Acente Haberleri

Acente Haberleri

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Şekerbank’tan Turizm Sektöründeki FTSO Üyelerine Özel Kredi İmkanı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Şekerbank arasında imzalanan protokolle, turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere (oteller, seyahat acenteleri vb.), bu firmaların tedarikçileri ve turizm yörelerinde hizmet veren, geliri turizme doğrudan bağlı diğer işletmeler için “Turizm Destek Paketi” uygulaması hayata geçirildi.

Kültür Turizmi İçin Rota Belirleniyor

MUTSO ev sahipliğinde Muğla’ya gelen TÜRSAB ve COOP TRR yetkilileri, kültür turizmi için rota belirlemek amacıyla ön gezi gerçekleştirdi.

Turistlerden gelen şikayetler ile ilgili toplantı yapıldı

 Muhteşem koyları, denizi, doğası ile dünyanın ve Türkiye’nin en gözde tatil bölgelerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde, yurt dışı tur acentelerinin temsilcileri ile birlikte turizm kriterleri toplantısı yapıldı.

Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Toplantısı Gerçekleştirildi

MUTSO Sağlık Hizmetleri Komitesi, sağlık kuruluşlarına ve acentelere yönelik Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Başvuru Süreci ve Teşvikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

CENGİZ, “BU FUAR, TÜRK TURİZMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”

Tüm Yat İşletmeleri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) tarafından bu yıl dördüncüsü yapılacak olan “TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek” tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 5-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 4. TYBA Yatch Show Q D-Marin Göcek Fuarı'nın, bölge turizmi ve tanıtım için büyük bir öneme sahip olduğu ifade edildi

ACENTELERLE YEMEKLİ TOPLANTI

Türsab 25. Dönem başkan adaylığını açıklayan turizmci, yazar ve iş adamı Ali Bilir; Fethiye’ye gelerek acentelerle yemekli bir toplantı düzenledi. Ece Saray Marina Tamarind Restoran’ta düzenlenen toplantıda konuşma yapan Türsab başkan adayı Ali Bilir “Türsab’ı hep birlikte ortak akıl ile yöneteceğiz. Türsab’ın 50. Yılında, 50 yıllık hayat birikimi ile sektörün her kademesinde çalışmış, acentecilikten gelen ilk ve tek başkan adayı olarak; Türsab başkanlığına adayım. Bütün Türkiye’yi geziyorum. Bu gün Fethiye’deyiz. Genel kurulda 2 dönem başkanlık şartı ile ilgili de önerge vereceğiz. Ben de seçildiğim takdirde en fazla 2 dönem başkanlık yapacağım” dedi. 

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA FETHİYE’DE

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya Fethiye’ye geldi.

TÜRSAB BAŞKANI BAĞLIKAYA, MARMARİS'TE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Marmaris'te bir otelde TÜRSAB bölge üyeleri ve sektörü temsilcileri ile buluşarak toplantı yaptı.

Safari turları ne kadar güvenli, şoförler konuştu

Dünyaca ünlü turizm kenti Muğla'nın Marmaris ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan ve 5 Iraklı turistin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası gözler cip safarilere çevrildi. Turistik ilçenin kırsal mahalleleri, eşsiz manzaralarını ve ören yerlerini göstermek için yapılan cip safari turları alternatif eğlence ve sportif faaliyet olarak geçiyor. Cip şoförleri, acente sahibi ve TÜRSAB BTK üyesi Şenay Tokmak turlar ve yaşanan kaza ile ilgili konuştular.

Evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulanıyor

Yaz sezonunun başlaması, okulların kapanması ile birlikte hareketlenen tatil sezonunda yazlık kentlerde konutların yasa dışı yollar ile günlük, haftalık ya da 6 aydan kısa süreli kiraya verilmesinin tespiti halinde ağır cezalar işleniyor. Ayrıca, evlerini yasa dışı kiraya verenleri ihbar edenler belirli para kazanırken, asılsız bir ihbar olması durumunda ise karşı tarafa tazminat ödemek durumunda kalıyor.

Fethiye İle Üsküp Arasında Turizm Ve Ticaret Köprüsü İçin İlk Adım Atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) turizmde pazar ülke çeşitliliği hedefi kapsamında bir adım daha atıldı. FTSO ile Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile arasındaki kardeş oda protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ziyaretten güzel haberlerle dönüldü. FTSO koordinasyonunda Üsküp’e yapılan ziyarete Fethiye’deki konaklama sektörünün temsilcileri ve Dalaman Havalimanı temsilcileri katıldı. Ziyaret kapsamında MATTO tarafından düzenlenen çalıştayda Kuzey Makedonya ile Fethiye’nin turizm acenteleri, otelcileri ve havayolu firmaları temsilcileri bir araya gelerek, 2023 yılı itibarıyla başlatılması planlanan uçak seferleri için yapılması gerekenler ele alındı. Üsküp-Fethiye uçak seferlerinin 2023’te başlatılmasıyla Fethiye, Makedonyalı turistleri ağırlamaya başlayacak.

Dalaman-Üsküp Arası Uçak Seferleri İçin Çalışmalar Başladı

‘Kardeş Oda’ protokolü imzalayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) arasında gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, Dalaman-Üsküp arası karşılıklı uçak seferleri konulması ve acenteler arası işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi.

FETOB’DA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fethiye Otelciler Birliği, konaklama sektöründe yurtdışı acente alacaklarındaki sorunlarla ilgili Türk Eximbank ile birlikte otelcilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ticaret Odası Sigorta Fuarı’nda

Antalya’da, Antalya Sigorta Acenteleri Derneği (ANSAD) öncülüğünde gerçekleştirilen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’ne Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sigorta Acenteleri Muğla İl Delegesi Kemal Hıra da katıldı.

Sed Medya Emıtt’in Sesi Olmaya Devam Ediyor

Türkiye ve dünyanın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve turizm profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği EMITT Fuarı’nın 3. gününde de SED Medya ekibi canlı yayınlarıyla fuarın nabzını tutmaya devam etti.

MUTSO Meclis Başkanı Özcan, sigorta sektörü temsilcileri ile bir araya geldi

MUTSO ev sahipliğinde Sigorta Acenteleri Bilgilendirme ve Farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda TOBB SAİK’in yaptığı çalışmalar, sigortacılık sektöründeki gelişmeler, dijitalleşmenin sektöre etkileri, acentelerin korunması ve Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Sigorta Fuarı ve Kongresi Projesi ile ilgili konular görüşüldü.

Sigorta Sektöründeki Son Gelişmeler Ftso’daki Toplantıda Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sigorta Acenteleri İstişare Toplantısı’nda sigortacılık sektöründeki son gelişmeler, yerel acentelerin korunması, eğitim ve dijitalleşme konuları kapsamlı olarak ele alındı. Pandemi etkilerinin azalması ve ekonomik dalgalanmaların sona ermesiyle 2022 yılında sigortacılık sektöründe büyük bir sıçrayış beklediğini belirten TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, yerel acentelerin korunması için Türkiye’nin önde gelen şirketleri ve bankalarıyla karşı karşıya gelmekten çekinmediklerini söyledi.

Muğla’da alternatif turizm için tanıtım atağı

Muğla'nın Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçelerinde, eko turizm odaklı uzun mesafe işaretli yürüyüş ve bisiklet rotalarının seyahat acentelerine tanıtımı yapıldı.

Başkan Bolelli ve Başkan Çıralı Fethiye’yi turizm panelinde tanıttı

Fethiye Belediyesi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Fethiye’nin tanıtıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde açıldı. 20 ülkeden 2 bin acente yetkilisinin katıldığı fuarda, ‘Turizm Destinasyonları ve Yatırım Paneli’nde konuşan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, deniz, kum ve güneş turizmi ile tanınan Fethiye’nin aslında çok ciddi spor, tarih, sağlık, kültür turizmi potansiyeline de sahip olduğuna dikkat çekerek farklı sektörlerdeki turizm yatırımcılarını bölgeye davet etti.

Intourist 500 Rus acenteyi Fethiye'de ağırlıyor

Ölüdeniz'de 13'üncüsü yapılan Turizm Forumu'na katılmak üzere Rusya'dan 500 kişilik Intourist acente temsilcisi Liberty Lykia Hotel’e geldi. En başarılı acentelere ödülleri takdim edildi.

Başkan Karaca, “Dünyanın en iyi festivalini yapmak istiyoruz”

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV’ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek” dedi.

Başkan Karaca, “Dünyanın en iyi festivalini yapmak istiyoruz”

Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları, bu yıl 20-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hava sporlarının farklı branşlarındaki en iyi akrobasi pilotları Fethiye’de buluşacak. Festival ile ilgili FRT TV’ye konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “60 ülkeden 2 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Ukrayna’dan belediye başkanları ile birçok acente sahipleri gelecek” dedi.

TÜRSAB’dan Kökten ve ekibine “Hayırlı olsun” ziyareti

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal ve yönetimi, geçtiğimiz günlerde Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanlığına seçilen Muhammet Kökten ve yönetimine “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.

Fethiye’de Talep Patladı; Doluluk Yüzde 99’a Ulaştı

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Fethiye’de Kurban Bayramında yaşanacak yoğunluk hakkında açıklamalarda bulundu. Uysal, “Fethiye’de bayram süresince yer olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Ukrayna acenteleriyle görüşüldü

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna'dan geldi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve beraberinde protokol üyeleri Ukrayna Turizm acenteleri ile bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundular.

Ukraynalı acenteler paraşüt keyfi yaptı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde başkan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Fethiye Ölüdeniz’e gelen Ukrayna Seyahat acentesi yetkilileri bölgeyi gezerken, Babadağ’dan da yamaç paraşütü ile uçup harika günler geçirdi. Seyahat acentesi yetkilileri yamaç paraşütü ile uçup, Ölüdeniz Belceğiz plajına iniş yaptıktan sonra, “Fethiye cennet gibi güzel bir yer. Ukrayna halkının buraya gelip bu güzelliği görmesi için elimizden geleni yapacağız” dediler.

Başkan Çıralı, tüm yasaklarda kapalı sektörler desteklenmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara ve Ege Bölge Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Marmara ile Ege’den oda ve borsa başkanlarının katıldığı toplantıda söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, kapalı işletmelere hibe desteği verilmesi gerekliliğini dile getirirken, elektrik, su vb. fatura ile kurum ve banka ödemelerinin ertelenmesi istedi. Konaklama, turizm ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunları Hisarcıklıoğlu’na anlatan Başkan Çıralı, konaklama tesislerine yabancı turistleri taşıyan turizm acentelerine de muafiyet verilmesi gerektiğini belirtti.

Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu Sektör Sorunlarını Konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu.

Gümüşhan, “Tedbirli olmakta çok ciddi fayda var”

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim kurulu üyesi Ramazan Gümüşhan, “Korona virüs, turizmi çok olumsuz etkiledi. Diyebiliriz ki artık en çok etkilediği ana konu turizm. Bunun içinde acentecilik, deniz turizmi, yatçılık, marina ve turizm kaynaklı 54 sektörü domine etkisi yaratarak ciddi bir zarar verdi. Önümüz turizm sezonu. Biraz düzelme olur mu bu süreçte tabi ki hepimizin beklentisi var. Fakat birinci öncelik insan sağlığı. Biz burada sağlıklı insanları mutlu bir şekilde ağırlayamayacaksak bu yaptığımız işe de uymayacaktır” dedi.