Antik Kent Haberleri

Antik Kent Haberleri

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Vali Akbıyık Milas’ın Antik Kentlerinde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas’ta İasos ve Mylasa Antik kenti, Halikarnas Mozolesi ve Milas Halı Müzesinde incelemelerde bulundu.

Amos Antik Kenti’ndeki keşif heyecanlandırdı

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora (dikey kulplu kap) bulundu. Bir tanesi tam olmak üzere, diğerleri parçalar halinde ele geçen amforaların M.Ö. 2. yüzyıla ait Rodos amforaları olduğu ve çalışmaların hala devam ettiği belirtiliyor.

Gösterilerini antik tiyatroda yaptılar

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi ve Yatağan Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Yatağan Lagina ve Stratonikeia Antik Kenti'nde tiyatro çalışması gerçekleştirdi.

Stratonikeia Antik Kentinde, Gençler Seramik İşledi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi Genç Ofis gönüllü gençleri Yatağan Stratonikeia antik kentinde seramik atölye çalışması gerçekleştirdi.

Muğla’da kazı ekiplerine yangın söndürme eğitimi verildi

Muğla’da antik kentlerde görev yapan kazı ekiplerine muhtemel orman yangınlarına karşı eğitim verildi.

Bayraklarla süslenen gezi tekneleri renkli görüntüler oluşturdu

Kaunos Antik Kenti’nde bulunan Kaya Mezarlarının en güzel görünürlüğü sunduğu Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Kanalında Cumhuriyet Bayramı Coşkusu farklı yaşandı.

Tarihi Amos Antik Kenti'nde bin 700 yıl sonra ilk konser

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi'nde bulunan ve Karia Uygarlığının başkenti Amos Antik Kenti'nde Marmaris Ticaret Odası organizasyonu ile bin 700 yıl sonra ilk defa elektik kabloları çekilip aydınlatılarak, Cumhuriyet'in 100. yılına özel konser düzenlendi.

Dünyanın En Önemli Tarihçisi Stratonikeia’yı Ziyaret Etti

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin davetlisi olarak gelen Dünyanın en önemli tarihçilerinden Prof. Stephen Mitchell Yatağan Stratonikeia antik kentini ziyaret etti.

Marmaris Uygulama oteli de yakında hizmete giriyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Ula'nın turistik Akyaka Mahallesinde bulunan Uygulama Oteli hizmet vermeye başladı. 4'ü süit, 14'ü standart olmak üzere 18 odalı MSKÜ Uygulama Oteli'nin odalarının tamamı Muğla'da bulunan antik kentlerin isimlerini taşıyor.

Amos Antik Kentinde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi’nde binlerce yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutan Amos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları sürüyor. Bu yıl çalışmalar tiyatro, sahne ve merdivenlerde yoğunlaştırıldı.

Köylü kadınlar, hem rehberlik hem de ticaret yapıyorlar

Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Söke ilçesi arasında kalan Bafa Gölü’nün kenarında kurulu Herakleia Antik Kenti, yerli ve yabancı pek çok kişinin dikkatini çekerken, Antik Kent’e sahip çıkan yöre sakinleri hem bölgenin tanıtımını yapıp hem de el emeği göz nuru işlerini pazarlıyor.

Vali Akbıyık, Beçin Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas ilçesindeki Beçin Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Beçin Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Amos'taki Kazılarda Deprem İzlerine Rastlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından yürütülen Amos Antik Kenti arkeolojik kazılarında, MS. 3. yüzyılda gerçekleşen ve buradaki iskânı sona erdiren büyük depremin izleri ortaya çıkarıldı.

Labranda Antik Kenti Yeniden Hayat Buluyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Labranda Antik Kenti’ni çizimlerle ve çizgi romanlarla anlatarak kente hayat verecek.

Stratonikeia’da unutulan meslekler yeniden yaşatılacak

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentinin girişinde yer alan birinci köy meydanındaki tarihi yapılar restore edilerek günümüzde unutulmaya yüz tutmuş meslekler yaşatılacak.

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı Tlos'u Ziyaret Ettiler

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından, Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tlos Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediyesi, Arkeolog Hande Kötek'i andı

Genç yaşta amansız bir hastalık nedeniyle vefat eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Arkeologlarından Hande Kötek için Stratonikeia Antik Kenti gezisi düzenlendi. Hande Kötek anısına Menteşe Turgutreis Lisesi’nde eğitim gören ve bir kısmını depremzede öğrencilerin oluşturduğu 30 kişilik öğrenci grubuna Stratonikeia Antik Kenti gezisi düzenlendi.

Antik Kent Kaunos'un efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

Antik Kent, kültür turizminin önemli bir değeri olacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde önemli Leleg Uygarlığı yerleşimlerinden biri olan Pedasa Antik Kenti’nin Kalesi ve akropol mekanlarında restorasyon yapıldı.

KÜTÜPHANELER HAFTASINDA CELSUS KÜTÜPHANESİ’NE ZİYARET

59’uncu Kütüphane Haftası nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Kitap Kulübü üyeleri Efes antik kentinde bulunan antik çağın üç önemli kütüphanesinden biri olan Celsus Kütüphanesi'ni ziyaret etti.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

KALİNDA ANTİK KENTİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Muğla'nın Dalaman ilçesi sınırlarında yer alan Kalinda Antik Kenti'ni gün yüzüne çıkarmak için kazı çalışmaları başlatıldı. Muğla Valiliği ve Dalaman Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği proje ile Dalaman ilçesinin ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla tanınan, daha görülür, daha ulaşılabilir ve nitelikli bir arkeolojik alan haline getirilmesi hedefleniyor.

MUĞLA VALİSİ TAVLI IDYMA ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve yanındaki heyet Idyma Antik Kentinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

VALİ ORHAN TAVLI İDYMA ANTİK KENTİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Muğla Valisi Orhan Tavlı Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Ula Belediyesinin destekleriyle arkeolojik kazı çalışması başlatılan İdyma Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

VALİ TAVLI, MSKÜ VE DENİZLİ PAÜ REKTÖRLERİ STRATONİKEİA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Türkiye'nin en önemli antik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'nın Yatağan ilçesi sınırlarındaki Stratonikeia antik kentine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ziyaret ederek çalışmalar hakkında kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'ten bilgi aldı.

STRATONİKEİA BİLİM İNSANLARININ İLGİ ODAĞI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği içinde hala yaşamın sürdüğü dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentindeki kazı çalışmaları bilim insanlarının da ilgisini çekiyor.

BAŞKAN OTGÖZ, PATARA KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Seydikemer ve Kaş’ın Antik Kentlerini birbirine bağlayacak, bölgenin turizm başta olmak üzere tarımında gelişmesine katkı sağlayacak Patara Köprüsü’nün yapım çalışmalarını yerinde inceledi. 

HYLLARİMA ANTİK KENTİNDE UYUŞTURUCU BAĞIMLIĞI EĞİTİMİ

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki Hyllarima Antik Kenti'ndeki kazı çalışanlarına, polis ekiplerince narkorehber-narkoanne eğitimi verildi.

ANTIK KENT TLOS 10 KASIMA HAZIRLANIYOR

Hitit Kaynaklarında ülke olarak geçen Likyanin en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen Seydikemer ilçesine 15 km uzaklıkta bulunan Antik Tlos kenti 10 Kasım da Büyük Tlos Kritertum Bisiklet Yarışına hazırlanıyor.