COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Bilindiği üzere koronavirüs illeti ile mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Koronavirüs vakasının şehrimizde tekrardan yaygınlaşmaya başladığını belirten Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen,’’ Son zamanlarda müşterilerimizden bize covid konusunda yoğun bir talep var. İlçemizde son zamanlarda covid vakaları artmış durumda. Biz de bu duruma karşı biraz önlem almak ve insanlara yardımcı olması açısından udi hindi tozu, karanfil tozu ve zencefil tozunu kullanmalarını öneriyoruz. Aynı zamanda kekik çayı da boğaz için faydalı olmakla birlikte hastalığın boğazdan aşağıya doğru inmesini önleyici özelliğinden dolayı insanlara öneriyoruz. En önemli antiseptik özelliği olan taze karanfil de bu yaz ayında insanların kullanması için teşvik ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
BOĞAZ AĞRILARI İÇİN ADA ÇAYI
Şehrimizde son zamanlarda görülen boğaz ağrıları hakkında konuşan Gezen,’’ Son zamanlarda şehrimizde yayılan boğaz ağrısı, öksürük gibi hastalıklar için de ilçemizde çok oranda çıkan Ada Çayı’nın kullanılmasını tavsiye ediyorum. Ada Çayı’nın gerek çayını yaparak gerekse de boğaz ağrıları için gargara yaptıkları zaman boğaz ağrılarını önlemekte çok önemli bir rolü vardır. Bunun yanında ebegümeci çayı, papatya çayı, kekik çayı gibi ürünler de kullanılabilir. Bunlar da boğaz ağrılarında ve vücutta ki enfeksiyonun atılmasında önemli bir rolü vardır’’ dedi.
COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZUCOVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZUCOVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZUCOVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZUCOVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN