Fethiye Tarhanası Haberleri

Fethiye Tarhanası Haberleri

Coğrafi işaret, üretene kazanç tüketiciye güvendir

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından coğrafi işaret tescili yaptırılan Fethiye Tarhanasını, coğrafi işareti logosu ile piyasaya sunmaya ilk hak kazanan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

ÖĞRENCİLERE FETHİYE TARHANASI DAĞITTILAR

Muğla merkezde bulunan ve dört yıldır faaliyetlerini sürdüren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, merkez kampüste öğrencilerin sınav haftasına girmesi nedeniyle C kapısı önünde “Fethiye Tarhanası” dağıtımı yaptı.