyle geçti. Pandemide hayat durdu ama biz durmadık. Bu zorlu dönemde de üyelerimizin yanında olduk. Üyelerimizin sorunlarının çözümü için, ekonomide çarklarının dönmesi için özveriyle çalıştık. Sorunları Ankara’ya taşıdık ve çözülmesini sağladık.  Bölgemizin hak ettiği yatırımlara kavuşması en önemli hedefimiz oldu. İlk olarak Babadağ Teleferiğin daha rantabl olması için kalkış istasyonunun yerini değiştirdik. Bu sayede Ölüdeniz manzarası ile Babadağ’a çıkılabiliyor. Fethiye’mizin 25 yıllık rüyası Babadağ Teleferik, yaptığımız lobi çalışmalarıyla hızlandı ve geçen yıl hizmete girdi’’ dedi.
 

BÖLGEMİZDE TİCARİ HAYATIN GELİŞMESİ VE ÜYELERİMİZİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK AMACIYLA 4 YILDA TOPLAM 9 PROJE HAZIRLADIK
Konuşmasına devam eden Çıralı,’’ Bölgemizin bir başka büyük projesi olan Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Sığırcılığı Organize Sanayi Bölgesi için somut adım atılmasını sağladık. Yıllardır kâğıt üstünde kalan OSB’nin yeri girişimlerinizle netleşti. Çalışmalar hız kazandı. Türkiye’de bir ilk olacak ve sadece süt sığırcılığının yapılacağı OSB’miz 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Yine Fethiye ve Seydikemer Sanayi Sitesi ardından Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi projelerimizle bölgemizin ihtiyaçları tespit edildi. Üyelerimizin dış ticarete hazırlamak için, dijital pazarda etkin olarak yer almaları için projeler hayata geçirdik. Bölgemizde alternatif turizmin gelişmesi için Fethiye Sualtı Tarih Parkı, Eko-Turizm ve Spor Turizmi projelerini hazırladık. 
Kültürel ve bölgesel değerlerimize sahip çıktık, markalaştırdık. Bölgemizin ilk coğrafi işaretini Seydiler Kilimine aldık. Ardından Fethiye çifte kavrulmuş tahini ve Kaya İnciri’ne coğrafi işaret aldık. Kaya Halısı ve Yeşilüzümlü Dastarı ile bugün bölgemizin 5 coğrafi işaretli ürünü var^^ ifadelerini kullandı.

SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM VAATLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Söz verdiğimiz vaatleri gerçekleştirdik diyen Çıralı,’’ Oda yönetiminde “ŞEFFAF ve tüm üyelerimize EŞİT mesafede olacağız” dedik…  Yaptık.
Daha kaliteli, şeffaf ve hızlı hizmet için Odamızı açık ofis haline getirdik. 
“Yerel yönetimler, resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile barışık olacağız, uyumlu çalışacağız” dedik.  Gerçekleştirdik. 
 “Odaya ödenen belge paraları düşürülecek, zorunlu belgeler dışında belge parası almayacağız” dedik.  Sözümüzü tuttuk.
 “Burs olacak öğrenciler KOMİSYON tarafından belirlenecek” dedik. Yaptık.  
“Üyelerimiz için KOBİ ÇÖZÜM MERKEZİ kuracağız” dedik. Yaptık.
 “Eğitimlerimize katılacak olan üyelerden her hangi bir ücret almayacağız” demiştik. Bu sözümüzü de yerine getirdik. 
Odamız Meslek komitesi, meclis ve yönetim kurulu üyelerimiz ile BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU canlandıracağız” dedik. Gerçekleştirdik. 
“Fethiyespor ve bütün spor dallarındaki takımlarımızın her zaman destekçisi olacağız” dedik. Yaptık. 
“Fuarlara katılım Odamız tarafından karşılanacak. Oda olarak Bölgemiz için önemli olan sektörler için fuar organizasyonlarının gerçekleştirilmesinde en büyük destekçi olacağız” dedik. Yaptık… 
“Yurtdışı vize alımında Odada destek birimi oluşturulacak” dedik.
Odamızda Yunanistan vizesi hizmeti verdik. Ancak pandemi nedeniyle sona erdi. Bu hizmetimizi devam ettirmek için çalışıyoruz. 

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YANINDA; 
Körfezimiz ve koylarımızın korunması için elimizi taşın altına koyduk. Mapa-Şamandıra ihalesini iptal edilmesini sağladık. Hemen ardından 18-19 Haziran 2022 tarihinde Göcek’te  “Fethiye Körfezi, Göcek-Dalaman Koylarının Korunması ve Yönetimi Çalıştayı düzenledik. 
Bölgemizin turizm stratejisini oluşturduk, dijital tanıtıma ağırlık verdik. Tanıtım çalışmalarımızla Pazar ülkeleri çeşitlendirdik. 
Fethiye ve Seydikemer çevresi turizm çekim noktaları envanteri çalışmanı başlattık. 

ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM
Konuşmasına ‘’Çok Değerli arkadaşlarım’’ diye devam eden Çıralı; 
2.5 yılı pandemiyle geçen 4,5 yıllık hizmet dönemine çok şey sığdırdık.  Şimdi; sizlerle birlikte, büyük FTSO ailemize bir dönem daha hizmet etmeye, yarım kalan işlerimizi tamamlamaya talibiz.
Yeni hizmet döneminde; 
'GEZİCİ DESTEK MASASI’ kuracağız ve hizmeti üyelerimizin ayağına götüreceğiz, 
Üyemizin nitelikli/kalifiye eleman sorununu çözeceğiz,
Üyelerimizin finans ve kredi sorunun çözümü lobi yapacağız,
Odamızda vize hizmetini tekrar başlatacağız, 
Dış ticaret gezileri düzenleyeceğiz, 
Bölgemize okul yapacağız,
Yurt içi ve yurt dışı fuarlara üyelerimizle birlikte katılacağız, 
Digital tanıtıma daha da ağırlık vereceğiz,
Bölgemize yeni pazarlar kazandıracağız,
FTSO Akademi’yi kuracağız, 
Fethiyemize kongre salonunu kazandıracağız
Örtü altı OSB için çalışacağız,
Bölgemizin turizm envanterini çıkartacağız,
Alternatif turizm faaliyetlerini çeşitlendireceğiz,
Devam eden projelerimizi tamamlayacağız,
Sektörel tanıtım filmleri yapmaya devam edeceğiz,
Bölgemizin ihracat kapasitesini arttıracağız, 
Belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’larla uyumlu çalışmalarımızı sürdüreceğiz 
Tarımsal işletmelerimizin ve kooperatiflerimizin alt yapısının güçlendirilmesi için çalışacağız,
Otopark sorununun çözümü için çalışmaya devam edeceğiz,
Bölgemizin ticari hayatını daha da canlandıracağız,
Sürdürülebilir turizm için doğamıza, körfezimize ve koylarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 
Tüm bunları yapabilmek için ve üyelerimizin, bölgemizin hak ettiği geliri alması için;  FTSO ve iştirakimiz FGB olarak Babadağ gelirleriyle ile ilgili mücadelemize devam edeceğiz’’ diye konuştu.

YAPACAĞIMIZ HER HİZMET, BABADAĞ’DAN GELEN GELİRLERİN ARTMASIYLA DAHA DA ARTACAK.
Konuşmasına devam eden Çıralı,’’ Sizlerin desteğiyle, artan tecrübemizle kaliteli hizmetlerimize devam etmek için adayız. Söz verdik yaptık, söz verdik yapacağız, Söz verdik birlikte yönettik, söz veriyoruz birlikte yöneteceğiz. Fethiye’miz ve Seydikemer’imize en iyi hizmet için mavi grup olarak sizlerle yürümeye devam edeceğiz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN