Dalgıç Haberleri

Dalgıç Haberleri

Fethiye'de deniz dibinde turizm toplantısı yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada temsili olarak turizm sezonu ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Seydikemer Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uzm. Dr. Dalgıç Atandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Doktor Kadir Dalgıç atandı.

Fethiye’de Dalgıçlar 2024 Turizm Sezonunu Sabırsızlıkla Bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.

“Siyasette Herkesle Barışık Olacaksınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Toklu, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Toklu, “Koltuk için bu dünyaya gelmedim, bu halka benim hizmet borcum var. Şahsıma gelen aşırı talep dolayısıyla aday adayı olarak yola çıktım” dedi. 

Fethiye’de dalgıçlar Atatürk’ü 10 metre derinlikte Türk bayrağı açarak andı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalgıçlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü deniz altında Türk bayrak açarak andı.

3’lü Masanın Konuğu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3'lü Masa programın bu haftaki konuğu olacak.

3’lü Masa’nın bu haftaki konuğu Yusuf Çaylı

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Deniz Soydan Dalgıç'ın sunduğu 3’lü Masa programın bu haftaki konuğu olacak.

Körfezde temizlik çalışmaları

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dalgıçlar desteğiyle yapılan deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği çalışmaları devam ediiyor.

Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş’ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

Cansız bedeni bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dalış yaptıktan sonra kendisine ulaşılamayan ve kayıp ihbarında bulunulan profesyonel dalgıç Ergün Kaplan (52) sahil güvenlik ekipleri tarafından denizde ölü olarak bulundu.

Bot yangını yaralıları hastaneye getirildi

Fethiye Dalgıç Koyu'nda çıkan yangında yaralanan 2 kişi Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Dalgıçlar sualtı güzelliklerini görüntüledi

Eskişehirli dalgıç ekibi Muğla’da derinliklere dalıp eşsiz manzaraları fotoğrafladı.

Denizden 1 saatte yarım ton çöp çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, 1 saatte yarım ton çöp çıkardı. Çöpleri gören yerli ve yabancı turistler ise hayrete düşürdü.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Deniz dibinden çıkanlar vatandaşları şok etti

Muğla’nın Bodrum içesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen deniz dibi temizliği sosyetenin gözbebeği Türkbükün’de başladı. Denizin dibinden çıkanları görenler ise hayret içerisinde kaldı.

Fethiye’de bir grup dalgıç, renkli görüntülere sahne oldu.

Fethiye’de bir grup dalgıç, deniz dibinde birbirlerine şeker ve kolonya ikram ederek bayramlaştı. Deniz dibinde bayramlaşma renkli görüntülere sahne oldu. 

DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ARKADAŞLARINI KADINLAR GÜNÜ'NDE SU ALTINA DALARAK ANDILAR

Kahramanmaraş depremlerinde kaldığı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi ve aynı zamanda dalgıç olan Aycan Çelikoğlu (20), Kadınlar Günü'nde arkadaşları tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde su altına dalış gerçekleştirilerek anıldı.

DENİZİN ALTINDA CUMHURİYET COŞKUSU

Fethiye'de dalgıçlar denizin altında Cumhuriyet Bayramını 99.yılını kutladılar.

Milas’ta denizden çıkanlar şaşırttı

Muğla'nın Milas ilçesinde Dünya Çevre Günü dolayısıyla deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçlar yaklaşık bir saat içerisinde deniz dibinden çoğunluğu içecek şişesi olmak üzere araba lastiği, demir parçaları battaniye çıkardı.

Dünya Çevre Günü’nde 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı

Bodrum Belediyesinin organizasyonuyla ilçede 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında 25 dalgıçla deniz dibi temizliği yapıldı.

Mangal, bebek arabası ve battaniye, hepsi denizden çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi dalgıçları, Türkiye'nin ve Avrupa'nın yat turizmi açısından en önemli merkezlerinden birisi olan Fethiye'nin Göcek Mahallesinde Osmanağa ve Ayten Koyunda deniz dibi temizliği gerçekleştirirken dip temizliğine Akdeniz Koruma Derneği de destek verdi.

Sahil Güvenlik ve polis dalgıçları Kadın Azmağını temizledi

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Dünyaca ünlü plajda deniz dibi temizliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçların deniz dibi temizlik çalışması, su altı kamerasıyla görüntülendi.

Marmaris’te hem karada hem de denizde temizlik yapıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Dünya Çevre Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Dalgıçlar deniz dibi temizliği yaparken; Marmaris Belediyesi ekipleri de gönüllülerle birlikte plajda izmarit ve çöp topladı. Dalgıçlar 2 günde 3 ton ağırlığında atık çıkardı, gönüllüler de bir saatte 100 şişe izmarit topladı.

Bu sergiyi gezmek için denizin 15 metre dibine dalmak gerekiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 metre derinlikte açılan seramik ve heykel sergisi, denizin dibini sergi salonuna çevirdi. Sergideki eserleri görmek isteyenler dalgıç kıyafetlerini giyerek 15 metre dalış yaptı.

Bodrum’da sahil ve yol kenarları atıktan temizlendi

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Bodrum Bahar Temizliği Projesi çerçevesinde Pedasa Antik Kent giriş kapısından başlayarak Cennet Koyu'na kadar uzanan dağ yolu motosiklet ve bisiklet kulüpleri ile denizin dibi de dalgıçlar tarafından temizlendi. Üç saat süren etkinlikte 750 kilogram çöp atık toplandı.

Deniz’in dibinden 2 saate 192 kilogram çöp çıktı

Bodrum Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Deniz Dibi Temizliği etkinliği Turgutreis sahilinde gerçekleşti. 2 saat deniz dibinde kalan dalgıçlar 192 kg çöp çıkardı.

Asker eğlencesi ölümle bitti

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde askerden yeni gelen Erdem Acar (21), askere gidecek arkadaşı için gece teknede düzenlenen asker eğlencesine gitti. Sabaha kadar eğlenen gençler, eğlencenin bitmesiyle tekneyle karaya yanaştığı sırada Acar göle düştü. Düşme sırasında başını teknenin pervanesine çarparak kafası parçalanan ve suda boğulan Acar’ın cansız bedeni dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı.

Dalgıç Bulut, “Bayrağımızı suyun altında da dalgalandırdık”

Fethiye de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle denize dalan dalgıçlar, Türk bayrağı açtı.

Dalgıç Başkandan deniz dibi temizliği

Dalgıç elbisesi giyen sertifika sahibi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Ölüdeniz Lagünü’nde dalış yaparak, deniz dibi temizliğine katıldı.