Bilgi Haberleri

Bilgi Haberleri

Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı

Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen ve içerisinde düzensiz göçmenlerin bulundu can salının battığı bilgisinin alınması üzerine olay mahalline Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

‘Numara Değişikliği’nde Büyük Zam

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Bakan Bak, Fethiye’de Gençlerle Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fethiye’de sporcu gençlerle buluştu. Fethiye’ye yapılacak spor yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Bak, Fethiye’ye 10 bin kişilik modern bir stadyum yapılacağını ifade etti. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Köyceğiz’de çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Köyceğiz İlçesi Pınar Mahallesinde ikamet eden H.Ç. isimli şahsın ikametinde ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve fişek bulundurduğu bilgisinin alındı.

21 Mart’ta Muğla ve Aydın’da 50 bin fidan toprakla buluşacak

 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Muğla ve Aydın illerinde 30 ayrı yerde 50 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

Vali Akbıyık’tan Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde yayımladığı mesajında yaşamın her anında genç nesle rehberlik eden, tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların en değerli varlıklar olduğunu açıkladı.

Fethiye’de kaçak kazı operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisinin alındı. Kaçak kazı alanına KOM Şube Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 4 şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Muhammet Kökten Devlet Bahçeli İle Fethiye'nin İl Olmasını Görüştü

Cumhur İttifakı (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile Fethiye'nin il olmasını görüştü. Devlet Bahçeli ile Ankara'da bir araya gelen Kökten, "Bugün MHP Genel Merkezinde Sayın Genel Başkanı’mız Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret edip geleceğin Fethiye’sine ilişkin sürdürdüğümüz çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Fethiye'mizin il olması talebimizi de hazırladığımız raporla birlikte kendilerine takdim ettik"diye konuştu.

Vali Akbıyık “Zehir tacirlerinin peşindeyiz"

Muğla Valisi İdris Akbıyık Muğla’nın huzuru güvenlik bilgilendirme toplantısında basın mensupları ile bir araya gelerek son iki aylık dönemde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhtar Adayı Gizli 'Hizmetkarlığa talibim'

Karaçulha Mahallesi Muhtar Adayı Hasan Gizli çalışmalarına devam ediyor. Merhum babasından ve 2 dönemde abisinden edindiği bilgi ve birikimi ile doğup, büyüdüğü mahalleye hizmet etmek için aday olduğunu belirten Gizli; “mahalleme hizmet etmek istiyorum” dedi.

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü'nde yangın tatbikatı yapıldı

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü tarafından personellere yönelik yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Menteşe Belediyesi’nden kadınlar gününde iki etkinlik

Menteşe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenlediği özel etkinlikler ile kutluyor.

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Kökten, Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Esnaflar ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Adayı Kökten, yeni sanayi sitesi ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Genel Başkan Özdağ, “Yükselişte Olan Bir Partiyiz”

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 3’lü Masa programına konuk oldu. Genel Başkan Özdağ, “Muğla’da da aldığımız oyun üzerinde bir oy almayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre Muğla’da 2 ilçeyi kazanmaya çok yakınız” dedi.

FTSO Meclis Üyeleri, Ankara'da TOBB Bilgilendirme Seminerine Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Ankara'da düzenlenen TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine (MÜBS) katıldı.

Kökten, Mahalle Başkanları ile Kahvaltıda Buluştu 

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında mahalle başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Mahallelerin sorunları hakkında bilgiler alan Başkan Adayı Kökten, seçildiği takdirde 41 mahalleye de eşit hizmet götüreceğinin sözünü verdi. 

Miniklere su bilinci anlatıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara su bilinci üzerine bilgilendirme çalışması yapıldı.

Başkan Adayı Kökten, Basın Mensuplarını Ağırladı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Adayı Kökten, bütüncül projeler hazırladıklarını belirtti.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Seydikemer’de Taşımalı Eğitim Görüşüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim planlama ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya okul müdürleri katıldı.

Aras “kazanacağız çünkü ithal adaylarla olmuyor”

Seydikemer’de Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerle ilgili bilgilendirme toplantısında partililere bir konuşma gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı Aydın Ayaydın’ı hedef göstererek “Çok güçlü bir şekilde kazanacağız çünkü ithal adaylarla olmuyor” dedi. 

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Evde Kaçak Sigara Üretimine Operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Fethiye’de B.K. isimli şahsın evinde kaçak sigara üretimi yaparak piyasaya sürdüğü bilgisinin alınması üzerine Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin evinde arama yapıldı.

Büfe’ye Kumar Operasyonu

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde büfe işletmesinde kumar oynandığı bilgisini alan Jandarma ekipleri gerçekleştirdikleri operasyonda 3 adet kumar makinesine el koydu.

2023 yılında Muğla'da nüfusun 10 katı sağlık hizmeti sunuldu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 112 ambulansı ile 118 bin 971 hastaya müdahale ederek acil sağlık hizmeti verildiği belirtildi.