Asker Haberleri

Asker Haberleri

Karaca'dan asker yemeğine katılım

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Foça Mahallesi’nde asker yemeğine katılım sağladı. 

Öğrencilerden Askerlere Ve Şehit Ailelerine Mektup

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler anlamlı bir etkinlik düzenleyerek, asker ve şehit ailelerine mektup yazdı.

Seydikemer, Şehitlerimiz İçin Tek Yürek

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz için Seydikemer’de saygı programı gerçekleştirildi.

Başkan Uzundemir, Emekli Askerler İle Buluştu

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir Ortaca ve çevresinde yaşayan emekli askerler ve aileleri ile Dalyan’da düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Şehitler İçin Anlamlı Lokma İkramı

Fethiye Salı Pazarı esnaflarından Sezgin Aygan, geçtiğimiz günlerde Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan 12 askerimiz için Salı Pazarı’nda lokma ikramında bulundu.

Başkan Oktay'dan Yılbaşı Mesaisi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yeni yıla görevi başında giren doktor, hemşire, jandarma, polis, nöbetçi eczaneler, itfaiyeciler ve zabıta personelini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. 2024’e ise Çetibeli Karakolu’nda asker ve polislerle girdi.

CHP Muğla İl Başkanlığı ' Artık Yeter'

Pençe Kilit Harekat bölgesinde bölücü terör örgütünün hain saldırılarında 12 asker şehit düştü. CHP Muğla İl Başkanlığı konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Mustafa Koyuncu, 'Acımız büyük'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, 12 askerimizin şehit olduğu saldırılar ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Koyuncu, “12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Marmaris’te konserler iptal edildi

Marmaris Belediyesi, 12 askerin şehit olması nedeniyle düzenlenecek tüm etkinlikler, eğlenceler ve yılbaşı konserini iptal etti.

Geri itilen düzensiz göçmenleri Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı

 Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunan adalarına yasadışı yollarla geçmek isteyen ve yunan askerleri tarafından Türk karasularına geri itilen düzensiz göçmenler sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

CHP Muğla’dan ‘Yabancı Askerlerin Türkiye’de Bulunması’ Açıklaması

“Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması” tezkeresi 164 ret oyuna karşılık 357 kabul oyuyla TBMM’den geçti. 9’uncu kez kabul edilen tezkereye CHP, Yeşil Sol Parti ve TİP itiraz etti. CHP Muğla İl Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

Emekli Kurmay Albay son yolculuğuna askeri törenle uğurlandı

Yaklaşık 15 yıldan bu yana Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Emekli Kurmay Albay Malik Salkur 80 yaşında vefat etti. Salkur’un cenazesi Fethiye Merkez Yeni Camiinde kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Üzümlü Mahallesi Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Vali Akbıyık TCG Anadolu Gemisini ziyaret etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık Marmaris Aksaz Deniz Üs komutanlığını ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığında demir atan Türkiye'nin en büyük askeri ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'yu ziyaret etti.

Düğün yapacaktı sokakta kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, düğün hazırlığındaki askeri personel E.D., 7 yıldır kiracı olarak kaldığı evde bir kısım eşyalarını bırakarak şehir dışına göreve gidince, ev sahibi de iddiaya göre evi başkasına kiraya verdi. Marmaris'te yapacağı düğünden sonra evi tamamen boşaltacağını ev sahibine söylemiş olduğunu belirten E.D., avukatları aracılığı ile hemen ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Azeri sanatçıdan deprem anısına konser

Muğla’nın Datça ilçesinde 6 Şubat depremleri anısına Azeri asıllı sanatçı Ahad Asker piyano konseri verdi.

Balık tutmak için denize açılan emekli askeri arama çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Katrancı Koyu'ndan 9 Temmuz tarihinde kendisine ait botuyla balık tutmak için ayrılan emekli asker Cemil Korkmaz’dan haber alamayan ailesinin durumu emniyet birimlerine bildirmesiyle deniz, kara ve havadan arama çalışmaları başlatıldı.

Bedelli askerlikte büyük zam!

10haber'in haberine göre, bedelli askerlik uygulaması 4 yıl önce yasalaşan bir kanunla hayata geçirildi ve yılda iki kez zam yapıldığı biliniyor.

İlkokul Öğrencileri Askerlerden Bilgi Aldı, Komutanlığı Gezdi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı İlkokulu öğrencileri Milli Savunma Bakanlığı Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Tavlı, Engel tanımayan dostlarının askerlik heyecanına ortak oldu

Muğla Valisi Orhan Tavlı Engelliler haftası nedeniyle Muğla İl Jandarma Komutanlığında temsili askerlik yapan bireyler için düzenlenen yemin törenine katıldı.

ASKERLİK CELPLERİ ERTELENDİ 

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da önemli açıklamalarda bulundu. 

DEPREMZEDELER ASKERİ UÇAKLA FETHİYE’YE GETİRİLDİ

Kahramanmaraş merkezli iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Adıyaman’dan 100 kişilik depremzede kafilesi, 3 askeri uçakla Dalaman’a getirildi.

TIBBİ MALZEMELER ASKERİ GEMİ İLE GÖNDERİLDİ

Muğla’dan deprem bölgesine tıbbi malzemeler ve iş makineleri askeri gemilerle gönderildi.

MAVİ VATAN’IN ÇELİK KALESİ TCG GEDİZ’DE YENİ YIL MANZARALARI

Yılbaşını sevdikleri ile birlikte geçirmek isteyeneler yılın son gününde çeşitli aktiviteler düzenlerken, Mavi Vatan'ın Çelik Kalesi 'Onur, Şeref, Güç' sloganlı TCG Gediz'de görev yapan askerler yeni yılı ailelerinden uzak görevleri başında karşıladılar.

VEFAT EDEN ASKER SEYDİKEMER’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Hakkari’de birliğinde vefat eden P. Astsubay Astçavuş Mehmet Alican Özüdoğru (29), Seydikemer’de son yolculuğuna uğurlandı.

YATAĞAN’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Yatağan-Milas karayolunda gece meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 34 yaşındaki Mesut Kırkağaç, direksiyon hakimiyetini kaybederek su kanalı üzerindeki boruya çarptı. Asker eğlencesinden döndüğü öğrenilen sanayi çalışanı Kırkağaç, olay yerinde yaşamını yitirdi.

SÖZLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI, YUNAN ZULMÜNÜ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Yunan askerlerinin ölüme terk ettiği göçmenlerin arasında bulunan ve birisi 9 aylık iki çocuğu olmak üzere ailesinden beş kişiyi kaybeden Muhammed Berjas, "Yunan askerleri ailemi yok etti, Yunanistan'a dava açacağım" diye konuştu.

POLİS VE ASKER OMUZ OMUZA VERDİ, ALEVLERE MÜDAHALE ETTİ

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına polis ve askerler de katıldı.

FETÖ ŞÜPHELİLERİ YÜZEREK YUNANİSTAN’A KAÇMAYA ÇALIŞTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde FETÖ şüphelisi 4 eski asker, Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışırken yakalandı.

Paraşüt kazasında hayatını kaybeden emekli asker Milas’ta toprağa verildi

Batman'da paraşütle atladıktan kısa bir süre sonra paraşütü yere çakılan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden emekli astsubay paraşütçü Ali Özkan, Milas'ta toprağa verildi.

ASKERİ GEMİLER, FETHİYE’DE HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü dolayısıyla, TCG Köyceğiz gemisi ile Sahil Güvenlik Botu, halkın ziyaretine açıldı.