Baca Haberleri

Baca Haberleri

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’ye geldi.

Beraberinde Deva Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Muhsin Erdem ile seçim otobüsüyle Fethiye şehir merkezinde tur atan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, zaman zaman vatandaşlar ile kısa süreli sohbet edip Belediye Başkan adaylarına destek istedi.

Marmaris Belediyesi’ne Bisiklet Ödülü

Marmaris Belediyesi’ne bisiklet kullanımını yaygınlaştırma konusunda yaptığı çalışmalarla bisiklete en fazla önem veren belediye olarak "2024 Bisiklet Özel Ödülü" verildi.

Aday Kulaç, Kaymakam Ertaş’ı Ziyaret Etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Kulaç, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için çalışmalara başladığını belirtti.

Tarihi Fırında 9 Yılda 133 Bin Askıda Ekmek Dağıtıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde 1962 yılında kurulan tarihi Kabaçam Fırını, askıda ekmek projesi çerçevesinde 9 yılda toplam 133 bin ekmek dağıttı.

Fethiye Belediyesi Başkan Adayı: Saniye Kulaç

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) bugün düzenlenen belediye başkan adaylarının ikinci tanıtım toplantısında Fethiye Belediye Başkan Adayı olarak Saniye Kulaç’ı açıkladı.

Tartıştığı Kişi Tarafından Evinin Önünde Silahla Vuruldu

Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen olayda bir kişi evinin önünde tartıştığı kişi tarafından bacağından vurularak yaralandı.

Muğla’da çıkan baca yangını korkuttu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen baca yangını çevre sakinlerinde korkuya neden oldu.

Bu bacalar Muğla'da iki asırdır karbonmonoksit zehirlenmesini önlüyor

Muğla'da iki asırdır uygulanan ve yapı sektöründe 'Muğla Bacası' olarak adlandırılan, 28 adet alaturka kiremitten yapılan bacalar poyraza meydan okuyor.

Kültür ve Sanat Festivali, baca yakma töreni ile başladı

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan Kültür ve Sanat Festivali, Muğla Büyükşehir Belediyesi önünde baca yakma töreni ile başladı. Festival çerçevesinde Muğla Yörük Obaları Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Folklör ekibi gösteri yaptı.

Kavgayı ayırmaya çalışan polis bıçaklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde minibüs şoförü ile yolcular arasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan polis, bacağından bıçaklanarak yaralandı.

90’lar Rüzgarı Esti...

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla gerçekleşen Bargilya Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin son günü; Köy Meydanı’ndaki Ayşe Babacan Kreasyonu Defilesi’nin ardından Tuz Binası’nda Aslıhan And Flüt Beşlisi konseri ile başlarken, Köy Meydanı’nda  gerçekleşen konuk sanatçıların muhteşem performansı ve Bora Gencer konseri ile sona erdi.

Bacada çıkan yangın söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen baca yangını ekiplerin hızlı müdahalesi ile söndürüldü.

Feci Kaza da vatandaşın bacağı koptu

 Muğla’nın Yatağan ilçesinde araç ile direk arasında kalan vatandaşın bacağı koptu.

Darp edilen avukatın bacağı iki yerden kırıldı

Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle seyir halindeyken yolda birbirlerini sollayan otomobillerin tehlikeli sürüşlerinden kaçmak isteyen avukat, otomobil sürücüsü polis tarafından darp edildi. Bacağı iki yerden kırılan ve 10 gün hastanede kalan avukatın tedavisi devam ediyor.

SOBA BACASINDAN DÖKÜLEN KURUM EVİ YAKTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde soba bacasından düşen kurumlar sebebiyle çıkan yangında ev kullanılamaz hale gelirken, yangını fark eden ev sahipleri yangından yara almadan kurtuldu.

İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDIKLARI KEDİYİ SAHİPLENDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde itfaiye ekipleri, bir otomobilin motor bölümündeki kayışa sıkışan ve sağ ön bacağı kopan kediyi kurtardıktan sonra sahiplendi.

BACANAK KATİLİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tartıştığı bacanağını av tüfeğiyle vurarak öldüren şüpheli Halil O. (41) ilk kez hakim karşısına çıktı. Canavarca hisle kasten adam öldürme iddiasıyla hakim karşısına çıkan Halil O. için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandığı öğrenilirken, Halil O. SEGBİS ile katıldığı duruşmada, 'Böyle bir olay yaşadığım için çok pişmanım. Yasin'i korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Bana doğru gelmeye başlayınca tüfeği birkaç kez kendisine vurdum' şeklinde konuştu.

MUĞLA BACALARI ŞEKLİ SAYESİNDE TÜTMEYİ ENGELLİYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yüzyıllardır kullanılan baca sistemi, yağmuru ve rüzgarı kesecek biçimde yapılan dikdörtgen şekli sayesinde tütmeyi engellerken, karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin de önüne geçiyor.

MUĞLA EAH'DA ‘GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ' BÖLÜMÜ AÇILDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde girişimsel radyoloji birimi faaliyete geçerken, özellikle damar dışı organlarla ilgili işlemler ve girişimsel onkoloji işlemleri etkin bir şekilde Uzm. Dr. Ferda Bacaksızlar Sarı tarafından yapılmaya başlandı.

BACA YANGINI KORKUTTU

Fethiye Balık Pazarı’nda öğle saatlerinde bir restoranın bacasında yangın meydana geldi.

7. MENTEŞE KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ BAŞLADI

Menteşe Belediyesi'nin bu yıl 7'ncisini düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği baca yakma töreni ile başladı.

7'İNCİ MENTEŞE KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Menteşe Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği 30 Eylül Cuma günü başlıyor. Renkli etkinlikler, söyleşiler, kitap fuarı, konserler ve kitap imza günlerinin yer aldığı şenlik; Büyükşehir Belediyesi önündeki geleneksel baca yakma töreni ve şenlik yürüyüşü ile başlayacak.

DEVA PARTİSİ İLE MUĞLA’DA MERKEZ SİYASETİN ADRESİ BELLİ OLDU BAŞKAN ÇAY, “BİN BİLSEK TE, BİR BİLENE DANIŞIYORUZ”

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay basına yaptığı açıklamada; Muğla İl ve İlçe teşkilatlarımızla birlikte Denizli ve Uşak’ta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın ziyaretlerine katıldık. Vatandaşlarımız Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli ve Uşak’ta DEVA Partisine büyük bir ilgi gösterdi. 3.üncü Yozgat mitingimizde bunun canlı örneği oldu dedi.

Bacağı kırılan köpekleri veterinerde telef oldu, suç duyurusunda bulundular

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Gündoğdu ailesi, bacağı kırılan köpeklerinin tedavisi için bıraktıkları veterinerde telef olması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

1 saatte 3 yangın

Fethiye’de 1 saatte 3 evde yangın meydana geldi. Baca, ısıtıcı ve elektrikten meydana gelen yangınların hiçbirinde can kaybı olmadı.

Bodrum’da kanalizasyonunun yüzde 51’i tamamlandı

Bodrum Yarımadasının altyapı eksiklerini gidermek, güçlü bir sistemi oluşturmak ve daha çevreci bir kent oluşturmak adına Büyükşehir Belediyesi tarafından yarımada da önemli projeler hayata geçiriliyor. Bu projelerin en büyüklerinden biri olan Bodrum kanalizasyon çalışmaları hızla ilerliyor. 1 Milyar 46 Milyon TL'lik altyapı yatırımının devam ettiği ilçede 338 Milyon TL'lik Bodrum kanalizasyon hattının yüzde 51'i tamamlandı. Kanalizasyon projesi tamamlandığında Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Turgutreis, Bahçelievler, Geriş/Erdemil, Koyunbaba ve Gümüşlük Mahalleleri yararlanacak. Proje kapsamında 79 km. kanalizasyon hattı, bin 942 adet muayene bacası, 490 parsel bacası ve çalışmalarda zarar gören yollarda 50 bin 376 metrekare tamirat çalışması yapıldı.

Alban, “Hiçbir yatırım insan sağlığından daha önemli değildir” 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Yatağan İlçesi Deştin ile Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi sınırında bulunan Tekağaç sırtı mevkiine kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Baca yangını korkuttu

Patlangıç Mahallesi 340 sokakta bulunan bir evin çatısında çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Baca yangını evi kül etti 

Babataşı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Ergün D.’ye ait evde bacadan çıkan yangın evi küle çevirdi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatte söndürdüğü yangında Adnan Menderes Bulvarı yangın söndürme çalışmaları sırasında trafiğe kapatıldı.

Bacanın içerisine düşerek mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bacaya düşen kedi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.