Atık Projesi Haberleri

Atık Projesi Haberleri

Miniklere iklim değişikliği eğitimi

Menteşe Belediyesi, sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve iklim değişikliği ile ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik olarak ilçe merkezindeki 12 ilkokulda öğrencilere Atık Bilinci Eğitimi veriyor.

ORTACA’DAKİ CAMİLER ‘SIFIR ATIK’ MERKEZİ OLUYOR

Ortaca Kaymakamlığı, 'Ayrıştır, dönüştür, kazandır' sloganıyla ilçedeki camilerde sıfır atık projesi başlattı. Cami bahçelerine geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirme levhaları yerleştirilecek.

DENİZ SÜPÜRGESİ İLE MUĞLA'DAN 13 TON ÇÖP TOPLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘Sıfır Atık Mavi' hareketi çerçevesinde Muğla kıyılarından 2 adet deniz süpürgesi ile toplam 13 bin 121 kilogram deniz çöpü toplandı.

50 TON GÜBRE AMBALAJINI İMHA EDECEK ATIK PROJESİNDE COŞKULU KUTLAMA

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gübre Ürünleri Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Bertarafı Projesi'nin tanıtım etkinliği düzenlendi. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 13 ilçede 456 noktada hayata geçirilen projeyle şimdiye kadar 8 ton atık topladıklarını söyleyerek tüm kadın üreticilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü de kutladı.

Köyceğiz’de geri dönüşüm sergisi açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Geri Dönüşüm Sergisi açıldı.

Muğla’da, ilçe bazında ilk ‘sıfır atık belgesi’ Bodrum Belediyesi’ne

Bodrum Belediyesi, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Muğla'da ilçe bazında 'Sıfır Atık Belgesi' alan ilk ve tek belediye oldu.

Fethiye Belediyesi Eczanelere “Atık İlaç Toplama Kutusu” Dağıttı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların kaynağında ayrı toplanarak bertaraf edilmesi için ilçedeki tüm eczanelere ve sağlık merkezlerine “Atık İlaç Toplama Kutusu” temin ederek, çevreye ve topluma zarar veren tarihi geçmiş ilaçların doğru şekilde imha edilebilmesi için kutuların dağıtımına başladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da ilk dağıtımda yer aldı.

Berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık jiletlerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ilçede faaliyet gösteren berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı.

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar. 

Valilikte 6,5 ton atık geri dönüştürüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' çalışmaları kapsamında Muğla Valiliğinde bugüne kadar 6 bin 577 kg atık geri dönüştürüldü.

Menteşe Belediyesine Sıfır Atık Belgesi

Menteşe Belediyesi ‘Sıfır Atık projesi’ kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı tüm hizmet binaları için “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.

Milas'ta yeni yıl hediyesi, bir patik bir kitap olacak

Milas’ta hayata geçirilen Patik Projesi kapsamında sosyal sorumluluk çalışması başlatıldı. Çalışma ile velilerin, annelerin, anne adaylarının ve öğrencilerin yeni yıla hediye kitaplarla girmesi amaçlanıyor.

Milas'ta Patik projesi başarılı şekilde devam ediyor

Muğla'nın Milas ilçesinden bir okulun ve Türkiye'den çeşitli üniversitelerden katılımcıların kurucusu olduğu Patik projesi Milas İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile devam ediyor.

Böyle sıfır atık projesi görülmedi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan bitkisel ilaç etken maddesi üretim fabrikasında elde edilen tonlarca bitki posası, sıfır atık projesi ile tekrar doğaya kazandırılıyor. Sıfır atık projesini başlatan iş adamı Adnan Akar, posalardan elde edilen organik yemleri tavuklara vererek tavukları 3'üncü nesilde eski genlerine kavuşturmayı planlıyor.

Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otomatı

Özel Fethiye Lokman Esnaf Hastanesi ile bir mama markasının ortaklığında, Sıfır Atık projesine katkı için hazırlanan mamamatik otomatı vatandaşlardan beğenisini kazandı. Geri dönüşümlü bir malzeme atıldığı zaman otomat, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için mama imkanı sunuyor.

Sıfır Atık Projesi’ne Tam Destek

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’ndan, Sıfır Atık Projesi’ne tam destek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamda hazırlanan tiyatro oyunu Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle anasınıflarında miniklerle buluşuyor.