Ege Haberleri

Ege Haberleri

Fethiye'de spor şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenliği, 21 okuldan 812 öğrencinin katılımıyla sona erdi. şenlik,katıl

Akçaova Erkek Kuran kursu hizmete açıldı

Hacı Mehmet Fikret Çiçek Akçaova Erkek Kur'an Kursu alınan ruhsat ve izinler sonucunda hafızlık eğitimi vermeye başladı.

Fethiye'de deniz dibinde turizm toplantısı yapıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dalgıçlar, Turizm Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada temsili olarak turizm sezonu ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Menteşe Ege Yıldızları, Türkiye şampiyonluğu için ter dökecek

Muğla’nın Kızları Hokey takımı Ege yıldızları 17-21 Nisan tarihleri arasında Alanya’da Türkiye Süper Lig Şampiyonası için sahaya çıkacak.

Başkan Akdenizli, Ramazan Bayramı’nı Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; “Dargınların barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Ünal Şöhret Dirlik Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 86 yaşında hayatını kaybeden Fethiye’nin değerli isimlerinden biri olan ve halk kültürü araştırmalarıyla tanınan Ünal Şöhret Dirlik, Fethiye Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Bülent Uysal, Sezon Hakkında Konuştu

Fethiye Otelciler Birliği (FODER) Başkanı Bülent Uysal, Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte açılan yaz sezonu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2 milyonun üzerinde yabancı misafirin gelmesini beklediğini söyleyen Uysal, yaz sezonundan ümitli…

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Muğla BİLSEM’in rekor sayıdaki projesine bölge finali daveti

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretimini sürdüren ve aynı zamanda üstün zekalı öğrencilerin eğitim gördüğü Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 12 projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204 ortaokul araştırma projelerinde ortaokul kategorisinde Ege Bölge finaline davet edildi.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karaca'dan, Geleceğinize Sahip Çıkın Çağrısı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, seçmenlerden sandığa giderek geleceğe sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Bakan Özhaseki, “Fethiye’yi Hizmetlerle Tanıştıralım”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Fethiye’de ülke gündemini ve ilçeye kazandıracakları hizmetleri değerlendirdi. Özhaseki, “Fethiye’yi ve Muğla’yı hizmetle tanıştıralım. Ak Parti belediyeciliğinden onlar da istifade etsinler” dedi.

Kökten, “Turizme Artı Değer Kazandıracağız”

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ekibi ile birlikte Fethiye şehir merkezindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “Fethiye Kalesi’nin restorasyonu ve körfez temizliği ile turizme artı değer sağlayacağız” dedi.

Ege Rallisi'nin ikinci gününde ünlü pilot kaza yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün başlayan Ege Rallisi'nde, 12 yıl aradan sonra pistlere dönen ünlü pilot Volkan Işık, virajı alamayarak kaza yaptı. Kaza anı ise cep telefonu kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Marmaris Ege Rallisi seremoni startı ile başladı

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Ege Rallisi, seremoni startı ile başladı. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından gerçekleştirilen organizasyon Muğla’nın Marmaris ilçesi Atatürk Meydanı'nda seremoni startı ile başladı.

Milas’ın efeleri sonunda Efeler Ligi hedefine ulaştı

Uzun yıllardan bu yana Türk Voleybolunun en prestijli ligi olan Efeler Ligi’ne çıkabilmek için olağanüstü mücadele eden Milas Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Konya’da düzenlenen play-off yarı final ve finallerde başarı göstererek Efeler Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.

Karaca, “Sadece Projelerimi Anlatıyorum”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını değerlendirdi.

Ege rallisi 33. Yılını marmaris’te kutluyor

2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı Ege Rallisi, 33. yılını Marmaris’te kutluyor. Akdeniz ve Ege’nin kesiştiği Marmaris, ayrıca aynı tarihlerde cumhuriyetin ilk kadın otomobil yarışçısı Samiye Cahide Morkaya anısına Klasik Otomobil Kulübü tarafından düzenlenecek Turing yarışına da ev sahipliği yapacak.

Yıldız Kızlar Çim Hokeyi Muğla Şampiyonu Yatağan Ayser-Kazım Eren Ortaokulu

Açık Alan Yıldızlar Çim Hokeyi Türkiye şampiyonası Muğla finallerinde Bozüyük Yıldız Kızlar Çim Hokeyi takımı yenilgisiz Muğla şampiyonu olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Vali Akbıyık’tan Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası çerçevesinde yayımladığı mesajında yaşamın her anında genç nesle rehberlik eden, tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların en değerli varlıklar olduğunu açıkladı.

Fethiye Salı Pazarı’nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Kökten, “Fethiye İl Olmaya Hazır”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çalış bölgesinde hizmet sunan esnaflar ile toplantıda bir araya geldi. Sorunları dinleyen Başkan Adayı Kökten, mevcut sıkıntılar ve yaklaşan sezon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.