Burak Erbay Haberleri

Burak Erbay Haberleri

Burak Erbay, Büyükşehir’e mi aday olacak?

CHP’de Yaklaşan İl Başkanlığı seçimleri ve 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde siyasi kulislerde isimler dolaşmaya başladı.

“Bir an önce son verin, yürütmeyi durdurun”

CHP 27. Dönem Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı direnen köylülerin ifadeye çağrılması üzerine ifade vermeye giden köylülerin yanında yer alan Erbay, “ Toplam 110 vatandaşımız farklı yerlerde ifadeye çağrıldı.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; GÜNLÜK AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ 

Muğla’nın Dalaman ilçesinde günlük ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Dalaman ilçemizde 300 civarı günlük ağacının kesildiğini öğrendik. Köyceğiz’deki sığla ağaçlarıyla ilgili olarak yapılan projeyi yakından takip edeceğiz ve bu ağaçlarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Menteşe Salihpaşalar kavşağında meydana gelen ve 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgü’ün hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Menteşe Kent Konseyi tarafında düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bir an önce trafik ışıklılarının konulmasını ya da alt-üst geçit yapılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sıla Akgül’ün ailesi, arkadaşları, Salihpaşalar halkı ve civar köylerden yurttaşların katıldığı açıklama sonrasında yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

CHP’Lİ ERBAY, “ÇAĞDAŞ DEMOKRASİLERİN GEREĞİ ÖZGÜR BASINDIR”

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Her türlü zorluğa ve baskıya rağmen, halkın haber alma hakkını savunan bütün basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERBAY’DAN “KUTSAL ZEYTİN” ELEŞTİRİSİ

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasının öngören kanun teklifine karşı; Kur’an-ı Kerim’de zeytinin kutsal bir meyve olarak geçtiğini anımsattı, “Kutsalları onların para olmuş, zenginleşmek olmuş, bindikleri arabalar, saraylar olmuş. Bunu bu yasa ile de bir kez daha gördük” dedi.

MİLLETVEKİLİ ERBAY, “ANLADIĞINIZDA ÇOK GEÇ OLACAK”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, AKP’nin zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını da içeren kanun teklifine ilişkin, “Doğamızı, insanlarımızı yok edecek bu talan projelerinden vazgeçin. Gelin, daha temiz, ekonomik olarak zenginleştirecek projeler yapın. Son dere kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde paranın yenilemeyecek bir şey olduğunu anlayacaksınız ama o zaman çok geç olacak” dedi.

CHP’Lİ ERBAY: DÜNYA TURİZMİNDEN HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALACAĞIZ

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, İzmir’de düzenlenen 16. Uluslararası Turizm, Ticaret Fuarı ve Kongresi’ne katıldı.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN FTSO’YA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yeni FTSO yönetimine başarı dileklerini iletti. Ziyarette kaçak yapılaşma, imar sorunu, koyların korunması ve ekonomiyle ilgili sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

TARIM KONULARI ELE ALINDI

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i makamında ziyaret ettiler.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN DTO FETHİYE ŞUBESİ'NE ZİYARET

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Av. Burak Erbay tarafından Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı İlkay Tugay'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

CHP’Lİ VEKİLLER KARACA’YI ZİYARETTE BULUNDU

CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı makamında ziyarette bulundular. Muğla Baro Başkanlığı görevine seçilen Levent Akgün de Karaca’yı ziyaret etti.

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

CHP’Lİ ERBAY, “BECERİKSİZLİĞİNİZ, İHMALLERİNİZ VE YALANLARINIZ YÜZÜNDEN ORMANLARIMIZ YOK OLUYOR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay Marmaris yangın ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’li Erbay açıklamasında, “Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangınında yaklaşık beş yüz hektar ormanlık alan yandı, yaban hayat yok oldu” ifadelerine yer verdi. 

CHP’Lİ ERBAY, “GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER OLMADIĞI İÇİN EKSİK VAR”

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Datça ilçesinde 13 Temmuz 2022 tarihinde başlayan orman yangınında gece görüş özelliğine sahip helikopterlerin yangına müdahale etmesi ile ilgili yaşanan eksiklikleri verdiği soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

CHP’de bayram kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı’nda bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşmaya Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Suat Özcan, Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Parti Meclisi Üyesi Gizem Sayar Özcan ve partililer katıldı.

CHP’li Erbay TBMM kürsüsünden çağrı yaptı; ‘Cennet Muğla’mız misafirlerini ağırlamaya hazırdır’

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet Koyu ile Yediadalar mevkiinde 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve 4 gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınında yaklaşık 4 bin 500 hektar ormanlık alan yok olmuş, yaban hayat ve ekolojik yapı büyük zarar görmüştü. CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Marmaris’teki orman yangınına müdahalede yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul gündemine taşıdı.

CHP’li Erbay; ‘Ormanlar yanarken görmediğimiz uçak ve helikopterleri yangın saraya yaklaşınca gördük’

Muğla'nın Marmaris ilçesi Börtübed mevkiinde 3 gün önce başlayan ve rüzgarın etkisiyle farklı bölgelere yayılan orman yangınları halen devam ediyor. Yangın nedeniyle binlerce hektar ormanlık alan yok oldu. Marmaris – Datça karayolu trafiğe kapatıldı. Güvenlik gerekçesiyle birçok ev boşaltıldı.

Dünyaca ünlü piyanist Marmaris’te binlerce kişiye konser verdi

MUĞLA (İHA) – Dünyanın ünlü piyanistleri arasında yer alan Fazıl Say, 1. Marmaris Kültür Sanat Festivalinde binlerce kişiye konser verdi.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

CHP’li Erbay: ‘Muğla’da yine AKP’nin kirli bir oyunuyla karşı karşıyayız’

AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği kanun teklifiyle Türkiye Çevre Ajansı’na koylar ve sahillerle ilgili tasarruf yetkisi verilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Muğla’nın koylarını, ormanlarını, doğasını talan etmek için bütün yöntemleri kullanan AKP, şimdi de Türkiye Çevre Ajansı eliyle kıyılarımızı talan etmek istiyor.” dedi.

CHP’li Erbay: Köyceğiz Çileğini dünya markası haline getirebiliriz

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki çilek üretiminin ülke ekonomisine büyük katma değer kazandırma potansiyeli olduğunu vurgulayarak, çilek üreticisinin desteklenmesi durumunda çilek üretiminin dünya ile yarışabilecek düzeye geleceğini söyledi.

CHP’li Erbay: ‘Turistlere gece 1’de otele geri dönün diyemeyiz’

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında konulan yasakların kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe sezonun açıldığı bir dönemde müzik yasağının gece 12.00’den 01.00’e uzatılması turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracaktır.” dedi.

CHP’DE BAYRAMLAŞMA

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP Muğla Eski Milletvekili Sami Gökmen, CHP’li Meclis Üyeleri ve partililer Ramazan Bayramı sebebiyle bayramın birinci günü parti binasında bayramlaştılar.

CHP’Lİ ERBAY: ‘YURTTAŞLARIMIZ BARINACAK EV BULAMAZKEN BU TOPRAKLARIN YABANCILARA SATIŞI İÇİN ARACILIK EDECEK ŞİRKETLERE KAMU BÜTÇESİNDEN DESTEK VERMESİ KABUL EDİLEMEZ’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan şirketlere devlet desteği verilmesine tepki gösterdi.

CHP’li Burak Erbay ve Ali Mahir Başarır: “Yangınlar için hala alınan bir tedbir yok”

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geçen sene yanan hektarlarca ormanlık arazide incelemelerde bulundu.

CHP’li Erbay; ‘’Ülkemizin topraklarını satmaya çalışıyorlar’’

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay; ‘’Yurttaşlarımız barınacak ev bulamazken bu toprakların yabancılara satışı için aracılık edecek şirketlere kamu bütçesinden destek vermesi kabul edilemez’’ ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ ERBAY: ÇİMENTO FABRİKASININ MUĞLA'NIN GÖBEĞİNE HANÇER GİBİ SAPLANMASINI İSTEMİYORUZ

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla'nın Menteşe ilçesinde Bayır Mahallesi’nde kurulması planlanan çimento fabrikasının çevreye geri dönülmez zararlar vereceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Köyceğiz’de kariyer günleri etkinliği

Muğla'nın Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu'nun düzenlediği 'Kariyer Günleri' etkinliğine CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay katıldı.