Bahar Haberleri

Bahar Haberleri

Marmarisliler baharın keyfini çıkarıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının 20 derece civarında olması ile vatandaşlar sahillere akın etti. Yürüyüş yapanların yanı sıra, sezona hazırlanan turizmciler de yeni sezondan umutlu olduklarını belirttiler.

Vali Akbıyık’tan Nevruz Bayramı kutlaması

Muğla Valisi İdris Akbıyık 21 Mart’ta Türk dünyasında ilkbaharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı mesajı yayımladı.

Fethiye Salı Pazarı’nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Son Cemre toprağa düştü

Baharın müjdesi olarak bilinen, 20 Şubat’ta havaya, ikincisi ise 27 Şubat’ta suya düşen Cemre’nin sonuncusu bugün toprağa düştü. 2024 yılında Şubat ayında başlayan ve Mart ayının ilk haftası tamamlanan hava olayının üç evresi de tamamlanmış oldu.

Marmaris'te 'Bahar Çiçekleri' adlı sergi açıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Bahar Çiçekleri adlı karma sergi sanatseverlerle buluştu.

İlk Cemre Havaya Düştü

Kış aylarının sonu bahar aylarının müjdecisi olarak bilinen ilk Cemre havaya bugün düştü.

Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava sonrası, badem ağaçları erken çiçek açtı.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

MSKÜ Rektörü Kaçar’dan 2023-2024 Bahar Dönemi Mesajı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi başladı. 2023-2024 bahar dönemi başlaması nedeniyle MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar mesaj yayımladı.

Baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Pazaryeri mahallesi Karapınar mevkii sakini Ercan Yakalı’nın bahçesinde baharın müjdecisi badem ağacı çiçek açtı.

Fethiye Halkı İkinci El Pazarına İlgi Gösteriyor

Vatandaşların ikinci el pazarına ilgisinin güzel olduğunu söyleyen Süleyman Bahar, tezgâhta sattığı ürünler ile ilgili açıklamada bulundu.

Köyceğiz’de kış ortasında bahar havası yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kış ortasında bahar havası yaşandı.

Çıntar Vatandaşın Gözdesi

Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Muğla’nın Fethiye ilçesinde kilosu 150 liradan satılıyor. Fethiye halkının çıntara gösterdiği talebi çıntar satıcısı Bayram Aydın mikrofonlarımıza anlattı.

Çalış Plajı Boş Kaldı

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajları arasında yer alan Çalış Plajı, Fethiye’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber yerli vatandaşlar ve turistler tarafından tercih edilmiyor.

Atatürk Kupası Yarışları Fethiye'de Tamamlandı

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirildi.

Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürdü

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığı ve yağış olmamasına rağmen Sonbaharda çamlık alanlarda kendiliğinden çıkan Çıntar bolluğu satıcıların yüzünü güldürüyor.

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Tüm rotalar Bodrum’a çevrildi

Turizmin vazgeçilmez adresi Bodrum, kruvaziyer turizminde de vazgeçilmez bir lokasyon haline geldi. Özellikle İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde çarşı esnafına can suyu olan kruvaziyer gemileri ile gelen ilçeye yabancı turist sayısı yaklaşık 100 bini geçti.

İkinci baharlarına dünya yaşlılar gününde “Evet” dediler

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide Hasan Nuri Öncüer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Metin Uysal ve Suna Vural ikinci baharlarına dünya yaşlılar gününde girdi.

El Yapımı Mumlar Fethiye’de İlgi Görüyor

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda yarına kadar sürecek olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Bahçivan, “Güzel bir etkinlik oluyor”

Perşembe gününe kadar Beşkaza Meydanı’nda açık olan “Sonbahar Şenlikleri” vatandaştan ilgi görmeye devam ediyor

Çam balında rekolte beklentisi 14-15 bin ton

Dünya çam balı üretiminin yüzde 90’ını, Türkiye çam balı üretimin de yüzde 80’inin karşılandığı Muğla’da çam balı üretimi başladı. İlkbahar ve yaz aylarını Türkiye’nin değişik illerinde başta çiçek balı olmak üzere üretimi gerçekleştiren arıcılar, Ağustos ayının sonunda geldikleri Muğla bal ormanlarında ilk sağım olan çiçek ve çam balı karışımı ürünü almaya başladılar.

Karayiğit ile Çetin Ailesinin Mutlu Günü

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’in oğlu Erdoğan Karayiğit ile Milenay Çetin çifti, Fethiye Bahar Beach’te unutulmaz bir düğünle dünya evine girdiler.

Sonbahar Dönemi Şap Aşılaması Başladı

Muğla’da şap hastalığına karşı sonbahar aşılama programının startı Menteşe İlçesi kırsal Gazeller Mahallesi’nden verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yoğun aşılama programı neticesinde Muğla, SAT-2 hastalık etmeni rastlanmayan illerden biri oldu.

Sadeçolak ve Avcı ikinci baharını yaşıyor

75 yaşındaki Aslan Sadeçolak ve 63 yaşında olan Müşerref Avcı, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen nikâh programında dostlarıyla bir araya geldi.

Bahar Şenlikleri Kapanış Programı gerçekleştirildi

Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen Gençlik Haftası çerçevesinde Bahar Şenlikleri Kapanış Programı gerçekleştirildi.

İlkbahar Yelken Yarış Haftası Fethiye Körfezinde Gerçekleştirilecek

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen ilkbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirilecek.

Güzel Sanatlar Kültür Derneği’nden Bahar Kermesi

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından dernek bahçesinde “Bahar Kermesi” adlı program düzenlendi. 

Öğrenciler baharın gelişini kutladı

Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu Bahar Şenliği 26 Nisan 2023 Çarşamba günü okul bahçesinde gerçekleşti.