Ejder Haberleri

Ejder Haberleri

Büyükşehir Okçuları Milli Takımda

Muğla Büyükşehir Belediyesi okçularından Hazal Burun, Antalya’da düzenlenen milli takım seçmelerinde 598 puanla gençler, büyükler Avrupa ve Dünya rekorunu kırdı. Okçuluk Milli takımına seçilen Hazal Burun ve Emircan Haney, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.,

Ejder Meyvesinin Faydaları

Ejder Meyvesi, B, C vitamini ve lif bakımından zengin bir meyvedir. Ejder meyvesinin faydalarından birisi kalp sağlığını koruması ve kanser riskini azaltmasıdır. Kötü kolesterolü azaltan betalainler içerir. İçindeki siyah tohumlar, kalbe iyi gelen omega-3 ve omega-9 yağ asitleri açısından zengindir.

Ejder Meyvesinin Tanesi 70 Lirayı Buldu

Fethiye’de her Salı kurulan Salı Pazarı’nda ejder meyvesinin tanesinin fiyatı görenleri şaşkına uğrattı. Ejder meyvesinin tanesi 70 lirayı buldu.

KAÇAR, “İLGİ VE RAĞBET ÇOK GÜZEL”

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ejder meyvesine talep gün geçtikçe artıyor. Tropikal meyvelerin en lezzetlileri arasında yer alan bu meyvenin tanesi 40 liradan satılıyor. 

EMİRCAN HANEY TÜRKİYE KUPASI FİNAL YARIŞMALARINDA İKİNCİ OLDU

23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Tokat'ta gerçekleştirilen Türkiye Kupası Final Yarışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü okçuları da katıldı.

Köyceğiz’de ilk defa üretilen ejder meyvesi hasat töreni yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 2 yıl önce toprakla buluşturulan ejder meyveleri olgunlaşırken, ilk ürünler düzenlenen törenle hasat edildi.

Dünya Şampiyonu Muğlalı Hazal Burun

ISF 2022 Gymnasiade Liseler arası Okçuluk Dünya Şampiyonu Hazal Burun oldu.

Domatesten Umudunu Kesti Ejder Meyvesine döndü

Fethiye’ye bağlı Eldirek Mahallesi’nde çiftçilik yapan Kenan Türkoğlu domates üretiminin çok masraflı olduğunu ifade ederek üretim maliyetleri düşük olduğunu ifade ettiği ejder meyvesi üretmeye başladı.

Ejder meyvesi üreticinin yüzünü güldürdü

Narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih edilen tropikal 'Ejder Meyvesi', Muğla'nın Ortaca ilçesinde örtü altı üreticisinin yüzünü güldürdü.

Ejder meyvesinde hasat zamanı

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve ilk olarak meclisin vazgeçilmez meyvesi olarak adını duyduğumuz Ejder Meyvesi, Karadere'de hasat zamanını yaşıyor. Bölgede yeni bir gelir kaynağı olarak görülen Ejder Meyvesi, Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi'nde de yetiştirilmeye başlamıştı. Seralarına 16 ay önce Ejder Meyvesi diken Coşkun ailesi, şimdilerde yeni ürünlerinin hasadını yapıyor.

SEYDİKEMERLİ ÜRETİCİLER, EJDER MEYVESİNE YÖNELİYOR

Ülkemizde son zamanlarda popüler olmaya başlayan ve ilk olarak meclisin vazgeçilmez meyvesi olarak adını duyduğumuz Ejder Meyvesi, Karadere’de yeni bir gelir kaynağı oldu. Seydikemer ilçesine bağlı Karadere Mahallesi’nin ilk ve tek ejder meyvesi serasını yapan Tahir Coşkun, oğlunun araştırmaları ve teşvikiyle böyle bir sera yapmaya karar vermiş. Coşkun, bölgede ilk defa böyle bir meyve üretimine başladıklarını ve başarılı olduklarını dile getirerek ejder meyvesi üretiminin bölgede yaygınlaştırılmasını istiyor.