Balık Üretimi Haberleri

Balık Üretimi Haberleri

Balık üretimi yapılan toprak havuzda hayatını kaybetti

Milas'ta özel bir su ürünleri firmasına ait balık üretimi yapılan toprak havuzlarda bir kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

BALIK ÜRETİMİ 7 MİLYON TON AZALACAK

Türkiye’de 17 milyon ton ile alabalık üretiminde ilk sırada olan ve 54 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin çok sayıda tesise zarar vermesi ve toplu balık ölümlerine neden olması nedeniyle yüzde 40 oranında düşüş beklendiği bildirildi. Bakanlığın destek vermesi ile tekrar ayağa kalkmayı hedefleyen balıkçılık sektörü ise umudunu kaybetmeyerek 2024 yılı için hedefine 20 milyon ton üretimi koydu

DALYAN KEFALİ KİLOSU 50 LİRADAN SATILIYOR

Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan kefalinin kilosu bölgede 50 liradan satılıyor.

SEYDİKEMER’DE, MUĞLA’NIN ALABALIK ÜRETİMİ KONUŞULDU

Seydikemer Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  (TDİOSB) Yönetim Kurulu Heyeti, Seydikemer Kaymakamlığı toplantı salonunda Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında toplandı. Toplantıda Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de yer aldı.

Tanıtım ve Sosyal Sorumluluk Projelerine Ağırlık Veriyorlar

Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım ve Başkan Yardımcısı Adem Camuz, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Başkan Yıldırım, Türkiye’de alabalık üretiminde Muğla ve Seydikemer’in çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.