Etkili Olan Yağış Haberleri

Etkili Olan Yağış Haberleri

Yağış anında 10 farklı yangın çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağışla birlikte trafo patladı, bölgede elektrik kesintisi yaşandı. Yağış anında Gölköy ve Gündoğan bölgelerinde 10 farklı yangının çıktığı öğrenildi.

BODRUM’DA ÖĞRENCİLER, EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde eğitim öğretim gören öğrenciler, olumsuz hava koşulları nedeniyle tedbir amacıyla evlerine gönderildi. İlçede etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü.

Barajlarda su seviyesi yükseldi

Muğla il genelinde etkili olan yağışların ardından barajlardaki su seviyesi yükseldi. Marmaris Atatürk Barajında yüzde 96 olan su seviyesi yüzde 100'e çıktı. Geyik Barajındaki yüzde 60 olan su sevisi yüzde 64'e yükselirken, Mumcular Barajındaki yüzde 26 olan su seviyesi yüzde 30'ya yükseldi.

Milas’ta fırtına dev çatıyı kağıt gibi savurdu

Muğla'nın Milas ilçesinde gece etkili olan yağış ve fırtına kırsal mahallelerde zarara neden olurken, Karakuyu ve Ovakışlacık Mahallelerindeki çiftliklerde çatılar uçtu, ağaçların dalları kırıldı.

Dedektörlü altın arayıcıları iş başında

Fethiye'de son günlerde etkili olan yağışlı havalarla birlikte, ellerinde dedektörlerle yüzük, küpe ve bozuk para arayan vatandaşlar plaja koştu. Gün boyu ilçedeki plajlarda yazın yerli ve yabancı turistlerin düşürdüğü ziynet eşyaları ve madeni paraları arayan vatandaşlar, bu kıymetleri ekonomiye kazandırıyor. Haftada yaklaşık 2 bin TL’lik yüzük, küpe ve bozuk para bulduğunu söyleyen Cenk Akın; “Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Fethiye’yi de etkiledi. Plajlarda fazla turist yoktu. Kıymetli altın ve gümüş gibi takılarla madeni para bulabiliyorum. Ancak bu yıl geçen yıllardan daha az iş oluyor” dedi.

Fethiye’de Dedektörlü Altın Avcıları İş Başında

Fethiye’de son günlerde etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki plajlarda ellerinde dedektörlerle yazın turistlerin düşürdüğü küpe ve ziynet eşyaları ile bozuk para arayan vatandaşlarla doldu. Plaj avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Çalış ve Ölüdeniz plajlarında dedektörlerle arama yapıyor. Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen Çalış ve Ölüdeniz plajları her yaz yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlarken; düşürülen ziynet ve madeni paralar dedektörler ile ekonomiye kazandırılıyor. 30 yıldır Fethiye’de yaşayan motosiklet kiralama işi ile uğraşan Cenk Akın, “Yaz mevsiminde plajlarda düşürülen başta yüzük ve küpe olmak üzere madeni paraları ekonomiye kazandırıyoruz. Kış mevsiminde haftada 3-5 bin TL kazanıyoruz. Biz defineci değiliz. Amatör plaj temizleyicileriyiz. Bu arada pek çok içecek teneke kutu ve kapaklarını da çıkarıp, çevreye hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aşırı Yağış Etkili Oldu

Fethiye’de sabah saatlerinde etkili olan yağışlı hava, kısa süreli de olsa hayatı olumsuz etkiledi. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre metrekareye 54 kilogram yağış düştüğü ifade edildi.