Antikkent Haberleri

Antikkent Haberleri

BAŞKAN OTGÖZ, PATARA KÖPRÜSÜ ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Seydikemer ve Kaş’ın Antik Kentlerini birbirine bağlayacak, bölgenin turizm başta olmak üzere tarımında gelişmesine katkı sağlayacak Patara Köprüsü’nün yapım çalışmalarını yerinde inceledi. 

Girgin: Bodrum Gümüşlükteki Myndos Antik Kenti Harap Olacak!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Myndos Antik Kenti’nin 1. Derece korunması gerekli arkeolojik sit alanının derecesinin düşürülmesini TBMM’ye taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Girgin, “derece düşürme kararı iptal edilmelidir” dedi.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

GEKA, Yönetim Kurulu Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, 31 Ocak 2022 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

Başkan Otgöz, Pınara Antik Kent Yolundaki Çalışmaları İnceledi

Başkan Otgöz, Pınara Antik Kent Yolundaki Çalışmaları İnceledi Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, kilitli parke taş döşenen Pınara Antik Kenti’ndeki yolda incelemelerde bulundu. Seydikemer ilçesinde bulunan antik kentlerin ilçenin tanıtımında büyük rol oynadığını dile getiren Başkan Otgöz, yapılan çalışmalarının turizmi geliştirmek için de önemli olduğunu vurguladı.