Cumhurbaşkan Haberleri

Cumhurbaşkan Haberleri

Başkan Akdenizli, Belediye Başkanlığı Görevinde Birinci Yılını Doldurdu

Genç ve dinamik Başkan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkanlığı görevinde birinci yılını doldurdu.

Fethiye Denizlerini Balon Balığı İstila Mı Etti? Balıkçılar Balon Balıklarını Avlayacak Mı?

Geçtiğimiz günlerde resmi gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda Akdeniz’deki balon balığını avlayanlara verilen destek ödeneği attırılmıştı. Akdeniz’deki balon balığı istilasının önüne geçmek için alınan karar, Fethiyeli balıkçıları harekete geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizi 21 Yılda 3 Kat Büyüttük"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Muğla mitingine katıldı. Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen aday tanıtım mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’yi 3 kat büyüttüklerini açıkladı.

Önder Akdenizli Yazılı Afişler, Miting Alanını Süsledi

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Muğla Mitingine katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını tanıtan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdenizli’yi de kürsüye davet ederek, tüm Muğla’ya Seydikemer Belediye Başkan Adayı olarak tanıttı.

Başkan Akdenizli: “Seydikemer’de Rekor Oy Kazanacağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği akşam yemeğinde teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Akdenizli: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Seydikemer’den rekor bir oy kazandıracağımızın sözünü verdim. Sizlerin desteği ve gayretiyle bu sözümü tutacağıma inancım tam” dedi.

Akdenizli Sevgisi, Sokaklara Taştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Muğla Aday Tanıtım Toplantısı dönüşünde coşkulu bir kalabalık ve meşalelerle karşılandı. Metrelerce uzayan kuyruk AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı önünde sona erdi. Burada Başkan Akdenizli’nin Seydikemer Belediye Başkan Adaylığı için adak kurban kesilip, dualar edildi.

İyi Parti’den İstifa Eden Mehmet Tosun, Ak Parti'den Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı Oldu

İyi Parti’den istifa eden Mehmet Tosun, AK Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı oldu. Tosun, daha önce İyi Parti Muğla 3. Sıra milletvekili adayı olmuştu.

8 Başlıkta Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

Orhan, “Emekli Maaşı En Az Asgari Ücret Seviyesinde Olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." demişti. Buna göre; 2024 yılında uygulanacak olan en düşük emekli maaşı 10 bin lira olacak. Fethiye Salı Pazarı’nda konuşan emekli vatandaş Mehmet Orhan, yeni emekli maaşından memnun olmadığını dile getirerek en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladı.

Ak Parti’de Adaylar 18 Ocak Perşembe Günü Netlik Kazanacak

AK Parti'nin ertelenen 'Aday Tanıtım' toplantısı 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak.

AK Parti'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ayaydın oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Prof. Dr. Aydın Ayaydın olduğunu açıkladı.

Muğla’da 7 Ayda Seçmen Sayısı 685 Kişi Azaldı

Muğla’da 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak seçmen sayısı 5 yıl önce yapılan yerel seçimlerdeki seçmen sayısına göre 79 bin 260 seçmen artış gösterirken, 2023 genel seçimlerinden bugüne kadar geçen 7 ayda 685 seçmen sayısı azaldı.

Muğla BİLSEM Projesi, 3. Kutup Şenliğinde Sunum Yaptı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma kurumunun koordinasyonunda düzenlenen 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Borucu, ‘Çiftçilere neden destek verilmiyor?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına emeklilere özel 5000 TL ikramiye dağıtılacağını açıklamıştı. ÇKS kaydı olan emekli çiftçilerin bu ikramiyeden yararlanamayacağı belirtilmişti. Fethiye Cuma Pazarı esnafı çiftçi Mehmet Borucu, kendisinin de birçok çiftçi gibi yaşadığı bu mağduriyet hakkında açıklamalarda bulundu. 

1200 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel oluşturulan “100. Yıl Cumhuriyet Ormanı” için Muğla'nın Muğla'nın Datça ilçesinde toplam bin 200 harnup keçiboynuzu fidanı toprakla buluştu.

5.5 milyon TL bütçe ayrıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarının Yürütücülüğünü Yaptığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1007 KAMAG projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Müdür Uzun'u Basın Emekçileri Platformu ziyaret etti

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, göreve yeni atanan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ahmet Uzun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, platform çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

Solo Türk Gösteri Uçuşları İptal Edildi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları dolayısıyla "3 günlük milli yas" ilan edilmesinin ardından Türkiye'de birçok etkinlik iptal edildi.

Bodrum - Selçuk etabında zafer Victor Langelotti'nin

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Bodrum-Selçuk etabını Burgos Takımı’ndan Victor Langelotti kazandı.

Diyabet, bisiklete engel değil

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum - Selçuk Etabı'nda tip 1 diyabetli bisiklet tutkunu öğrenciler, diyabetli sporcular ile bir araya geldi.

Ataklar 5 km kala başladı

Nico Denz, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Marmaris-Bodrum etabını kazandı.

Marmaris-Bodrum 5. etap Menteşe’de yoğun ilgi ile karşılandı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci günü olan Marmaris-Yalıkavak etabı çerçevesinde bisikletçiler Menteşe’den vatandaşlar ve öğrenciler tarafından alkışlar eşliğinde geçti.

Marmaris-Yalıkavak etap startı verildi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun beşinci günü olan Marmaris - Yalıkavak etabı için start verildi.

Başkan Uzundemir katkıda bulunanlara teşekkür etti

58’inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Ortaca ayağı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etap birincisi Philipsen oldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü gününde Fethiye-Marmaris etabı, bugün Fethiye'den verilen startla başladı.

Emekliler ikramiyeden mutsuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 'Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak' demişti. Fethiye’de yaşayan emekliler, 5 bin liranın çok düşük olduğunu ifade ediyor.

Müdür Dadaşoğlu'na plaket takdim edildi

Türkiye Bisiklet Federasyonu, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) Fethiye-Marmaris etabı öncesi emeklerinden dolayı Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

Türkiye Bisiklet Turu’nun Fethiye-Marmaris Etabı Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) Fethiye-Marmaris etabı sporcuların start almasıyla başladı.

Yiğit," Bisiklet Turu’nu kazasız, belasız tamamladık"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye 2023) 166km Fethiye – Marmaris etabı Gaffar Okkan Caddesi’nde sporcuların start alması ile beraber başladı.

Yiğit, “Dünya’nın en büyük organizasyonlarından biri”

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Fethiye tanıtımı için çok önemli olduğunu belirtti.