2 Tur Haberleri

2 Tur Haberleri

Fethiyespor Futbol Akademisi KREMLİN BD CUP U12 Turnuvasında

1-2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen KREMLİN BD CUP Turnuvası için Fethiyespor altyapı U12 Takımı Antalya’ya gitti.

U12 Türkiye Hokey Şampiyonasında Muğla yarı finalde

Ortaköy Ege Yıldızları Spor Kulübü U12 hokey takımı Kırklareli'nde adını yarı finallerine yazdırdı.

32 tür tıbbi-aromatik bitkinin distilasyonu yapıldı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında hizmete açtığı Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’ndeki distilasyon tesisi ile 184 vatandaşın hem ürettiği hem de doğadan topladığı lavanta, kekik, okaliptüs, nane, adaçayı başta olmak üzere 10 çeşit tıbbi aromatik bitkiden toplam 468 litre uçucu yağ elde etti. Elde edilen uçucu yağın yanında kekik suyu, lavanta suyu gibi 25.8 ton bitki hidrosolü de üretildi.

FTSO VE FETOB YÖNETİMİ TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SON GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve Yönetim Kurulu üyeleri, yeni FTSO yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti. Görüşmede 2022 turizm verileri, konaklama sektörüne yönelik vergilerin kaldırılması, yurt dışından uçak seferleri ve 2023 turizm sezonunun sorunsuz başlamasına yönelik alınabilecek tedbirler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

YOLCU GEMİLERİ BODRUM'DA CAN SUYU OLUYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesine sezon sonu gelen Costa Venezia yolcu gemisinden inen bin 922 turist esnafa can suyu oldu.

DATÇA VE MARMARİS'TE 70 GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 70 düzensiz göçmen kurtarılırken, 2 Türk vatandaşı da yasa dışı yollardan ülkeyi terk etmeye çalışırken yakalandı.

Muğla BİLSEM öğrencileri 2022 türkiye 3’üncüsü oldu

Muğla Bilim ve Sanat merkezi öğrencileri 'Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı' adlı projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapılan 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu.

Başkan Oktay, turizm sezonunu değerlendirdi

Muğla'nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Oktay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi, müzik kısıtlamaları ve son dönemlerin hala tartışma konu olan Kızılbük mevkiinde inşaatı devam eden otel ile ilgili konuştu.

İNDİRİM SONRASI BENZİN 23.02TL

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından benzinin litresine 94 kuruşluk indirim geldi. Gelen son indirim ile birlikte benzinin litre fiyatı 23.02 Türk Lirası oldu.

Marmaris ve Datça’da 18 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Datça ve Marmaris ilçelerinde Yunanistan güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 18 düzensiz göçmen ile 2 Türk vatandaşı kurtarıldı.

Turizmciler rekora koşuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizmciler yaz sezonunun hareketlenmesiyle birlikte 2022 turizm sezonunun iyi geçeceğini açıkladı. Ünlü turizmci Bülent Kaya, 2022 yaz sezonun Bodrum'da çok iyi geçeceğini 2018 rakamlarını yakalayacaklarını, hatta bu yıl rekor bir sayıya ulaşabileceklerini açıkladı.

Rally Bodrum esnafın yüzünü güldürdü

Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı Rally Bodrum, Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından 15-17 Nisan tarihlerinde, Bodrum Belediyesi, BODER (Bodrum Otelciler Derneği) katkıları ve Çözüm Ortağı Ajans, Oasis Bodrum, Salt Hayat, TAV Airports, Azka Otel, Hillstone Bodrum, Very Chic sponsorluğunda gerçekleşti.

METE AY’DAN TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Çalış Turizm Derneği Başkanı Mete Ay 2022 turizm sezonunu değerlendirdi.2022 yaz sezonu için Çalış ve Fethiye ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mete Ay “Herkesi Çalış’a bekliyoruz” dedi.

Bodrum’da ralli heyecanı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda pilotlar kısasıya yarıştı. Zorlu parkurlardan geçen yarış araçları renkli görüntüler oluşturdu.

Ralli araçları Bodrum sokaklarını piste çevirdi

Muğla Bodrum'da, Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası öncesi start seremonisi yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte unutulmaz dakikalarda yaşandı.

Ralli Bodrum için geri sayım başladı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

MTO’da 2022 eğitimleri başlıyor

Pandemi nedeniyle tüm eğitimleri online ortama taşıyan Marmaris Ticaret Odası (MTO), 2022 turizm sezonu için sektör çalışanlarına yönelik hazırlanan eğitimlere başlıyor. Hazırlanan eğitim takvimine göre Mart ayında verilecek 3 farklı eğitimde başarılı olanlar sertifika alabilecek.

Bodrum, Ralli İle Yaza Start Veriyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Shell Helix 2022 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda heyecan, 15-17 Nisan tarihlerinde Bodrum Rallisi ile Muğla, Bodrum'da başlıyor. Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından geçtiğimiz sezon şampiyonaya aday olarak düzenlenen ralli, bu sezon şampiyona açılış yarışı olarak ulusal statüde gerçekleştirilecek.

MTO Başkanı Ayhan; “2022 sezonu yüzümüzü güldürecek”

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Fuarı (EMITT) sırasında Marmaris Ticaret Odası (MTO), 2022 turizm sezonunu garanti altına almak için yabancı tur operatörleri ve havayolu firmaları ile masaya oturdu. Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan, 2022 sezonundan umutlu olduklarını açıkladı.

Turizm taşımacıları yapılanıyor

2022 turizm sezonunun Mart ayı içerisinde başlayacak olması, sektöre hizmet veren kuruluşların da hazırlıklarını hızlandırıyor.

Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı’nda 2022 Turizm Planlaması Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi toplantısında, turizm pazarının çeşitlendirilmesine yönelik faaliyetler ve Muğla turizminde gelinen son durum konuşuldu. Toplantıya katılarak Muğla’nın kültür ve turizm faaliyetlerine ilişkin sunum yapan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Muğla’da gerçekleştirilen sportif amaçlı turizm faaliyetlerinde öne çıkan Babadağ’ın yamaç paraşütü atlayış sayısında tüm zamanların rekorunu kırmış olabileceğini söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise Fethiye’nin tanıtımı için katıldıkları fuar ve organizasyonlarda 2022 yılı planlamasını yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.