Gamze Arsal Haberleri

Gamze Arsal Haberleri

Uzm. Diyetisyen Arsal; “Faydası Saymakla Bitmiyor”

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, yaban mersininin 10 faydasını anlattı

RAMAZAN AYINDA BESLENME UYARISI: “RAMAZAN AYINDA NASIL BESLENİLİR?”

Ramazan Ayı'nda doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, iftar ile sahurun düzgün ve sağlıklı yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ARSAL’DAN ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ÖZEL DİYET

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, çalışan kadınlar için sağlıklı beslenmenin tüyolarını paylaştı.

ARSAL, SAĞLIKLI MARKET ALIŞ VERİŞİ YAPTI

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV takipçileri için sağlıklı market alış verişi yaptı. Alışveriş sırasında Arsal, meyve tüketiminin altını çizdi.

UZMAN DİYETİSYEN ARSAL’DAN ÖDEM ATMA TÜYOLARI

Birçok farklı nedene bağlı olarak özellikle kadınlarda daha sık görülen ödem, vücutta sıvı birikmesiyle oluşan yaygın bir sorundur. Yanlış beslenme, az su içmek, magnezyum eksikliği, fazla karbonhidrat tüketimi, bol tuzlu beslenme gibi birçok nedene bağlı olarak ödem yaşanabilir. Peki, bu ödemden nasıl kurtulabiliriz? Uzman Diyetisyen Gamze Arsal vücuttan ödemi atmanın yolları anlattı.

ARSAL’DAN FORMDA KALMA TÜYOLARI

Ağustos ayının sonlarına yaklaşırken herkesin aklında ‘’kışın nasıl formda kalırım?’’ sorusu gelmeye başladı. Bu sorunun cevabını Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına açıkladı.

Arsal’dan diyet aşure tarifi

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, FRT TV mikrofonlarına diyet aşure tarifi verdi.

Bayramda beslenmeye dikkat

Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmesi gerektiği ile ilgili Uzman Diyetisyen Gamze Arsal ile okuyucularımız ve izleyicilerimiz için konuştuk. Uzman Diyetisyen Gamze Arsal Kurban Bayramı’nda et tüketiminin fazla olacağını ve bayramda kurban etimiz kesildiği zaman hemen tüketmememiz gerektiğini ifade etti.

Arsal, “Geleneksel aşure kalori bakımından çok yüksek”

Diyetisyenler geleneksel yöntemler ile yapılan aşurenin kalorisi konusunda uyarıyor. Geleneksel yöntemle yapılan aşurenin yüksek kalori olduğuna değinen Diyetisyen Gamze Arsal, “Muharrem ayındayız. Hepimiz aşure yapıyoruz. Peki, sağlıklı aşure tarifi nasıl olur. Aşureyi evde geleneksel yöntemler ile yaparsak maalesef kalori bakımından çok yüksek oluyor. Bir orta boy kase aşuremiz yaklaşık olarak 620 kalori yapıyor. Ama benim size vereceğim tarifle bunu 290 kaloriye düşürmenin çok mümkün” dedi.

Diyetisyen Arsal’dan Kurban Bayramında Beslenme Tavsiyesi

Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı öncesi et tüketiminin kontrolü konusunda uyarılarda bulundu.

İftarda nasıl beslenilmeli?

Diyetisyen Gamze Arsal, Ramazan’da sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Diyetisyen Arsal, “Sahurda öncelikle susatmayacak yiyecekler tüketmeliyiz. Peynir, zeytin ve benzeri ürünleri tuzsuz olarak tüketilmelidir” dedi. 

Etiketlere trans yağ düzenlemesi

Trans yağ etiketlerden çıkarılıyor. Yeni yönetmelik taslağına göre gıda ürünlerinde trans yağ ibaresi etikete yazılamayacak. Diyetisyen Gamze Arsal yaptığı açıklamada, “Trans yağ yoktur ibaresinin etiket bilgilerinden çıkarılması, biz bilinçli tüketiciler açısından kötü bir durum. Çünkü tüketicilere etiketlere dikkat etmesi gerektiğini ve daha az zararlı ürünleri almalarını söylerken; trans yağ yoktur ifadesi tamamen kaldırıldı” dedi.