19 Haberleri

19 Haberleri

Uyuşturucu Operasyonlarında 7 Tutuklama

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü 22-25 Mart tarihleri arasında Muğla genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik 19 ayrı operasyon düzenlendi.

Fethiyespor 91. yıldönümünü kutladı

23 Mart 1933’te kurulan Fethiyespor, 91. Yıldönümünü Beşkaza Meydanı’nda sade bir çelenk sunma töreni ile gerçekleştirdi.

Kökten "19 İlçe Arasında Fethiye İlk 5’te"

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçimler öncesinde ekibi ile birlikte Nif Mahallesi’ni ziyaret etti. “Nif’in çok büyük hizmetlere ihtiyacı var” diyen Başkan Adayı Kökten, halkın Sağlık Ocağı ile ilgili taleplerini bildiğini belirtti. Fethiye'nin il olması konusuna da değinen Kökten "Fethiye İl OLcak ilk beş ilçe arasında" diye konuştu.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Büyükşehir 8 Yılda 19 Milyon Yerel Tohum Dağıttı

Türkiye’nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye’ye 18 Milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan, 120 çeşit yerel türden oluşan 1 Milyon tohumun dağıtımını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi böylece bugüne kadar ülke genelinde 19 Milyon yerel tohum dağıtım rakamına ulaştı.

Başkan Akdenizli; “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Başkan Adayı Kökten, "1 Nisan tarihinde göreve geldiğimde sizlerin hizmetkarı olacağım”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten'in Esenköy halk buluşmasına yoğun bir katılım oldu. Katılımcılar salona sığmadığı gecede beş yıldan buyana hizmet alamadıklarından yakındılar. 2019 yılında Esenköy'de seçim çalışmasına katıldığını ve o zaman var olan sorunların devam ettiğini belirten Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten “2024 yılında Fethiye'de ve Esenköy'de böyle sorunlar yaşadığımız için üzülüyor ve utanıyorum. 1 Nisan tarihinde göreve geldiğimde sizlerin hizmetkarı olacağım” diye konuştu.

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Marmaris’te 17 düzensiz göçmen yakalandı, 19’u kurtarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 19 düzensiz göçmen kurtarıldı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü oratoryo ile anlatıldı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy, Fethiye'de de oratoryo ile anlatıldı.

İstiklal Marşımız 103 Yaşında!

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 103’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlenen törenle kutlandı.

Alim Karaca Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, 2019 yılından bu yana geçen 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Büyükşehir’den Halk Kartlılara Ramazan Desteği

Sosyal belediyecilik alanında farklı proje ve desteklerle halkın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeni ile Halk Kart desteğinden yararlanan vatandaşların hesabına ek bin TL yatırdı. Her ay düzenli olarak Halk Kart desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmak için bu desteği hayata geçirdi.

Saatcı, “Kararsız Seçmene Yol Gösterdik”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 3’lü Masa programına konuk oldu. 1999-2014 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Saatcı, “Fethiye Belediye başkan adaylığım tamamıyla zorunluluk ve sorumluluk” ifadelerini kullandı.

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

6 ayrı suçtan 19 yıl 5 ay hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda 6 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.

ADD Fethiye Şubesi Devrim Yasaları 100 yılı Basın Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen 3 Temel Devrim Yasası ile ilgili mesaj yayımlandı.

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Belediyesi Mart ayı 2019-2024 döneminin son olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis Başkanlığı'nı Sabri Oğuz Bolelli'nin yaptığı toplantıda, imar konuları başta olmak üzere toplam 9 madde görüşüldü.

Atatürk’ün Marmaris’e gelişinin 89. yıldönümü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Şubat 1935 yılında Marmaris'e gelişinin 89’uncu yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye’de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı’nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Big Chefs Eşsiz Manzarasıyla Büyülüyor

Foça Mahallesi 1030 Sokak No:190 Çalış Sahil, Şat Burnu’nda ORKA Grup’un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs, eşsiz manzarası, kaliteli yemekleri ve içecekleriyle kaliteli hizmet veriyor.

Fethiye Edebiyat Gurubu Yazarları, Okurlar İle Buluşuyor

Fethiye Edebiyat Grubu 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 10:00- 19:00 saatleri arasında düzenlediği Kitap İmza Günü' nde yazarlarını okurla buluşturuyor.

Büyükşehir Masa Tenisi Sporcularından 8 Madalya

3-4 Şubat 2024 tarihlerinde Menteşe’de gerçekleştirilen “U-19 Gençler Kadın/Erkek Takım/Ferdi İl Birinciliği müsabakasında Büyükşehir Belediyesi Masa tenisi sporcuları 3 takım 9 sporcu ile katıldığı turnuvadan 8 madalya ile döndü. 16 Spor kulübünün 48 sporcu ile katıldığı turnuvada Büyükşehir Belediyesi sporcuları Erkek takım derecelerinde; Metehan Zabir, Yiğit Fikret Zabir ve Ufuk Çiftçi’den oluşan A takımı ile İl Birincisi olarak altın, Can Kızılkaya, Mehmet Erdem Demirtaş ve Rüzgar Alp Yalçınkaya’dan oluşan B Takımı ile İl İkincisi olarak gümüş, Çınar Yüce, Tuna Görmek ve Nihat Emir Bozyer’den oluşan C Takımı ile İl Üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Behçet Saatcı Adaylığını Yarın Açıklıyor

Fethiye eski Belediye Başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde bağımsız Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı, Fethiye Belediye Başkan Adaylığını 8 Şubat Perşembe günü saat 15.00’da İyi Parti İlçe Binasında açıklayacak.

Marmaris'te son belediye meclis toplantısı yapıldı

Marmaris Belediye Meclisi’nin 2019-2024 dönemi son toplantısında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Kimsenin kalbini kırmadan, bel altı yaklaşmadan, dürüst bir şekilde görevimizi ifa etmeye özen gösterdik. Herkese sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. Muhalif meclis üyeleri de Başkan Oktay’a teşekkürlerini sundu.

Büyükşehir ve 5 İlçenin Başkanı Değişti, Sadece Alim Karaca Adaylığını Korudu

CHP’de 31 Mart yerel seçimleri öncesi Muğla’da başta Büyükşehir olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde kazandığı 6 ilçeden 5 ilçenin Belediye Başkanı değişti. Mevcut Belediye Başkanları içinde koltuğunu koruyan tek isim ise Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu. 

18’i yabancı uyruklu 21 dolandırıcı gözaltına alındı

Ortaca Merkezli yapılan dolandırıcılık operasyonunda 21 zanlıdan büyük bir kısmı yabancı uyruklu 19’u tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Zanlıların piyasayı bugüne kadar 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.