Kahramanmaraş Haberleri

Kahramanmaraş Haberleri

Başkan Akdenizli, Depremzedeleri Unutmadı

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli, Asrın felaketinin 1. Yılı dolayısıyla lokma dağıtımı yaptı.

Başkan Akdenizli, Asrın Felakati 6 Şubat Depremini Andı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 6 Şubat Depremi nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Marmaris’te Depremde Yitirilen Canlar Anıldı

Geçtiğimiz 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi. Program kapsamında Marmaris Belediyesi de depremde yitirilen canlar için lokma dağıttı.

Depremzedelerin Hayrına Lokma İkramında Bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlerin hayrına lokma etkinliği düzenledi.

Fethiye’de 6 Şubat Depremindeki Kayıplarımız Unutulmadı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yakınlarını kaybeden Emniyet Teşkilatı Mensubu ve vatandaşlar için Fethiye Merkez Yeni Camiinde mevlit okutuldu.

İlçe Başkanı Hepdizdar’dan Basın Açıklaması

Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Muğla’da Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlar İçin Dua Edildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Asrın Felaketi Muğla’da AFAD Müdürlüğü Tarafından Anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Rektör Kaçar: Yaşadığımız Yıkım Karşısında Yüreğimizdeki Sızıyı Halen Taşıyoruz

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileye asrın felaketinin üzerinden geçen bir yola rağmen yaşanan yıkım karşısında yüreklerdeki sızının hala devam ettiğini açıkladı.

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen bulunamayan evlatları ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

12 Bin Yapıya “Deprem” Değerlendirmesi

Milas Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma, binlerce can kaybına neden olan deprem felaketinin ardından Türkiye genelindeki ilçeler bazında “ilk” olacak bir çalışmaya imza atacak.

Deprem Bölgesine Atanan Kaymakam’a Veda Yemeği 

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine Kaymakam olarak atanan Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven'e veda yemeği düzenlendi.

Depremzede kız, sığındığı Muğla'da 6 ayda hafız oldu

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Hatay'dan Muğla'ya gelen Zemzem Karakaş, gittiği Kur'an kursunda 6 ayda hafız oldu.

(Orman yangınlarıyla ilgili) Toplam 7 şüpheli tespit edildi"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla, Mersin, Çanakkale, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, İzmir ve Antalya'da meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili 7 şüphelinin tespit edildiğini duyurdu.

Depremzede Elif’e sürpriz doğum günü

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Muğla’nın Ortaca ilçesine Elbistan ilçesinden gelen Maden ailesinin 5 yaşındaki kızları Elif için Ortaca Kaymakamı ve Belediye Başkanı sürpriz doğum günü düzenledi.

Köyceğiz’den Göksun’a kardeşlik köprüsü kuruldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yangı İlkokulu öğrencileri Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunan öğrencilerle kardeşlik köprüsü kurdu.

Depremzede Öğrenciler Düzenlenen Gezilere ve Etkinliklere Katıldılar

06 Şubat Kahramanmaraş merkez üslü ve 11 ili etkileyen depremlerde ailelerini kaybetmiş 40 üniversite öğrencisi bir vakıf tarafından Marmaris’e davet edilerek belediye ve ilçedeki kurumların destekleri ile kamp yaptılar, ilçenin farklı yerlerinde düzenlenen gezilere ve etkinliklere katıldılar.

TDV Gönüllüleri,çadır kentteki çocuklarla bir araya geldi. 

Türk Diyanet Vakfı gönüllüsü Fethiye İlçe Müftülüğüne bağlı personeller Kahramanmaraş Afşin'de Çadır kentteki çocuklarla bir araya geldi. 

Bağ kurduk tüm yüreklerimizle…

Ortaca Kaymakamımız Meral Uçar ve Belediye Başkanımız Alim Uzundemir, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraşlı deprem sonrası İlçemize gelen Esra Çayır ailesi ile beraber iftar yaptı.

Depremzedeleri dolandıran şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremzede vatandaşların barınma ihtiyacı için sahte konteyner ilanı vererek çok sayıda depremzede vatandaşı dolandıran şüpheli polis tarafından yakalandı.

AKUT’tan Fethiye Afet Gönüllülerine teşekkür

Şubat ayında Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin sonrasında Fethiye’de hızlı bir organizasyon yapısı oluşturarak deprem bölgesine ve Fethiye’ye gelen depremzedelere destek olan FETAV - Fethiye Afet Gönüllülerine teşekkür belgesi verilmesi için AKUT Fethiye birimi ve FEFSAD üyelerinin katılımıyla bir organizasyon gerçekleştirildi.

DEPREMDE CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ, YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kaldığı cezaevinden firar eden şüpheli Marmaris girişindeki Çetibeli yol kontrolünde yapılan kimlik kontrolünde yakalandı.

2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla’da 2 bin fidan toprak ile buluşurken, fidanlar Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına oluşturulan hatıra ormanına dikildi.

DEPREMZEDE ÇİFT, FETHİYE'DE EVLENDİ

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evleri yıkılan Serkut Yaşar ile Zehra Kaygas, misafir olarak konakladıkları Fethiye’de evlendi

GAZİANTEP ESNAFI, KEPENK AÇMAYA BAŞLADI

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük hasara neden olan depremlerden etkilenen illerden biri olan Gaziantep’teki esnaf deprem sonrası normalleşmeden umutlu olduklarını belirtti

BALIK ÜRETİMİ 7 MİLYON TON AZALACAK

Türkiye’de 17 milyon ton ile alabalık üretiminde ilk sırada olan ve 54 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin çok sayıda tesise zarar vermesi ve toplu balık ölümlerine neden olması nedeniyle yüzde 40 oranında düşüş beklendiği bildirildi. Bakanlığın destek vermesi ile tekrar ayağa kalkmayı hedefleyen balıkçılık sektörü ise umudunu kaybetmeyerek 2024 yılı için hedefine 20 milyon ton üretimi koydu

TEZCAN, “DİLEĞİMİZ YARALARIN ACİLEN SARILMASI”

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan, Kahramanmaraş depremi sonrasında, Ortaca ilçe teşkilatı olarak vatandaşlarla birlikte yardımda bulunduklarını ve deprem nedeniyle Ortaca’ya taşınan depremzedelerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı

KÖYCEĞİZ POLİSİ KAHRAMANMARAŞ’TAKİ ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde bulunan ve depremden etkilenen çocuklara oyuncak dağıttı.

ONİKİ ADALAR'DAN DEPREMZEDELERE İLAÇ VE BEBEK MAMASI DESTEĞİ MARMARİS’E ULAŞTI

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım seferberliği devam ediyor. 12 Adalar (Dodecanese) Eczacılar Birliği tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere Marmaris- Rodos yolcu gemisi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi gümrüklü limana 80 koli ilaç, hijyen malzemesi, bebek maması ve maske gönderildi.