Diyetisyen Haberleri

Diyetisyen Haberleri

Likya Diyet Yeni Teknolojileri ile Zayıflatıyor

Fethiye’de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor. Bünyesine yeni kattığı teknolojilerle diyet konusunda oldukça iddialı olduklarını belirten Diyetisyen Zeynep Arıkan Cevizci, yarım saatte 2500 -3000 kalori yaktıran VacuShape ve vücuda şekil veren RollTech cihazlarını tanıttı. Cevizci ayrıca cihazı denemek isteyenler için hiçbir ücret almadıklarını ifade etti. 

Uzm. Diyetisyen Arsal; “Faydası Saymakla Bitmiyor”

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, yaban mersininin 10 faydasını anlattı

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: “RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?”

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ARSAL’DAN ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ÖZEL DİYET

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, çalışan kadınlar için sağlıklı beslenmenin tüyolarını paylaştı.

ARSAL, SAĞLIKLI MARKET ALIŞ VERİŞİ YAPTI

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV takipçileri için sağlıklı market alış verişi yaptı. Alışveriş sırasında Arsal, meyve tüketiminin altını çizdi.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

ARSAL’DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ‘’kışın nasıl formda kalırım?’’ sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

Bayramda beslenmeye dikkat

Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili Uzman Diyetisyen Gamze Arsal ile okuyucularımız ve izleyicilerimiz için konuştuk. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal Kurban Bayramı’nda et tüketiminin fazla olacağını ve bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketmememiz gerektiğini ifade etti.

Şok diyet yerine “sürdürülebilir” diyetleri tercih edin

Acıbadem Bodrum Hastanesi Diyetisyen Duygu Bulut, hızla kilo vermek için uygulanan şok diyetlerin sürekli kilo alıp verme gibi bir döngü oluşturduğuna dikkat çekerek, doğru olanın 'sürdürülebilir diyet' olduğunu söyledi. Diyetisyen Bulut, yavaş yiyip çok çiğnemek gerektiğinden her renk sebzeyi tüketmek gerektiğine kadar pek çok tavsiye verdi.

Diyetisyen Duygu Bulut:

Diyetisyen Duygu Bulut, Ramazan ayını sağlıklı ve kilo almadan geçirebilmek için oruç tutanlara 'Orucunuzu 1 bardak su ile birlikte hurma veya zeytinle açabilirsiniz. Sonrasında 1 kase çorba içip 10-15 dakika ara vermeniz, hem sindirimi kolaylaştırır hem de kilo kontrolü sağlar. Bu nedenle çorbadan ana yemeğe geçerken kendinize biraz süre tanıyın' önerisinde bulundu.

Kış Mevsiminin 5 Eşsiz Sebzesi

Soğuk kış mevsiminin sunduğu, bağışıklığı güçlendirici ve sağlıklı sebzelerin reçetesini çıkartan Diyetisyen Nagehan Afşar, kışın 5 eşsiz sebzesini anlattı.

Sağlık için egzersiz yaptılar

Diyetisyen Aliye Andaç ve Eşi Antrenör İsmail Andaç Fethiye Belediyesi Şehit Fethi Bey Parkı’nda egzersizin ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek için etkinlik düzenlediler.

Canan Karatay’ı dolandıran şebeke üyeleri tutuklandı

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Marmaris'te FETÖ tehdidiyle 9,5 kilogram altınını aldıkları yaşlı bir adam ile ünlü diyetisyen Canan Karatay'ı dolandıran şebeke üyesi 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gıda Girişimciliği Programı devam ediyor

Bodrum Belediyesi IDEMA Gıda Girişimciliği Programı, Diyetisyen Elvan Odabaşı'nın yeni nesil gıda mutfak atölyesi ile devam ediyor. En zengin bitkisel protein kaynaklarının neler olduğunun konuşulduğu mutfak atölyesinde ülkemizin coğrafi işaretli ürünleri ile geliştirilen tarifler uygulandı.

MSKÜ’den sağlık ordusuna 445 taze kan

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan 445 öğrenci diplomalarını aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesinden 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 75 Diyetisyen, 110 Fizyoterapist, 218 Hemşire ve 42 Sağlık yöneticisi olmak üzere toplam 445 sağlık profesyoneli mezun oldu.

Arsal, “Geleneksel aşure kalori bakımından çok yüksek”

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, “Muharrem ayındayız. Hepimiz aşure yapıyoruz. Peki, sağlıklı aşure tarifi nasıl olur. Aşureyi evde geleneksel yöntemler ile yaparsak maalesef kalori bakımından çok yüksek oluyor. Bir orta boy kase aşuremiz yaklaşık olarak 620 kalori yapıyor. Ama benim size vereceğim tarifle bunu 290 kaloriye düşürmenin çok mümkün” dedi.

Diyetisyen Arsal’dan Kurban Bayramında Beslenme Tavsiyesi

Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı öncesi et tüketiminin kontrolü konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında beslenmeye dikkat!

Yaz mevsiminin başlamasının ardından sıcaklarında artması ile birlikte diyetisyenler beslenme konusunda uyarıyor. Sıvı tüketiminin önemli olduğuna dikkat geçen Diyetisyen Gamze Aysal, “Yaz ayları başladı ve çok terliyoruz, terlediğimiz zaman sadece su değil mineral kaybımızda oluyor. O yüzden günde 3 litre su içmemiz lazım” dedi.

Diyetisyen Çakır, bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın

Pandemi süreci ve kapanma dönemi sebebi ile bir bayram geleneği olan aile ve akraba ziyaretlerinin yapılamayacağı, Ramazan Bayramında oruçtan çıkılırken kontrolsüz tatlı tüketimi ya da aşırı beslenme hareketsizlik sebebiyle daha tehlikeli bir hal alacak. Beslenme ve diyet uzmanı Yasemin Çakır, “hareketsiz kaldığımız bir döneme denk gelen Ramazan Bayramında kontrolsüz beslenme ve aşırı tatlı tüketimine her zaman olduğundan daha fazla özen göstermeliyiz. Bayramda bedeninizi tatlı yiyerek yormayın” dedi.

İftarda nasıl beslenilmeli?

Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan’da sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Diyetisyen Arsal, “Sahurda öncelikle susatmayacak yiyecekler tüketmeliyiz. Peynir, zeytin ve benzeri ürünleri tuzsuz olarak tüketilmelidir” dedi. 

Etiketlere trans yağ düzenlemesi

Trans yağ etiketlerden çıkarılıyor. Yeni yönetmelik taslağına göre gıda ürünlerinde trans yağ ibaresi etikete yazılamayacak. Diyetisyen Gamze Arsal yaptığı açıklamada, “Trans yağ yoktur ibaresinin etiket bilgilerinden çıkarılması, biz bilinçli tüketiciler açısından kötü bir durum. Çünkü tüketicilere etiketlere dikkat etmesi gerektiğini ve daha az zararlı ürünleri almalarını söylerken; trans yağ yoktur ifadesi tamamen kaldırıldı” dedi.

Fetfit Diyet Açıldı

Diyetisyen Erdem Göl’ün sahibi olduğu Fetfit Diyet açıldı. Sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı üzerine hizmet verecek olan Göl; kilo alma, kilo verme ve kilo koruma ile hastalarda beslenme, anne ve çocuk beslenmesi ve detaylı vücut analizi konularında halkımıza hizmet verecek.

EN GENÇ DİYETİSYEN’DEN 6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ AÇIKLAMASI…

Fethiye’nin en genç ve yeni diyetisyenlerinden Faruk Yıldırım; 6 Haziran Dünya Diyetisyenler gününü kutladı. Gazetemiz muhabirini “Diyet Gram Sağlıklı Yaşam ve Diyet Merkezi” adlı işyerinde ağırlayan Diyetisyen Faruk Yıldırım yapmış olduğu açıklamada “Doğru beslenme; sağlığın en önemli ve temel boyutudur. Ülkemizde ve dünyada kötü beslenmeye bağlı kronik hastalıklar hızla artmaktadır. Günümüzde; halkın sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirmesi önemlidir ve bu konuda diyetisyenlere büyük iş düşer” dedi…

RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENME SÜRECİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ…

Fethiye’de özel bir beslenme ve diyet merkezinin sahibi Diyetisyen Yasemin Çakır, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulundu