Belirledi Haberleri

Belirledi Haberleri

CHP, Muğla’da 3 İlçenin Adayını Belirledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi tarafından Muğla’da 3 ilçenin belediye başkan adayı belirlendi.

Muğlaspor adım adım şampiyonluğa

Yıllarca 2. ve 3. Ligde mücadele eden Muğlaspor, Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta oynadığı 9 maçta 7 galibiyet ve iki beraberlik ile grubunda 23 puanla hem lider durumunda, hem de grubunun namağlup tek takımı. Türk futboluna Sercan Görgülü ve Rıdvan Dilmen gibi ünlü futbolcuları kazandıran Muğlaspor, 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lige düştü. BAL liginde 3 yıl mücadele eden Yeşil-Beyazlılar, sezon öncesi hedeflerini 3. Lig olarak belirledi.

Kadın Girişimciler Yol Haritasını Belirledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Vali Akbıyık’tan ‘Muhtarlar Günü’ mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, muhtarların ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını, karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihi bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlediğini açıkladı.

Milas Belediyesi Milasspor’un Yeni Yönetimi Belli Oldu

2022-2023 futbol sezonunda Milas’ı Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde temsil eden Milas Belediyesi Beçin Gençlikspor, 29 Temmuz Cumartesi günü, Milas Belediyesi Aşkidil Salonunda yapılan olağan genel kurul toplantısı sonrasında yeni yönetimini belirledi.

Vali Orhan Tavlı,Bisiklet Sürerek İncelemelerde Bulundu Rotayı Deneyimledi

Muğla Valisi Orhan Tavlı dört mevsim spor dört mevsim turizm mottosuyla başlatılan çalışmalar kapsamında Muğla spor turizmi haritasına işlenen Karabağlar yaylası bisiklet rotasında bisiklet sürerek incelemelerde bulundu rotayı deneyimledi.

MUĞLA’DA OLTA BALIKÇILIĞI ALANLARI DIŞINDA AVLANMAK YASAK

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği olta balıkçılığı alanlarının dışında avlanmak yasak.

Ege Hikayesi Bölgesel Kalkınmanın Anahtarı Olacak

Kurulduğu günden itibaren kapsadığı TR32 bölgesinde yer alan Aydın, Muğla ve Denizli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Ege Hikayesi Projesinin 2022-2024 Stratejik hedeflerini belirledi. GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, “COVID-19 nedeni ile yaşadığımız krizi fırsata dönüştürdük ve EGE Hikayesi projemizin sürdürülebilirliğinin en önemli adımı olan 2022-2024 yılı stratejik hedeflerimizi belirledik. Şimdi planları gerçekleştirme zamanı başlıyor” dedi.

Dolmuşta oturduğu koltuğu kırınca 77 kilo zayıfladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 157 kilo iken dolmuş içerisinde oturduğu koltuğun kırıldığını fark eden Hulusi Ergen spora başlayarak 3 yılda 77 kilo vermeyi başardı. Şimdi Muay Thai sporcusu olan 25 yaşındaki Ergen, şimdiki hedefini ise milli takıma seçilmek olarak belirledi.

Başkan Yellice, “Kapımızın kilidi yok, kapımız herkese açık”

21 Ekim Perşembe günü Ülkü Ocakları Fethiye Başkanlığını eski Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan’dan devralan Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanı Salman Yellice yeni yönetimi belirledi.

Menteşe’de Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Menteşe Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Yürütme Komisyonu kurban satış yerlerini; Bayır Hayvan Pazarı ve Düğerek Hayvan Pazarı olarak belirlerken, kurban kesim yerlerini ise, 'Merkez; Muğla Büyükşehir Belediye Mezbahası, Salihpaşalar; İkiz Hasgül Et Gıda Tic. Ltd. Şti, Yerkesik; Onarganlar, Muammer Üner ve Sabri Datçalıoğlu, İkizce; Ramazan Bulut ve Halil İbrahim Nizamoğlu, Kafaca; Kenan Can, Yenice; Tuğrul Ölmez ve Ozan Kalfat, Yeşilyurt Hasan Güven, Bayır; Ali Otçu' şeklinde belirledi.

Fethiye Belediyesi’ne Çevre Ödülü

Fethiye Belediyesi, 2020 yılında Mavi Bayrak Programı kapsamında salgın sürecinde çevre eğitimi ve bilinçlendirme çalışmalarındaki başarısı nedeniyle, TÜRÇEV’in belirlediği Ulusal Jüri tarafından verilen ‘Türkiye’nin En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri” ödülünü almaya hak kazandı.

FETOB 12. Olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Fethiye Otelciler Birliği Derneği’nin (FETOB) 12. Olağan genel kurulu Çalış Jiva Otel’de yapıldı. Genel kurulda 156 üyesi bulunan FETOB yönetimini belirledi.

OSB’de mutlu sona ulaşıldı

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin mutlu sona ulaşıldı ve yatırımcılar, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü düzenlenen yer tahsisi kura çekimiyle, fabrikalarını kuracakları parselleri belirlediler.

Milas OSB Müteşebbis Heyeti, sanayi parsellerinin tahsis ilkelerini belirledi

Milas Organize Sanayi Bölgesi'nde 54 sanayi parselinin tapularının çıkarılmasına başlandı. Tapuların çıkarılmasının ardından parseller hak sahiplerine teslim edilecek. OSB Müteşebbis heyeti ise arsaların tahsis ilkelerini belirledi.

CHP’li Demir, “Her zaman halkımızın yanındayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, hükümetin belirlediği asgari ücret hakkında değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretin 2 bin 825 TL’ye çıkarılması hususunda görüşlerini aktaran İlçe Başkanı Demir, “CHP’li belediyeler bünyesinde asgari ücreti net 3 bin 100 TL olmasını bekliyoruz. Bu açıdan bakarsak AK Parti hükümetinin halka sahip çıkmadığı gözüküyor. CHP’li belediyelerin ise halkın yanında olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Muğla Çocuk Hakları il komitesi yeni başkanını seçti

Muğla Çocuk Hakları İl Komitesi Yeni Başkanını ve Yürütme Kurulunu Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda pandemi kurallarına uygun olarak yapılan seçimle belirledi.

Yeni Başkan Ünal Oldu

Fethiye Ata Tarımsal Kooperatifi, ilk genel kurulunu geçtiğimiz Cumartesi günü Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirmişti. Yapılan seçim sonucunda yönetim kuruluna Hüseyin Fikret Ünal, Hüseyin Kuşkonmaz ve Emrah Tekelioğlu seçilmişti. Yönetim kurulu ilk toplantısında başkanı belirledi ve görev dağılımı yaptı.

GÜRÜN, “KÖRFEZ KİRLİLİĞİNİN NEDENİ ARITMA TESİSİ OLAMAZ”

GÜRÜN, “KÖRFEZDEKİ KİRLİLİK ATIK SU ARITMA TESİSİNDEN KAYNAKLANMIYOR” Son günlerde en çok konuşulan konuların başında Fethiye Körfezi’nde yaşanan renk değişikliği geliyor. Bu konuda daha önce açıklamalar yapılmış, sebebin Alg patlaması olduğu ifade edilmişti. Bazı çevreler bu olayın arıtma tesisinden kaynaklandığını ileri sürmüştü. Bu konuya açıklık getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Arıtma tesisimizin çıkış suyu parametreleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği sınır değerlerinin altındadır. Bu yüzden Fethiye Körfezi’ndeki renk değişikliğini arıtma tesisine bağlamak son derece yanlıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Muğla adaylarını Doğu Perinçek açıkladı

Vatan Partisi Ege'nin turizm başkenti Muğla'nın adaylarını belirledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi adayı olarak Günal Dal'ı gösteren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, milli hükümet için "üretim devrimi" vurgusu yaptı.

Ak Parti Belediye Başkan Adayları açıklandı

Ak Parti 31 Mart Yerel Seçimi öncesinde Muğla il genelinde büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. Belirlenen belediye başkanlarına yönelik resmi açıklama 20 Ocak 2019 Pazar günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında açıklandı. Buna göre; Ak Parti’nin 31 Mart Yerel seçimlerinde belediye başkan adayları şöyle oluştu:

AK Parti’den Fethiye’de Temayül

AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti Fethiye İlçe merkezinde temayül yoklaması yapıldı. Yoğun katılımın olduğu temayül yoklamasına; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile AK Parti Karaman eski milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete katıldı. AK Parti Fethiye ilçe başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleşen temayül yoklamasında oy kullanan AK partililer; ilçe başkanlığı için belirledikleri 3 ismin bulunduğu zarfları; sandığa attılar. Fethiye Belediye başkan aday adayı olan Kadir Sarıhan; geçtiğimiz hafta ilçe başkanlığından istifa etmişti…

FETOB’DA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Fethiye Otelciler Birliği Derneği'nin (FETOB) 11.Olağan Genel Kurulu 17 Mayıs 2018 perşembe günü Orka Sunlıfe otel'de yapıldı. Genel kurulda 140 üyesi bulunan FETOB yeni yönetimini belirledi.

Fethiye’de Yılın Şoförü Ödüllendirildi

Fethiye’de yılın şoförü seçilen taksici Selahaddin Dirgen’e ödülü İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan törenle verildi. Trafik Haftası nedeniyle Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Timi ekipleri trafikte farkındalık yaratabilmek amacıyla yılın şoförünü belirledi. Son beş yıldır hiç kazaya karışmamış ve trafik kurallarına azami uyum sağlayan taksi şoförü Selahaddin Dirgen, yılın şoförü seçildi.