Battaniye Haberleri

Battaniye Haberleri

Marmaris'te kreş öğrencilerinden can dostlara bağış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde özel bir anaokulunun minik öğrencileri Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, küçük dostlarına mama, battaniye, eski gazete, kedi kumu gibi bağışlarda bulundu.

MUĞLA'DAN DEPREMZEDELERE POLAR

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrasında Muğla'dan yardımlar gitmeye devam ediyor. Muğla Arama Kurtarma Derneği tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü tarafından kendi imalatları olan polar, battaniye, kıyafet ve oyuncaklar deprem bölgesine gönderildi.

ELEKTRİKLİ BATTANİYEDEN YANGIN ÇIKTI

Bodrum’da bir evin yatak odasında bulunan elektrikli battaniyeden yangın çıktı.

Bir parça kilim ve battaniye üzerinde dinlendiler

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki devam eden yangın bölgesinde gece gündüz demeden mücadeleye devam eden isimsiz kahramanlar fırsat bulduklarında yorulan bedenlerini, kimi zaman toprak üzerindeki bir kilimde, camide, kimi zaman ise arabada dinlendirip mücadeleye kaldığı yerden devam ediyor.

Milas’ta denizden çıkanlar şaşırttı

Muğla'nın Milas ilçesinde Dünya Çevre Günü dolayısıyla deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar yaklaşık bir saat içerisinde deniz dibinden çoğunluğu içecek şişesi olmak üzere araba lastiği, demir parçaları battaniye çıkardı.

Mangal, bebek arabası ve battaniye, hepsi denizden çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye'nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyunda deniz dibi temizliği gerçekleştirirken dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

Bara giren kirpiyi polisler teslim aldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir bara kirpi girdi. İşletme sahibi kirpiyi ayak altında ezilmesin diye battaniye ile alıp devriye gezen yunus polislere teslim etti.

Elektrikli battaniye ev yaktı

Köyceğiz ilçesi Dövüşbelen Mahallesindeki bir evde sabah saatlerinde çıkan yangında ev içindeki eşyalarda büyük oranda hasar oluştu.

Öğrencilerden sağlık çalışanlarına battaniye

Fethiye’de Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu öğrencileri, sağlık çalışanalrı için ‘her ilmek bin teşekkür’ projesi kapsamında ördükleri battaniyeleri Fethiye Devlet Hastanesi doktor ve çalışanlarına hediye ettiler. Pandemi sürecinde çok fazla emek harcayan, hayatları pahasına hastaların canlarını kurtarmak için çaba gösteren sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon arttırmak için öğrenciler tam 102 battaniye örüp, Fethiye Devlet Hastanesi çalışanlarına 14 Mart Tıp Bayramında dağıttı. Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulu Proje Sorumlusu Rümeysa Işık, “Onlara olan minnet borcumuzu ödemek için öğrencilerimiz ve velilerimiz ile battaniyeler tasarladık. Bir vefa projesidir” dedi. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Okulu ise, “Gerçekten çok büyük incelik, maddi anlamdan ziyade bizim için manevi anlamı çok büyük” ifadelerini kullandı.

Yardım Tırları Türkmenlere Ulaştı

Fethiye Belediyesi tarafından gönderilen 2 tır battaniye ve giyim eşyası Telafer ve Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Yardım tırlarıyla Suriye sınırına giden Belediye personelleri Okan Arıkan, Selayi Kafia ve Halil Cesur, bölgede yaşananları basın mensuplarıyla paylaştı.

Türkmenler İçin Yola Çıktı

IRAK’ın Musul kentinde terör örgütlerinin temizlenmesi için başlatılan operasyonun ardından Telafer’den yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve Hatay’a gelen Türkmenler’e, vatandaşların da desteğiyle, Fethiye Belediyesi tarafından 2 tır battaniye ve giyim eşyası gönderildi.

İlmekler Çocuklar İçin Atılıyor

Fethiye Müftülüğü tarafından başlatılan ‘Gönülleri Isıtan Eller’ projesi kapsamında Kur’an Kursuna giden kadınlar Halep’teki çocuklar için atkı, bere, battaniye, çorap, eldiven, yelek örüyor. Attıkları her ilmeğin çocuklar için olduğunu söyleyen kadınlar, herkesi yardımda bulunmaya davet etti.