Hazine Haberleri

Hazine Haberleri

Başkan Gürün sağlık emekçilerinin gününü kutladı

En büyük hazinemiz olan sağlığımızı korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarına çok şey borçlu olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Yöremiz Yörük Geceleri Programı Belediye Başkan Adaylarını Ağırladı

Myra Mimarlık Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda Fethiye TV ve Beşkazanın Sesi tarafından hazırlanmış olan, Fethiye Gönüllüleri Derneği’nde gerçekleştirilen İsmail Peynirci ile Yöremiz Yörük Geceleri programının Karaçulha bölümü finali gerçekleşti. Finalde CHP Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Özgür Can Çoban, Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’da konuk oldu.

Muğla’da ‘Karya’nın Hazinesi Defne’ Bahçeleri Kuruluyor

Tıbbi aromatik bitkiler üretiminin önemli merkezlerinden Muğla’da Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi çerçevesinde yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından devam ediyor.

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu’ndan Kaymakam Ertaş’a Ziyaret

Muğla'da kurulan ve 6 yıldır Beşkaza Kültürü alanında çalışmalar yapan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, platform divanı Bayram Bozyiğit ve Kıvanç Öztürk ile UNESCO Yaşayan insan hazinesi adayı Delbekçi Türkan Abacı, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.

Bakan Şimşek: 'Çalışmalarımız var'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üniversite öğrencilerine KDV ve ÖTV'siz bilgisayar ve telefon satışı 'Çalışmalarımız var ama onun detayını veremiyorum' dedi.

MUĞLA’DA HAZİNE AVCISINA JANDARMA BASKINI

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde hazine avcılığı yapan bir şahıs yapılan operasyon ile yakaladı.

MİLLİ EMLAK’TAN UYARI

“2b, Yapı Kayıt Belgeli ve Hazine Arazisi Olanlar Dikkat” yerinizi kaybedebilirsiniz. Son gün 31 Aralık 2022 günü olduğunu unutma…

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

HAZİNE AVCILARI JANDARMADAN KAÇAMADI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde kaçak kazı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri 2 kişiyi gözaltına aldı.

GİRGİN: ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERENE ROBİN HOOD DERLER FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VERENE DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, Temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerinin yayınlanmasının ardından, Kur Korumalı Mevduat sisteminin halka maliyetiyle ilgili, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Dalyan Kanallarını Feribot İtfaiye koruyacak

Türkiye'nin en önemli doğal hazineleri arasında gösterilen Muğla'nın Dalyan Kanallarında meydana gelen sazlık yangınlarına müdahale de güçlük yaşanıyordu. Bölgede faaliyet gösteren Dalko Su Ürünleri Kooperatifi bünyesinde bulunan feribota, sazlık ve tekne yangınlarına müdahale için yangın söndürme düzeneği kurdu. Dalko ayrıca traktör tankerine de kurduğu düzenekle karada başlayacak yangınlara da ilk müdahalede bulunacak.

Doğanın gizli hazinesi Turgut Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor

Muğla'nın gözde turizm ilçesi Marmaris'te geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınının ardından yaralarını saran doğa harikası Turgut Şelalesi, bu yıl ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Girgin: Enflasyonla mücadele edemeyenler enflasyon rakamlarıyla mücadele ediyor

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TÜİK hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bir de konuşma yapan Girgin şunları söyledi:

Hazine arazisindeki kaçak çalışmaya zabıta müdahale etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde zabıta ekipleri, hazine arazisindeki kaçak çalışmayı durdurarak cezai işlem uyguladı.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.

GİRGİN: MUHTARLARI DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI HÂLİNE GETİRMELİYİZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek.

GİRGİN: ‘HAKKI VERİLSE DÜNYAYI DOYURACAK OLAN ÇİFTÇİMİZİ ACİZ VESİKASI ALIR HALE GETİRDİLER’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı.

GİRGİN: ‘TURİZME DERMAN OLACAK BİR DESTEKLEME PAKETİ HAZIRLANSIN!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine devam edildi. İlk 21 maddenin görüşmeleri tamamlandı. Teklif’in Komisyon’daki görüşmelerinin bugün bitmesi bekleniyor.

GİRGİN YENİ TORBA YASAYI DEĞERLENDİRDİ: HALKIMIZIN GERÇEK SORUNLARINA DERMAN OLACAK BİR PAKET DEĞİL

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, kanun teklifinin geneli üzerine yaptığı konuşmada ,vatandaşın yüzünün gülmediğini, canının yandığını belirterek bu noktada getirilen kanun teklifinin vatandaşın gerçek sorunlarına derdine derman olacak bir kanun teklifi olmadığını belirtti.

SADET KANSIZ “PARALAR NEREDE?”

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Sadet Kansız “Otoyolları, hastaneleri, Havalimanları, köprüleri devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaptığını söyleyen iktidar özelleştirdiği kamu kurumlarını, sattığı fabrikaların paralarını, vatandaşın ödediği vergileri ne yaptı. Hazinesinde para kalmayan devletimizin paralarını ne yaptınız. Paralar nerede?” dedi.

Bodrum’da hafriyat terörü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde inşaat sezonun açılmasıyla birlikte ormana, hazine arazilerine ve vatandaşların şahsi arazilerine dökülen inşaat hafriyatları görüntü kirliliği oluşturuyor. Bodrum Belediyesi ise gece gündüz kaçak hafriyat dökenlerin peşinde düştü.

İktidarın 2023 hedefleri ve gerçekler

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Bakan Lütfü Elvan’a iktidarı hedefler ve gerçekler üzerinden eleştirdi.

Tarih Hazinesi Beçin Kalesi’nde Öğrenciler Kazı Yaptı

Muğla Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi" belgeseli ve kitabının tamamlanmasının ardından Beçin Kalesi ve ören yerine düzenlenen okul gezisinde, ilkokul ve lise öğrencileri kazı çalışması yaptılar.

Girgin, TBMM’de Orman İşçisinin Mektubunu Okudu

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda bir orman işçisinin kendisine yazdığı mektubu okudu. Girgin, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın orman işçilerinin kadro talebini görmezden gelmeyi bırakarak, bu çetin mesleğin kadrolu ve güvenceli hale getirilmesi için gerekenlerin acilen yapılması gerektiğini vurguladı.

Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi’ne Tarih Yolculuğu

Menteşeoğulları’na başkentlik yapan Türk-İslam dönemi yerleşiminde önemli merkezlerden biri olan Milas ilçesinde bulunan Beçin şehri ve kalesi için hazırlanan “Bir Tarih Hazinesi Beçin Kalesi” belgeseli tamamlandı.

Tabiatın gizli hazinesi ‘Turgut Şelalesi’ de alevlere teslim oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizmin önemli destinasyonları arasında yer alan Turgut Şelalesi'nin etrafındaki ormanlık alan da alevlere teslim oldu.

Marmaris’te hazine arazisini izinsiz işgal eden kafeye işlem yapıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Belediye Marina olarak bilinen ve barlar sokağının girişi olan Barbaros Caddesinde bulunan bir kafe Milli Emlak bölgesinde izinsiz masa sandalye koyduğu için Marmaris Kaymakamlığı'nın kararı ile tahliye edildi.

Başkan Çıralı, TOBB Müşterek Konsey Toplantısına Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleşen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, TOBB Ticaret Odaları, TOBB Sanayi Odaları, TOBB Ticaret Borsaları ve TOBB Deniz Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı'nda FTSO üyelerinin sorunlarını dile getirdi.

Zeytinliği Satışa Çıkarılan Köyceğiz’li Köylüler İsyanda

Köyceğiz İlçesi Toparlar Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait iken ucuz konut üretme amacı ile TOKİ’ye devri yapılan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekare büyüklüğündeki alanda; TOKİ plan değişikliği yapmak sureti ile arsa üretti ve konut yapmadan bu arsaları açık artırmalı ihale yoluyla satışa çıkarınca köylüler isyan etti.

İYİ Partili Ergun’dan beyaz et sektörünün sıkıntıları için soru önergesi

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, beyaz et sektörünün yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Ergun, beyaz et sektörünün sıkıntıları ile ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplandırması için soru önergesi verdi.