DELBEK KÜLTÜRÜ CANLANIYOR

Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Delbek Kültürünü Yaşatma projesi hayata geçirildi. Bu faaliyetin amacının delbek kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğu kaydedildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’nin önemli kültürleri arasında yer alan delbek, hazırlanan proje ile gelecek nesillere aktarılacak. Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Delbek Kültürünü Yaşatma projesi kapsamında müzik öğretmenleri hem delbek yapmayı hem de çalmayı öğreniyor. Günlükbaşı Silkar Ortaokulu’nda gerçekleşen çalışmada Delbek Sanatçısı Türkan Abacı, müzik öğretmenlerine delbek yapmanın ve çalmanın incelikleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıyor. 
Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca ve okul müdürleri, proje çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Balcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atmaca, faaliyetler ile ilgili olarak Delbek Sanatçısı Türkan Abacı ve Proje Koordinatörü Müzik Öğretmeni Sinan Develi’den bilgi aldılar.
MÜZİK ÖĞRETMENİ DEVELİ,”10 MÜZİK ÖĞRETMENİMİZLE YOLA ÇIKTIK”
Proje Koordinatörü Müzik Öğretmeni Sinan Develi yaptığı açıklamada, “ Bu projeyle ilgili Kaymakam Bey ile görüşmeler yaptık. Kendisine delbek ile ilgili bir proje yapmak istediğimi söyledim. Kendisi de aynı fikre sahip olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili görüşmeler yaptık. Delbeklerin kasnaklarını, derilerini aldık. Çeşitli siparişler verdik. 10 müzik öğretmenimizle yola çıktık. Başımızda şefimiz Türkan ablamız var. Şuan için öğretmenlerimizle birlikte delbek çakmaya başladık” dedi.
MÜZİK ÖĞRETMENİ DEVELİ, “ANTİK TİYATRO’DA KONSER VERECEĞİZ”
Konuşmasına devam eden Öğretmen Develi,” 200 kadar öğrenciyle delbek programını yapmak istiyoruz. Mayıs ayında Antik Tiyatro’da konser vereceğiz. Böyle bir etkinlik planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜRKAN ABLA,”BU PROJE İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
Delbek Sanatçısı Türkan Abacı,” Bu proje için elimden geleni yapacağım. Bu işi öğretmeye çalışacağım. Şuan için delbek çakmasını gösteriyorum. Kolay bir iş değil. Fethiye’de benden başka delbek çakan yok. Yaklaşık 6 kadar da delbekçi var. Ölen bir sanatı yaşatmaya çalışıyorum” dedi.
DELBEK KÜLTÜRÜ CANLANIYOR

DELBEK KÜLTÜRÜ CANLANIYOR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN