Akın Haberleri

Akın Haberleri

Muğla hokeyde şampiyonluğa yakın

Hokey okul müsabakalarında Muğla Menteşe Spor Lisesi Kız Hokey takımı finale yükseldi.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

 24 ayar gram altın kaç TL? Gram, Çeyrek, Ata altın güncel fiyatlar 12 Nisan 2024

Son dönemde hızla artan altın fiyatları hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Peki Fethiye’de 12 Nisan 2024 Cuma gününde altın fiyatları ne kadar?  Kuyumcu Ömer Faruk Ceylan’dan dikkat çeken açıklamalar!

Fethiye’de Bayram Öncesi Yoğunluk

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 9 günlük bayram tatilinin ilk günlerinde tatilci akını yaşanıyor. Şehir dışından gelen araçların Fethiye’ye giriş yapmasıyla beraber Fethiye’de trafikte zaman zaman kilitlenmeler yaşanıyor.

Muhammet kökten "Tuzla Mahallesi Fethiye'nin İncisi Olacak"

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Mahalle toplantıları kapsamında Tuzla mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. "Ben şimdiye kadar kimseye çamur atmadım. Şimden sonrada atmayacağım. Ben her gittiğim yerde Fethiye için yapacak olduğum hizmetleri anlatıyorum" diyen Başkan Adayı Köten "Yapacak olduğumuz hizmetler ile Tuzla Mahllesini Fethiye'nin incisi yapacağım"dedi.

Özdemir Ailesinin Acı Günü

Emekli öğretmen Nurten Özdemir sağlık sorunları nedeniyle 79 yaşında hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi dualar eşliğinde Hallaç mezarlığına defnedildi.

Marmarisliler baharın keyfini çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının 20 derece civarında olması ile vatandaşlar sahillere akın etti. Yürüyüş yapanların yanı sıra, sezona hazırlanan turizmciler de yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Kökten, “Sorunlar Kökten çözülecek”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Çiftlik mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. 

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Saatcı'ya Kendi Yaptığı Sosyal Tesiste Halkla Buluşmasına İzin Vermediler

Fethiye Belediyesi mevcut yönetimi, Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya kendisinin yaptırdığı Çatalarık Sosyal Tesisileri'nde toplantı yapmasına izin vermedi. Buna rağmen Saatcı'yı sevenler soğuk havada kendisini dinlemek için tesisin yan tarafındaki boş alana akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "10 derece soğukta bu kadar insanı sokakta bırakanlara Fethiyeliler 31 Mart'ta gereken cevabı sandıkta verecektir." dedi.

Arızalanan 17 Metrelik Lüks Tekneyi KIYEM Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Başkan Akdenizli; “Şehit Aileleri ve Gazilerimiz Başımızın Tacıdır”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Seydikemer Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin açılışını büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Akdenizli; “Şehitlerimizin geride bıraktığı yakınları milletimize emanettir. Bu nedenle ilçemizde bulunan 19 şehit yakını, 42 Gazimiz bizim başımızın tacıdır” dedi.

Gizli, “Mahallemizin Sorunlarını Hep Birlikte Çözeceğiz”

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesine daha iyi hizmet etmek için aday olan Muhtar Adayı Hasan Gizli, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Gizli, “Mahalle sakinlerimiz ile birlikte hareket ederek mahallemizin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Başkan Adayı Kökten, "1 Nisan tarihinde göreve geldiğimde sizlerin hizmetkarı olacağım”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten'in Esenköy halk buluşmasına yoğun bir katılım oldu. Katılımcılar salona sığmadığı gecede beş yıldan buyana hizmet alamadıklarından yakındılar. 2019 yılında Esenköy'de seçim çalışmasına katıldığını ve o zaman var olan sorunların devam ettiğini belirten Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten “2024 yılında Fethiye'de ve Esenköy'de böyle sorunlar yaşadığımız için üzülüyor ve utanıyorum. 1 Nisan tarihinde göreve geldiğimde sizlerin hizmetkarı olacağım” diye konuştu.

Hasan Gizli Çaba Göstereceği Vaatlerle Dikkat Çekiyor

31 Mart’ta yapılacak olan Yerel seçimlerde Fethiye Karaçulha Mahallesi için muhtar adayı olan Hasan Gizli seçim vaatleri ile öne çıktı.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Mermer işçisi kadınlar ekmeklerini taştan çıkarıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasında çalışan kadınlar iş makinelerinde mermer kesip ekmeklerini adeta taştan çıkartıyor.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Muğlaspor’a Genç Sağ Bek

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Muğlaspor, Manavgat Belediyespor ile oynayacağı zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşma öncesinde kadrosuna bir ismi daha dahil etti.

Arızalanan ve açık denizde sürüklenen tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında içinde iki kişinin bulunduğu 28 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Karaçulha Muhtar Adayı Hasan Gizli Çalışmalarını Sürdürüyor

Fethiye Karaçulha Mahallesine hizmet noktasında elini taşın altına koyan Muhtar Adayı Hasan Gizli, çalışmalarını sürdürüyor. Karaçulha Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Gizli, “mahalle sakinlerimiz ile birlikte hareket ederek mahallemiz için büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Behçet Saatcı Mahalle Ziyaretlerini Yeşilüzümlü, Kızılbel Ve Söğütlü İle Sürdürdü

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Yeşilüzümlü, Kızılbel ve Söğütlü Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Meclis Üyesi adaylarının da katıldığı ziyaretlerde, Behçet Saatcı'ya vatandaşların ilgisi büyük oldu. İlk halk buluşmasını Üzümlü'de gerçekleştiren Saatcı, bölge halkının yaşadığı sorunları dinleyerek not aldı. Yöneticilerin ilgisizliğinden dert yanan mahalle sakinleri Saatcı'dan şarap ve dastar gibi bölgeye ait ürünlerin marka haline getirilmesi için destek taleplerini iletiler. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Saatcı, seçilmesi halinde Yeşilüzümlü'ye daha önce projesini hazırladıkları konaklama evini kazandıracaklarını açıkladı. Görev yaptıkları süre boyunca bölge halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını hatırlatan Saatcı, "Bizim zamanımızda yapılan fakat şimdilerde kapalı olan Sağlık Kabinimizi yeniden aktif hale getireceğiz. Kahvehaneyi 1 Nisan'da yeniden faaliyete geçireceğiz. Belki Halk Evi tarzında yeni bir yapılanma ile." dedi.

Akdenizli: “Bodrum’la Aynı Paraya Su İçmeyeceğiz”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Genel Başkan Özdağ, “Yükselişte Olan Bir Partiyiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3’lü Masa programına konuk oldu. Genel Başkan Özdağ, “Muğla’da da aldığımız oyun üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Muğla’da 2 ilçeyi kazanmaya çok yakınız” dedi.

Milas’ta Yaşlı Kadın Evinde Ölü Bulundu

Muğla’nın Milas ilçesinde 86 yaşındaki yaşlı kadın yakınları tarafından evinde ölü olarak bulundu.

Marmaris'te Kayıp Adam 53 Gündür Aranıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralık 2023 tarihinde yakınları ile Balan Dağı'na çıktığı ve sonrasında kaybolduğu belirtilmesi üzerine Jandarma, AFAD ve STKlar aylardır kayıp İsa Çifçi’yi arama çalışmaları 53'üncü günde devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.