Anadolu Haberleri

Anadolu Haberleri

Erasmus Projesi kapsamında Belediye’ye ziyaret

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de köprüüstü simülasyon eğitimde kullanılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Ömer Halis Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde köprüüstü simülasyonu eğitim amaçlı kullanılıyor.

İnlice Plajı’nın İşletmesi Meslek Lisesine Devredildi

İnlice Plajının İşletmesi Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine devredildi

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü oratoryo ile anlatıldı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy, Fethiye'de de oratoryo ile anlatıldı.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

Başkan Oktay, Urfalı Öğrencilerin İsteğini Kırmadı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Şanlıurfa’ya bağlı Haliliye ilçesinde bulunan Yediiklim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mektubuna kayıtsız kalmadı.

Köyceğizli Öğrenciler Floor Curlingte Bölge İkincisi Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Naip Hüseyin Anadolu Lisesi floor curling sporcuları Afyonkarahisar’dan ikincilik başarısıyla döndü.

Seydikemer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Temeli Atıldı

Seydikemer’de “Devlet Yatırım Programı” kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Anadolu Kaplanları Dünya Kapılarını Zorladı

Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) Avrupa üzerinden dünya mutfağında kendilerini göstererek büyük ilgi topladı.

Seydikemer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Temeli Atılıyor

Devlet Yatırım Programı kapsamında, yaklaşık 50 milyonluk bütçeyle Seydikemer ilçesi Kemer Mahallesi’ne yapılacak olan Seydikemer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin temeli atılıyor.

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Açıldı

Fethiye Ömer Özyer Anadolu Lisesi Mezunları Derneği görkemli bir program ile açıldı. Llull Tersane’de düzenlenen organizasyona, okul mezunları ve öğretmenler katıldı. Dernek ile ilgili çeşitli açıklamaların yapıldığı etkinliğe katılanlar keyifli vakit geçirdiler.

Muğla’da İkinci Dönem Başlangıç Zili Çaldı

Muğla’da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem ilk ders zili çaldı.

11. Sınıf Özel Eğitim Öğrencisi Rumeysa Hastalığına Yenik Düştü

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11. Sınıf özel eğitim öğrencisi Rumeysa Alagöz geçirdiği kriz sonrası hayata gözlerini yumdu.

Filistinli Çocuklar İçin Söylediler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğretmenler ile öğrenciler, Filistinli çocuklar için şarkı söyleyip klip çekti.

Köyceğiz MTAL’nin 3 Tasarım 1 Marka Tescili Yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başvurusu yapılan 3 tasarım tescili ve 1 marka tescili, Türk Patent Kurumu tarafından tescili yapılarak tasarım tescil ve marka tescil bültenlerinde yayınlandı.

Köyceğizli Mamadova, Liselerde Safahat Okumaları Yarışmasında Birinci Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde il genelinde yapılan liselerde safahat sözlüğü içinden en iyi cümle oluşturma yarışmasında Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi öğrencisi Aygün Mamadova birinci oldu.

Muğla’da ‘Makam Aracı Sürgünü’ İddiası Yalanlandı İletişim Başkanlığı Açıkladı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İletişim başkanının makam aracını park etmesine izin vermeyen okul müdürü sürgün edildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Muğla’da Sahiller Yazdan Kalma Günleri Yaşıyor

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesi kar ve soğuk le mücadele ederken, Türkiye’nin turizm kenti Muğla’da sahiller yazdan kalma günleri yaşıyor.

Hastanede Yatan Çocuklara Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Muğla’da hasta çocuklara kitap alışkanlığını geliştirmek adına Şifa Hatun Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri hastanede kitap okuma etkinliği düzenledi.

Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu açıldı

Menteşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul binasında bulunan pansiyonun spor salonu öğrencilerin hizmetine açıldı.

Buruk Kutlama

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödülleri sahiplerini buldu. Bu sene depremin gölgesinde yapılan ödül töreninde önemli mesajlar verildi. Vali Yardımcısı İlker Eker, gazetecilerin toplumu yönlendirmede çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirtirken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, tutuklu gazetecileri gündeme getirdi.

İlk Ziyareti Rektöre Yaptılar

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) tarafından düzenlenen geleneksel gazeteciler teşvik ödül töreni için Gaziantep’e gelen Gazeteciler Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı İlker Eker ile biraraya geldi. Gazeteciler gününü kutlayan ve bu mesleğin kutsal olduğunu belirten Eker, “Gaziantep üretim gücüyle Türkiye’yi doyuracak kapasiteye sahip. Bu ilde görev yapmak büyük şans” dedi. 

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

Gastronomi Festivali’nde Fethiyeli Yasin’den altın madalya

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Yasin Kubat 20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali’nde, Lise Düzeyi Ana Yemek kategorisinde birinci olarak altın madalya kazandı.

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı Düzenlenecek

‘’Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi’’ programı, 31 Aralık Pazar günü saat 20.00’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM B Salonu’nda gerçekleşecek.

Köyceğiz'de destekleme ve yetiştirme kursu devam ediyor

Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu Lisesi’nde 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursu devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan hafta sonu devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursu’nu ziyaret etti.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

Birol Gönen Atölyesi Törenle Açıldı

Birol Gönen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Uygulama Atölyesi, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.