Düşünme Haberleri

Düşünme Haberleri

Karaca, “Engelli Vatandaşlarımızı Düşünmek Zorundayım”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneğini ziyaret etti. Önümüzdeki dönemde engellilere yönelik projelerin yaygınlaştırılacağını belirten Karaca, dernek yöneticileri ve üyelerinin sorunlarını dinledi.

SOMYÜREK, ‘ FETHİYE DIŞINDA BAŞKA YERDE YAŞAMAYI DÜŞÜNMEDİM’

'Gençlerin sorunlarını gençler konuşuyor' röportaj serimizin bugünkü konuğu Atakan Somyürek anlatıyor. Somyürek , ' Fethiye dışında başka yerde yaşamayı düşünmedim' diyerek, Fethiye’nin doğasına saygı duyulması Z kuşağı tanımlamasına uyduğunun ve Z kuşağını gençleri olarak çevreye doğaya daha çok sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

KÖYCEĞİZ’DE “TASARIM ODAKLI DÜŞÜNME” ATÖLYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'nde 'Tasarım Odaklı Düşünme' atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ FİYATLAR UÇTU

Akaryakıta gelen zamlar, otobüs bilet fiyatlarını etkiledi. Özellikle son zamanlarda benzin ve motorine gelen zamlar sonrası otobüs bilet fiyatları tavan yaptı. Yaz tatilinin başlaması ve yaklaşan Kurban Bayramı için seyahat etmek zorunda olan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

SADET KANSIZ “ÇANAKKALE SAVAŞI TÜRK MİLLETİ’NİN VATAN SEVGİSİNİ TÜM DÜNYA’YA GÖSTERMİŞTİR”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Sadet Kansız mesajında “Bağımsızlığımızın sembollerinden biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yıldönümü kutlu olsun. Bu zafer kazanılırken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hiç düşünmeden canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” dedi.

Dalında kalan ürünlere Bodrum Belediyesi talip oldu

Sosyal medya hesabı üzerinden 30 ton limonunun dalında kaldığını ve bir daha üretim yapmayı düşünmediklerini paylaşan üreticinin yardımına Bodrum Belediyesi koştu.

Sertap Erener’den çevre çıkışı:

Bodrum Belediyesinin düzenlediği atık toplama, ayrıştırma ve geri dönüşüm konulu basın toplantısında konuşma yapan ünlü sanatçı Sertap Erener, Bireysel olarak o kadar çok şeyi bilinçsizce tüketip sonradan ne olacağını düşünmeden yaşıyoruz ki bununla ilgili keskin bir bilince ve birlikteliklere ihtiyacımız var dedi.

Eski Fethiye Yazıları Kitap Oldu

***Eski ADD Fethiye şube başkanlarından Güngör Berk Fethiye ile ilgili bir gazetede yazdığı yazılarını Fethiye Belediyesinin katkıları ile kitap haline getirdi. “Eski Fethiye Yazıları” isimli kitap Fethiye Belediyesinin kültür hizmeti olarak bastırılıp, Fethiye halkına sunuldu. Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda yapılan kitap tanıtım törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı. Karaca, kitap ile ilgili olarak, “Kitap için bize geldiğinde, hiç düşünmeden evet dedik.  Bu kitap Fethiye’de yaşayan insanlara öncülük edecek” dedi.

Domates üreticisi kara kara düşünüyor

Rusya’nın, Türkiye’ye domateste koyduğu kota dolmak üzere olunca, üreticiler kara kara düşünmeye başladı. Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün, “Federasyon Başkanı’mız kotanın arttırılması için yeni talepte bulundu. Yılbaşı yaklaşıyor, kotanın arttırılmasını bekliyoruz” dedi. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit de, “Yeni ihracat kotası açılmasını çiftçilerimiz dört gözle bekliyor” ifadelerini kullandı.

Deprem hiç unutulmamalı

İzmir’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın yaralandığı ayrıca saatler sonrasında büyük mucizelerle enkaz altından bebek ve çocukların da çıkarıldığı deprem geride kalırken, 1957 yılında deprem faciası yaşayan Fethiye için depremin hiç unutulmaması ve önlemlerin vakit geçirmeden alınması gerektiği hatırlatıldı. Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, “Yaptığımız en büyük hatalardan birisi 1999 depreminden itibaren meydana gelen depremlerin hep sonrasını konuşuyoruz. Bizlerin, ‘Depremden önce neler yapabiliriz’ şeklinde düşünmemiz lazım. Defalarca söyledik artık klişe haline geldi; “Deprem öldürmez, bina öldürür” biz bunu hep söylüyoruz. Biz nasıl önlem alabiliriz diye düşünürsek, iki şık ortaya çıkar; Birincisi yeni yapılacak binalar, ikincisi ise mevcut yapılar. Bizim en büyük eksikliğimiz, mevcut yapı stoklarımızın tespit edilememesidir” dedi.

İlk Tatilciler Ateş Ölçülerek Karşılandı

Covid-19 nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde giriş çıkışların kapanmasıyla birlikte aylarca evde kalmak zorunda olan ve tatil özlemi çeken vatandaşlar, normalleşmenin başlamasıyla birlikte tekne kiralayıp soluğu denizde aldılar. Kiraladıkları yelkenliyle Fethiye Ece Marina’ya yanaşan tatilciler, ateşleri ölçülerek karşılandı. 1 Haziran’da başlayan deniz seyahatinin ardından soluğu kiraladıkları teknede alan Birol Özcanlı ile arkadaşı Melis Aygün, “hijyeni kendi kurallarımıza göre yapabileceğimiz için tercihimizi tekneden yana kullandık. Otel ortamını düşünmedik” ifadelerini kullandılar.

Bulut: “Fethiye’ye hizmet eden engellileri düşünmek zorunda”

Rehabilitasyon merkezilerini ziyaret ederek öğrenciler, aileleri ve eğitimcilerle bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, “Fethiye’de yaşayan engelli sayısı, Muğla ortalamasının üzerinde. Fethiye’de belediye başkanlığı görevine kim gelirse gelsin engellileri ve ailelerini göz ardı etme, hizmette sona bırakma lüksüne sahip değildir” dedi.

Demir “Sonradan Üzüldüğünü Düşünmek İstiyorum”

Fethiye’deki 5 Nisan Dünya Avukatlar günü nedeniyle düzenlenen törene katılan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin ‘Kadının kıllısı ayıya benzer’ sözlerine cevap verdi.