Inşaat Haberleri

Inşaat Haberleri

Marmaris’te Bir İşçinin Öldüğü İş Kazasında 4 Gözaltı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler mahallesinde dün akşam meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Muğla'da İnşaatta Çelik Kalıp İşçilerin Üzerine Düştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir kuruma ait sosyal tesis inşaatında kullanılan çelik kalıbın işçilerin üzerine düşmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı.

Köyceğiz’de Hükümet Konağı yapımı sona yaklaşıyor

 Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında sona yaklaşıldı.

Saatcı: 1500 Kişilik Nikah Ve Düğün Salonu Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 2019’da inşaat ruhsatı alınan fakat sonrasında rafa kaldırılan Nikah ve Düğün Salonu’nu kapsamını artırarak Fethiye’ye kazandıracaklarını açıkladı.

Yürek Mahallesi’ndeki Oyun Parkı İçin Mahalle İmamından Açıklama

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın, Fethiye Belediyesi’ni eleştirdiği Söğütlü Yürek Mahallesi’ndeki inşaat halindeki çocuk oyun parkı için Mahalle İmamı sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İmam İsa Oklu “Belediyemizden park için gerekli malzemeleri istedik, Belediye Başkanımız iyi niyetli davranarak gönderdi, geri kalanını ben ve köylüler ile beraber yapacağız dedik” dedi.

Kaldığı lojmanda ölü olarak bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatta çalışan bir genç kaldığı lojmanda ölü olarak bulundu.

Kökten, “Fethiye’nin tüm sorunlarını çözeceğiz”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya İnşaat çalışanları ile toplantıda bir araya geldi. İşletme personelinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Adayı Kökten, “Seçimlerde kendi adıma değil Fethiye’nin geleceği için destek istiyorum” dedi.

Aday Saatcı’dan Mahalle Ziyaretleri

Fethiye’nin Çamköy ve Karaçulha Mahallelerine ziyaretler gerçekleştiren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisine yöneltilen asılsız iddialarla ilgili konuşurken, Fethiye bölgesinde 1500 kaçak inşaat olduğunu açıkladı ve bunları yıkacak bir babayiğidin henüz doğmadığını kaydetti.

Sıfır Atık Merkezi Tamamlandı

“Sıfır Atık” projesi kapsamında, kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbirleriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının geliştirilmesi ve atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirmek amacıyla Fethiye Belediyesi Atık Getirme Merkezi inşaatı tamamlandı.

Seydikemer, Nikah Salonu İçin Gün Sayıyor

Seydikemer’de ilk olma özelliği taşıyan ve Eşen Çayı kenarına yapılacak Nikah Salonu projesinde inşaat çalışmaları başladı. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “Seydikemer’de mutluluğu ‘Evet’ diyecek olan çiftlere, güzel ve nezih bir salon hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Çıralı: ”İnşaat Faaliyetleri, 11 Mart’a Kadar Bitirilmeli”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 2024 yılı turizm sezonunda İngiltere’den Dalaman’a uçuşların 11 Mart’ta başlayacağını vurgulayarak, inşaat faaliyetleri yasağının da, gelen misafirleri mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Osman Çıralı, inşaat sektöründeki Oda üyeleri başta olmak üzere, inşaat yapan bölge sakinlerinin de 11 Mart’ta başlayacak turizm sezonuna uygun planlama yapmaya davet etti. Başkan Çıralı, ayrıca turizmle bağlantılı işyerlerine de 11 Mart’ta başlayacak sezona hazırlanarak, hizmete açılması çağrısı yaptı.

Ortaca’ya Araç Muayene İstasyonu Yapılacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in girişimleri ile Cumhuriyet Mahallesi yeni hal üzerindeki belediyeye ait alana yapılacak olan sabit araç muayene istasyonu inşaatı çalışmaları için gerekli anlaşmalar yapılarak imzalandı.

Fethiye’de İnşaat Müteahhitleri Derneğine kumar operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri ve Ustaları Derneğine jandarma tarafından yapılan operasyonda kumar oynayan 45 kişiye 289 bin TL idari para cezası kesildi.

Menteşe 3. Etap TOKİ İnşaatının Yüzde 25'i Tamamlandı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2020 yılında kura çekimi yapılan Menteşe ilçesi 3. etap sosyal konutları inşaatının yüzde 25’lik bölümü tamamlandı. 21 bloktan oluşan 150 adet 3+1 ve 350 adet 2+1 konutların 2024 yılı sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

Dalaman’da Yeni Hükümet Konağı İnşaatı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta yapımı devam eden hükümet konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Maslak, Hükümet Konağı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, yapımı devam eden Hükümet Konağı İnşaat Alanı’nın da incelemelerde bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzalandı

Bodrum Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi işbirliğinde "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Kaçak inşaatı, dallarla gizlemeye çalıştılar

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın öncülüğünde, 2019 yılından bu yana ilçe genelinde sürdürülen kaçak yapılaşma mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Gündoğan Mahallesi’nde yapılan kaçak inşaatın ağaç dallarıyla gizlenmeye çalışılması hayrete düşürdü.

Köyceğiz Alan Camii inşaatında sona gelindi

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Sazak Mahallesi Alan mevkiinde geçen sene yapımına başlanılan camii inşaatında sona gelindi.

40 Milyon Tl’lik Yatırım Tamamlandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 200 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet veren Karaçulha Toptancı Hali’nde Büyükşehir Belediyesi yeni bir tesis ve ürün pazarlama alanı kazandırmak için çalışmalarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali içerisine yaklaşık 40 Milyon TL’lik yatırımla başlattığı üreticiler için ürün pazarlama alanı, otopark ve tesis inşaatını kabul işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşların hizmetine sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ve Bodrum ilçelerinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle 2018 yılından bugüne 385 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağladı. Geri dönüşümle elde edilen malzemeleri 88 kilometre yol çalışmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi 38 Milyon 800 Bin TL tasarruf sağlarken hem çevreyi hem de bütçesini korudu.

Başkan Akdenizli; 'TOKİ’de Temel Atma Töreni Yapılacak'

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Menekşe Mahallesi’nde inşaat çalışmaları başlayan TOKİ’de incelemelerde bunulup yetkililerden bilgi aldı. Başkan Akdenizli, önümüzdeki günlerde AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün katılımıyla Temel Atma Töreninin yapılacağını söyledi.

"Yöremiz Yörük Geceleri" Programına Yoğun Katılım

Fethiye TV ve Beşkazanın Sesi ekranlarında yayınlanan “Yöremiz Yörük Geceleri” programı yeni sezonda türkü severlerle buluştu. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği programa birçok siyasi parti temsilcisi ve aday adayları da katıldı.

“Yöremiz Yörük Geceleri” Programının Konuğu Kökten

Myra İnşaat Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda İsmail Peynirci'in sunumuyla "Yöremiz Yörük Geceleri" programına davet edilen AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, düzenlenen programa 50 araçla katılırken vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Fethiye Emlakçılar Derneği Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

Fethiye Emlakçılar Derneğinin düzenlemiş olduğu geleneksel sektör değerlendirme toplantısının 10’uncusu Körfez Dizayn, Yapı İnşaat Ltd. Şirketi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Ahmet Yasin Çolak'dan Eldirekspor Kulübüne ziyaret

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerini sürdürüyor. 

Çolak, Adaylık Başvurusunu Yaptı

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Kaçak inşaatlara beton döken firmalara yasal işlem

Bodrum Belediyesi tarafından kentin doğal yapısının korunması için yürütülen kaçak yapılaşma ile mücadele çalışmaları kapsamında, kaçak ve ruhsatsız inşaatlara beton veren firmalar hakkında yasal işlem uygulandı.