Egenin incisi İngilizler'in gözdesi olmaya devam ediyor

Türkiye de özellikle yaz turizmi için en önemli yerlerden biri olan Muğla, Avrupa'dan gelen turistlerin özelliklede İngilizler'in vazgeçilmezi olmaya devam ediyor .

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Egenin incisi, koyları ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Muğla yaklaşık 400 bine yaklaşan yatak kapasiteli tatil tesisleriyle turizme katkı sağlıyor. 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Muğla'yı 2023 yılının ilk 4 ayında 205 bin 184 turist ziyaret etti.
2023 yılının ilk 4 ayında en çok turistin geldiği ülkeler, sırasıyla 115 bin 356 kişiyle İngiltere, 10 bin 348 kişiyle Rusya, 6 bin 757 kişiyle Polonya, 6 bin 140 kişiyle İran, 5 bin 981 kişiyle İrlanda oldu. Diğer ülkelerden de 60 bin 602 turist Muğla’ya geldi.
Ayrıca son zamanlarda Türklerin yoğun yaşadığı Hollanda ve Almanya gibi Avrupa ülkelerininde, Türkiye'ye ilgisi arttı.

“Avrupa pazarında iyi olduğu kadar Asya pazarındada dikkatleri çekmeye başladı”

Türkiye'ye son yıllarda Uzak Doğu'dan gelen turist sayısında artış kaydediliyor.
Güney Koreli turistler yaz ve ilkbahar ayrlarında;  İstanbul, Kapadokya, Efes Antik Kenti, Antalya ve Pamukkale gibi yerleri ziyaret ederken Muğla’yı keşfetmeye başladılar. Güzel manzaraları, eşsiz kıyıları ve deniz ürünü yemekleri dikkatlerini çekmeye başladı.Dünya medyasında yansıtılan Türkiye aksine burada oldukça misafirperver insanlarla karşılaşıyorlar. 
 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN