Ceza Infaz Kurumu Haberleri

Ceza Infaz Kurumu Haberleri

Büyükşehirden ‘Mor Yaşam’ desteği projesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk olan Mor Yaşam Projesi ile Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarından olan hijyen paketi dağıtımına devam ediyor.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN KİTAP BAĞIŞI

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.

MUĞLA’DA CEZA İNFAZ KURUMU’NDA KİTAP KAMPANYASI BAŞLADI

Adalet Bakanlığı'nın 2023 yılında Kitap iyileştirir sloganıyla Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası düzenlenmeye başladı.

CEZA İNFAZ KURUMU KÜTÜPHANELERİ İÇİN KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI

Fethiye’de 10.01.2023 tarihinde Erasta AVM içerisinde oluşturulacak kitap bağış standı 14.00’da Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı’nın katılımları ile açılacaktır.

EŞEN T TİPİ CEZAEVİNE YAPILACAK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde hayırsever Mehmet Şal’ın yardımı, Seydikemer Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle yapılacak caminin temel atma törenine katıldı.

Dalaman’da Mesleki Eğitim Merkezi Toplantısı

Dalaman Mesleki Eğitim Merkezi’nin düzenlediği, paydaş olarak beraber hareket eden kurum ve kuruluşlara; Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

300bin SM3 sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) veya sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, Bodrum S Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) veya sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) satın alınacaktır 

Araç kiralama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından, Personel Servis Taşıma hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Büyükbaş küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından, Büyükbaş, Küçükbaş ve Kanatlı Hayvan Yemi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Kazan dairesi brülör ve boyler onarımı yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Kazan Dairesi Brulör Ve Boyler Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fındık kömür alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Fındık Kömür mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Cezaevi Müdürü Ensar Çelik’ten Başkan Otgöz’e veda ziyareti

Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ensar Çelik, tayini çıkması nedeniyle Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e veda ziyaretinde bulundu.

Bu kampanya kaçmaz!

Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bir kitap bir umut’ kampanyası Fethiye’de de başlatıldı. Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerine kitap bağışında bulunarak insanlara umut olunması istenen kampanya yaklaşık 15 gün sürecek. Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan standa kitapları getirmeleri istendi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığımız İle Kültür Turizm Bakanlığımız arasında imzalanan protokol ile “Bir Kitap Bir Umut” kampanyası düzenlendi. Buradaki amaç vatandaşın ve kurumların kitap bağışı yaparak özellikle  cezaevi kütüphanesini zenginleştirmeleri. Orada ki tutuklu ve hükümlülerin bu kitapları okuyarak, bundan faydalanarak  kendilerini geliştirebilmeleri” ifadelerini kullandı. 

Kuru gıda alımı yapılacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Espiye L Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından, Kuru Gıda alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Yazlık sebze ve meyve alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Espiye L Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından, Yazlık Sebze Ve Meyve alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Tutuklu Sanık Hüsnü Ö., 20 bin TL için 2 kişi öldürecek kişi değilim

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün olayda kullanıldığı iddia edilen motosikletin sanığa ait motosiklet ile aynı motosiklet olup olmadığına dair bilirkişi raporu aldırılmasına karar verildi. Tutuklu sanık Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi bir kez daha reddedilen duruşmada maktul Cemal Hasan Tayfun Baransel’e ait tabletin Marmaris’te facebook sayfasının güncellendiği iddiası da nazara alınarak adli makamlarca herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı sorulup bu konuda mahkemenin bildirilmesi istendi.

Büyükbaş küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından, Büyükbaş, Küçükbaş ve Kanatlı Hayvan Yemi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Kuru gıda malzemesi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 27 Kalem Muhtelif Kuru Gıda Malzemesi mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından un alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Sinop E Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Ceza İnfaz Kurumları İle Tutukevleri İş Yurtları Kurumu tarafından, Un Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

2. Müdür Demirci hayatını kaybetti

Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 2. Müdür olarak görev yapan Rıfkı Demirci’nin vefat ettiği öğrenildi.

Cezaevinden izinli ayrıldı, dönüşte uyuşturucu ile yakalandı

Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumundan Covid-19 sebebi ile izinli olarak ayrılan S.D. isimli şahıs, iznin ardından Aydın'dan otobüsle dönerken uyuşturucu madde ile yakalandı.

Seydikemer ve Dalaman'dan Tahliyeler Başladı

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan izin ve tahliye olarak 2 bin 700 civarında hükümlünün çıkışları başladı. Düzenlemenin Türkiye’de yaklaşık 90 bin kişiyi kapsadığı belirtilirken Dalaman ve Seydikemer’deki cezaevlerinde çıkışların planlı ve programlı şekilde sabaha karşı başladığı öğrenildi.

EFSANELER, HÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTESİ İÇİN GELDİLER

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir araya geldi. Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda söyleşi ve futbol maçı yapmak için Seydikemer İlçesi'ne de giden efsane futbolcular, hayata geçirilen proje ile kader mahkumları ile vakit geçirirken, spora karşı ilgilerinin arttırılması sağlandı. Efsane futbolcular Fethiye'de Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da gerçekleştirdi.

FETHİYE DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜNÜN YENİ HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI…

T. C. Adalet Bakanlığı Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış töreni yoğun katılım ile gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda Feto/Pyd terör örgütü operasyonları kapsamında KHK kararıyla kapatılan Menteşeoğlu mahallesindeki Feto yurdu; Seydikemer Eşen Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri ve hükümleri tarafından yapılan 4 aylık bakım ve onarım çalışmasının ardından Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yeni hizmet binası oldu…

FETHİYE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ YENİ YERİNDE

Seydikemer Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu tarafından yenilenen Fethiye Nüfus Müdürlüğü yeni yerinde halka hizmet vermeye başladı.