Hibe Haberleri

Hibe Haberleri

Zerdeçal ve Zencefil üretimine büyük ilgi

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından TAB Projeleri (Tıbbi Aromatik Bitkiler) çerçevesinde ‘Zerdaçal ve Zencefil Üretimini Geliştirilmesi’ çalışmaları devam ediyor. Her yıl üreticilere yüzde 75 hibeli Zerdeçal ve Zencefil yumrusu dağıtımı yapılıyor.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Menteşe’de Çıkan Yangın Sonucunda Parkta Bulunan Kaydırak Zarar Gördü

Muğla’nın Menteşe ilçesinde çocuk parkında bulunan kaydırakta çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

Tarımsal Yatırımlar İçin 15. Etap Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının 29 Aralık 2023 Tarihli Remi Gazetede yayınlanan; ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın başvuruları 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 19 Şubat 2024 olurken, başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden onlıne olarak yapılacak. Program çerçevesinde yatırımcılara yüzde 50 hibe verilecek.

Buğday ve tritikale tohumu için P hibeli destekleme

Tarımsal faaliyetlere ve üreten çiftçilerimize önem veren Milas Belediyesi hazırladığı projelerle çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle Buluştu

“Tarımsal Hibe Programı” kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı.

‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesine GEKA’dan hibe desteği

Menteşe Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ projesi GEKA’dan 100 Bin TL’ye kadar hibe desteği almaya hak kazandı.

50 Okulda Bilim Fuarı Düzenlenecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 50 okul, Bilim Fuarları programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı.

Mavi yeşil okullar projesi Avrupa'ya açılıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülen Erasmus Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti çerçevesinde 250 bin Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

Hibeli Buğday ve Tritikale Tohumu Desteği Başlıyor

Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, önemli tahıl türleri arasında yer alan buğday ve tritikale tohumu için yüzde 50 hibeli desteklemede bulunacak.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Üreticilere Fide Desteği Verilecek

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ederken Karaova’da sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirilecek.

Üretici Kazanıyor, Milas Kazanıyor

Milas Belediyesi’nin üreticinin artan maliyetlerine destek olmak için başlattığı yüzde 50 hibeli kışlık fide desteği projesi kapsamında 300 bin fide, başvuruda bulunan 77 üreticiye teslim edilmeye başlandı.

Alternatif pazar oluşturulması için protokol imzalandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında ceviz işleme makinesi hibesi, ceviz yetiştiriciliği eğitimi ve alternatif pazar oluşturulması için protokol imzalandı.

Seydikemer’de Uzman Eller Projesi Sayesinde Kendi İşini Kurdu

Muğla’nın Seydikemer Çaltıözü köyünde yaşayan genç çiftçi Soner Kavuncu, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Uzman Eller projesine başvurdu ve yüzde yüz hibe desteği ile kendi işletmesini kurdu.

Dalyan TUSEV itfaiyeye ilk müdahale tankeri hibe etti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) kırsal mahallelerde kullanılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ilk müdahale tankerleri hibe etti.

MUTSO’dan Turizmde Ara Elemana Tam Destek

MUTSO’nun proje ortağı olduğu “Youths at Work in Menteşe” (Menteşe’de Gençler İşte) projesi, AB’den 367 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

Belediye, hibeli mısır tohumu desteği verecek

Milas Belediyesi, üretim yapan küçük aile işletmelerini desteklemek için Hibeli Mısır Tohumu desteğinde bulunacak. 2023 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Milas Ziraat Odası kayıt belgesi, hayvan varlık listesi ve kimlik fotokopisi ile şahsen yapılacak başvurular sonucunda desteklemede bulunulacak.

ÜRETİMİ, ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ...

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

FETHİYE BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

Fethiye Belediyesi araç filosunu büyütüyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca döneminde toplam 54 yeni araç alınarak hizmete sunuldu. Karaca, sadece araç alımları ile 28 milyon 367 bin TL Fethiye Belediyesi’nin kâr ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Belediyesi’ne bir otobüs hibe edildi.

‘FETHİYE’DE SPOR TURİZMDE REKOR’ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

SEYDİKEMER BELEDİYESİNE ÇÖP TOPLAMA  ARACI KAZANDIRILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Seydikemer Belediyesi’ne 2022 model çöp toplama aracı hibe edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, daha etkin ve aktif bir hizmet için belediyenin araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydetti. 

SABANCI’DAN DESTEK

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı'nın başkanlık görevini üstlendiği FETAV (Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı)'ın “Turizme Erişiyoruz” başlıklı projesi SABANCI VAKFI Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

ÇOCUK HIRSIZ YAKALANDI

Şehit Fethibey Caddesi üzerinde 48 FM 096 plakalı Ford Doblo markalı araçtan hırsızlık yaptığı öne sürülen ve henüz 15 yaşında olan şüpheli C.D gözaltına alındı.

FETAV, SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI’NDAN FAYDALANACAK

Sabancı Vakfı’nın 16 yıldır sivil toplumun güçlenmesi ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğü Hibe Programı’ndan 2022-2023 döneminde faydalanacak projeler belli oldu. Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı bu yıl erişilebilirlik için yaptığı çalışmalarla hibe almaya hak kazandı.

Japon Firmasından Öğrencilere Son Model Araba

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Motorlu Araçlar Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Atölyesine, Honda Türkiye tarafından son model otomobil hibe edildi.

Bodrum’da 142 bin hibe fide üreticiyle buluştu

Bodrum Belediyesi'nin 'Tarımsal Hibe Programı' nedeniyle 142 bin yazlık sebze fidesi üretici ile buluştu.

Şehit Fethi Bey Ölümünün 108. Yılında Fethiye'de Anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 108'inci yılında düzenlenen törenle anıldı.

150 bin Euro hibe kazanan ’Bütünleştirici Eğitim Projesi’ Yatağan’da başlıyor

Yatağan TEK Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan 'Bütünleştirici Eğitim İçin Sosyal-Duygusal-Doğal Öğrenme Adımları Projesi' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi'nin program otoritesi ve sözleşme makamı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı kapsamındaki Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı kapsamında toplam 150 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı.

Güzel hava ördeklere yaradı

Yeni yılın ilk pazarında güzel havayı fırsat bilen Fethiyeliler soluğu sahil kenarlarında aldı. Kimileri yürüyüş yapıp temiz hava alırken, çocuklar bol bol gülüp eğlendi. Güzel havadan en çok nasiplenen ise ördekler oldu