Birliği Haberleri

Birliği Haberleri

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Yalçın, ‘Festival çok güzel ilerliyor’

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festival yoğun bir katılımlar devam ediyor. Festival hakkında konuşan Enver Yalçın ise yoğun katılımın olduğunu belirtti.

Hasadı yapılan kaba yemler üreticilere dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınmanın desteklenmesi için S.S. Madenler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile işbirliği protokolü imzaladı ve üreticilere 500 balya kaba yem (yonca) dağıttı.

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Yaz sezonu çiçek üretimi başladı

Köyceğiz Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Alım Garantili Çiçek üretimi ile bugüne kadar 25 Milyon çiçek üretimi yapan üreticiler 2024 yaz sezonu dikimine başladı. 2024 yaz sezonunda 1 milyon çiçek üretilmesi hedefleniyor.

Kökten, “Sorunları Ortak Akıl ile Çözeceğiz”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, yerel seçim çalışmaları kapsamında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Kökten, Mimarlar Odasını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Mutlu Sergen Önver ve ekibini ziyaret etti.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye Belediyesi’nden Yumurta Çiftliği Açılışı

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Fethiye Belediyesi ve Türk Kadınlar birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Beşkaza Meydanı'na çelenk koyma töreni düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalar ile devam etti.

Muğla'da Kan Bağışına Yoğun İlgi

Muğla Valiliği himayelerinde, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay'ın işbirliğiyle Muğla Erkek Öğrenci Yurdunda rekor kan bağışı yapıldı.

Muğla’nın ihracatının yüzde 73’ünü su ürünleri sektörü yaptı

Ege İhracatçılar Birliği Şubat ayı rakamlarını açıkladı. Şubat ayında Ege İhracatçılar Birliği 1 milyar 580 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Muğla 90 milyon dolarlık ihracat ile katkı sundu.

Bodrum'da 'Acı Ot Festivali' basın toplantısı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) iş birliğiyle yapılacak olan 5. Acı Ot Festivalinin basın toplantısı gerçekleşti.

Başkan Karaca, “Kararlarımızın Yüzde 99’u Oy Birliği İle Geçti”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, birlikte görev yaptığı belediye meclis üyeleri için veda yemeği düzenledi. Başkan Karaca, “Fethiye’yi hoşgörü içinde birlikte yönettik” dedi. 

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Bölgenin Sorunları Belediye Başkan Adaylarına Rapor Halinde Sunulacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu toplantısında, bölgenin sektörel, çevresel ve sosyal sorunlarının derlenerek Muğla Büyükşehir, Fethiye ve Seydikemer belediye başkan adaylarına sunulması konusunda ortak karar alındı. Toplantıda ayrıca sürdürebilir turizm kapsamında koyların yapılaşmadan korunması için alınacak tedbirler konuşuldu.

Marmaris’te Üniversite Tanıtım Günleri Düzenlenecek

Marmaris Belediyesi ve özel bir fuar işletmesi işbirliği ile üniversite tanıtım günleri düzenlenecek. 13 Mart’taki etkinlikte ücretsiz atölyeler de olacak.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

FTSO Meclisi, Yönetim Kurulunu İbra Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Şubat Olağan toplantısında FTSO Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı hesaplarını oy birliğiyle ibra etti.

MSKÜ ile MUTSO Arasında ‘Girişimcilik’ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında işbirliği protokolü MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar arasında imzalandı.

Başkan Adayı Saatcı, TÜRSAB BTK’ya Ziyarette Bulundu

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı ve beraberindeki heyet, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu’nu ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu Ve Sicil Akademi Lansmanı Ankara’da Yapıldı

Ankara’da gerçekleştirilen 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü personeli de katıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil ilanı yayın süresini yarım saate indirdiklerini söyledi.