Çocuklar Haberleri

Çocuklar Haberleri

Minik eller tarımla buluştu

Marmaris'in küçük çiftçileri Marmaris Belediyesi tarafından açılan Çiftçi Çocuklar Parkı'nda bir araya geldi.

Marmaris Kaymakamlığı Öksüz Ve Yetimleri Unutmadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kaymakamlığa bağlı hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, vakfa kayıtlı vatandaşlar, öksüz, yetim çocuklar ve ihtiyaç sahipleri için Ramazan ayının 15. gününde ve ‘Unutursan Yetim Kalır’ projesi çerçevesinde Dünya Yetimler Günü’nde iftar programı düzenlendi.

Karapınar Camii'nde Ramazan Heyecanı!

Karapınar Camii'nde bu Ramazan ayında çocuklar için özel bir etkinlik düzenleniyor. Ramazan boyunca en çok namaza gelen çocuğa bayramda ödül verilecek.

Muğla'da Geleneksel Türk Okçuluğuna Büyük İlgi

Muğla’da geleneksel Türk okçuluğu, çocukların ve gençlerin ilgi gösterdiği önemli bir spor dalı haline geldi.

Çocuklardan Saatcı'ya Sevgi Seli

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya çocuklar büyük ilgi gösterirken, kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Esnaf ziyaretş sırasında Saatcı'nın etrafını çeviren 100 kadar çocuk Saatcı'dan park ve spor sahası istedi.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Kökten’i Tezahüratlarla Karşıladılar

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, çocukların top isteğini yerine getirdi. Topları teslim etmek için Çatalarık Mahallesi’ne giden Başkan Adayı Kökten, çocuklarla futbol da oynadı. 

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Muğla’dan Gazze’ye Yardım Eli

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ve Marmaris Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve kursiyerleri tarafından İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın ve çocuklar için havlu, atkı ve bere üretimi yapılıyor.

Muğla'da Çocuklardan Sokak Hayvanlarına Karşı Duyarlı Davranış

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklar sokak hayvanları için mama kabı yaptı.

Miniklere bocce sevgisi kazandırılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bocce antrenörü Yasemin Miski çocuklara bu sporu sevdirerek spor yoluyla çocukların akademik başarılarına destek oluyor.

Miniklere su bilinci anlatıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara su bilinci üzerine bilgilendirme çalışması yapıldı.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Kodlama Eğitimi İle Hem Eğleniyorlar, Hem Öğreniyorlar

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde ilkokul düzeyindeki çocuklara 3D tasarım, gezegenler, piyano oyunu ve matematik oyunu tasarımı eğitimi veriliyor.

Geleneksel Gölge Oyunu Hacivat Ve Karagöz Çocuklarla Buluştu

Muğla'da üniversite öğrencileri tiyatro ekibi çocuklara Hacivat ve Karagöz oyununu sergiledi.

Tiyatro Atölyesi’nde Çocuklar Hikayelerini Düşleri İle Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yer alan Tiyatro Atölyesi’nde çocuklarla hikaye tamamlama eğitimi düzenledi. Eğitim alan çocuklar hikayelerini düşleri ile tamamladı.

Deneyap teknoloji atölyeleri başvuruları başladı

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlanması için 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor.

Gerenkuyu çocuklarla daha temiz

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesinin organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının üçüncüsü yapıldı.

Muğla'da Otantik Çocuk Oyunlarıyla Geçmişe Yolculuk

Muğla'da unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara oynatma etkinliği düzenlendi.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Menteşe Belediyesi'nden Çocuklara Farkındalık Etkinliği

Menteşe Belediyesi tarafından 'Masal Saati Atölyesi' çocuk şenliği düzenlendi.

Muğla'da Çocuklar Bocce İle Tanıştı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Kaymakamlığı, Ula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde çocuklar bocce sporuyla tanıştı.

Marmarisli Minikler Pinokyo Oyunu İle Keyifli Anlar Yaşadı

Marmaris Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında sahnelenen Pinokyo oyunu ile çocuklar keyifli anlar yaşadı.

Üniversite öğrencileri, "Çocuklar Mutlu Olsun" Diye Oyuncak Yapıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Şahidi Kız Öğrenci Yurdu'nda yürütülen proje çerçevesinde yapılan ürünler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk polikliniğinde tedavi görmekte olan çocuklara hediye edilecek.

“Haydi Çocuklar Camiye” Projesi Tatilde De Devam Etti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yarıyıl tatilinin keyfini manevi bir atmosferle taçlandırmak için “Haydi Çocuklar Camiye Projesi” kapsamında mahallelerde çocuklar Söğütlü Mahalle Camii'nde bir araya geldi.

Ara Tatilde Çocuklara Müzikli Çocuk Tiyatrosu

Muğla’da üniversite öğrencilerinin 2 aylık bir çalışma sonucunda Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine katılan çocuklara yönelik Müzikli Çocuk Tiyatrosu ''Sihirli Çiçeğin Gücü'' oyununu sergilendi.

Menteşe’de Çocuklar İçin İki Etkinlik Birden

Menteşe Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle çocuklar için Masal Saati Atölyesi ve P4C Felsefe Atölyesi etkinlikleri düzenliyor.

Başkan Uzundemir miniklere karne hediyesi verdi

Ortaca Belediyesi tarafından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini tamamlanması nedeni ile tatile giren çocuklar için Çocuk Şenliği düzenlendi. Etkinlikte çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynayan çocuklar keyifli saatler geçirdiler.

Çobanlık Mesleği De Unutulmaya Yüz Tuttu

İnsanlığın var oluşundan bu yana süre gelen mesleklerin başında yer alan çobanlık mesleği de unutulmaya yüz tuttu. Genç kuşağın hiç yapmak istemediği mesleklerden biri olan çobanlık mesleğini sürdürenlerin yaş ortalaması 50’yi bulurken, çobanların çocuklarının da baba mesleğini sürdürmediği belirtildi.