Kazandırılması Haberleri

Kazandırılması Haberleri

20 Ton Atık Lastik Toplandı

Menteşe Belediyesi atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 1 yılda, 20 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

İstilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

1869 yılında Süveyş kanalının açılması ve ardından 2014 yılında kanalın derinleştirilmesinden sonra istilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz bölgesinde de görülmeye başlanması sonrası bu istilacı türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Menteşe Belediyesi gelecek için geri dönüştürüyor

Menteşe Belediyesi tarafından 2023 yılı içinde geri dönüştürülebilir atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürülen çalışmalar kapsamında; 46 bin 264 ton evsel atık, 360 bin kg yeşil atık, 1736 ton karışık ambalaj, 1950 kg bitkisel atık yağ, 600 kg atık motor yağı, 2 bin 500 kg elektronik atık ve 20 bin kilogram ömrünü tamamlamış lastik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Muğla Büyükşehir İtfaiyesi’ne Kimyasal Tehlikeler Eğitimi Verildi

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikeler konusunda farkındalığı arttırmak, kişisel korunma bilgi ve becerisi kazandırılması için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye teşkilatına eğitim düzenlendi. Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Personeli tarafından verilen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer tehlikeler konusunda eğitime Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçeden gelen 48 İtfaiye teşkilatı personeli katıldı.

Muğla’daki örnek proje, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandıracak

Muğla’da öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefiyle başlatılan 'Bir kitap bir insan' projesi, gerçekleştirilen ziyaretle Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta’ya tanıtıldı.

Bodrum Belediyesi'nden geri dönüşüm çalışması

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi tarafından kabul edilen elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla alınan bilgisayarlar başarılı öğrencilere hediye ediliyor

‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleşti

Akdeniz Koruma Derneği, iklim değişikliği ve insan etkisi ile Akdeniz ve Ege denizlerine giren yeni balık türlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiği ekosistem restorasyonu programı çerçevesinde Bodrum'da ‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleştirdi. Tadım gecesine iş dünyasından isimler, şefler, yemek yazarlar katıldı.

Turizm çeşitliliği artırılıyor

 Son yıllarda dünyada yükselen turizm trendlerinden olan apiturizmin Marmaris’e kazandırılması amacıyla “Apirota Marmaris” projesi hayata geçirildi. Proje ile Marmaris ve çevresinde yapılan arıcılığın turizmle entegre hale getirilmesi ve alternatif turizm alanlarında aktivite çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

“Yeniköy Kemerköy, çevre uygulamalarının en iyi örneğini veriyor”

Ankara’da düzenlenen “4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi”nde, Türkiye’nin kömür rezervlerinin ekonomiye kazandırılması konusu masaya yatırıldı.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN KİTAP BAĞIŞI

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.

Muğla’nın sağlık turizmi değerlendirildi

Muğla'daki sağlık turizmi potansiyelinin arttırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması, Muğla'nın sağlık turizminde küresel bir marka şehir olması ana hedefiyle, Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında 'Sağlık Turizmi Muğla Sektör Buluşması' toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla’da sağlık turizmi yatırımları arttı

Muğla'da sağlık turizmi potansiyelinin arttırılarak Muğla'nın turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması için Valilik, Üniversite, İl Sağlık müdürlüğü, Turizm İl Müdürlüğü ve özel sektör çalışmalarını sürdürüyor.

ENGEL TANIMADAN YÜZDÜLER

Özel gereksinimli gençlerin topluma kazandırılmasını sağlamak amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Kulaçlar Projesi” kapsamında engelli gençler Ölüdeniz’de bulunan Sea Horse Beach’te denize girdiler.

Simülasyon etkinliğinde engelli arkadaşlarıyla empati kurdular

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 2 gün süren etkinliklerde öğrencilere farklı engel türlerine ilişkin farkındalık kazandırılması amaçlandı.

Arıcılara Apiterapik ürün eğitimi

Dünya çam balı üretimi lideri Muğla'da bal dışındaki arıcılık yan ürünlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla Muğla Valiliği tarafından başlatılan 'Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi' projesi çalışmaları devam ediyor. Muğla-Aydın karayolu, Kafaca yol ayrımında merkezin inşaatı devam ederken, arıcılara da eğitimler verilmeye başlandı.

Ortaca’da bağımlılıkla mücadele çalıştayı yapıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, bağımlılıkla mücadelede devam ettirilecek çalışmaların belirli bir program çerçevesinde planlanarak ivme kazandırılması ve faaliyetlerin yaygınlaştırılması amacıyla 'Ben Olsaydım' etiketi ile Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı düzenlendi.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

Muğla’nın Alternatif Pazarlarda Tanıtımına YİKOB Desteği

Muğla’nın tarihi ve kültür varlıklarının ortaya çıkarılmasında ve turizme kazandırılmasındaki destekleriyle dikkati çeken Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı diğer desteklerinin yanında alternatif turizm pazarlarında yapılan Muğla’nın tanıtımına yönelik projelere de destek veriyor

Kaliteli turizm için iş istihdamı sağlanacak

Turizmin gözbebeği Bodrum'da 'Mesleki Eğitimde Sektörle İş Birliği Turizm' adlı söyleşi düzenlendi. Kaliteli turizm için düzenlenen toplantıda Liseyi bitiremeyen öğrenciler için turizm eğitimi verilip sektöre kazandırılması sağlanacak.

“Muğla Sağlık Turizmi Tek Durak Hizmet Merkezi Projesi” taslağı ilk onayını aldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı talimatıyla sağlık turizmi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Muğla ilinin sağlık turizminin geliştirilmesi, sağlık turizmi potansiyelinin artırılması, ilin turizm portföyüne kitlesel ve organize biçimde sağlık turisti kazandırılması, Sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan kuruluş sayısının arttırılması amaçlarına hizmet edecek olan Tek Durak Hizmet Merkezi, konsept proje taslağı projeye finansman sağlayacak anahtar paydaşlar tarafından desteklendi.

Sanayi Esnafı Demirtaş’ı Bağrına Bastı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Fethiye Sanayi Çarşısının modern bir şekilde Fethiye’ye kazandırılması için her türlü çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Bunun yanında Sanayi Çarşımız Fethiye’mize yetmiyor. İkinci bir sanayi çarşısı için gerekli fizibilite çalışmamız yaptık” dedi.

Mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı kurs eğitimleri için Bodrum Belediyesi ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre kurs faaliyetleri Bodrum Halk Eğitimi Merkezince yürütülecek.

Tarihi kalelere gözü gibi bakıyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesine 45 kilometre mesafedeki turistik Selimiye Mahallesinde bulunan ve tarihi uzun geçmişe dayanan kalelere vatandaşlar ve muhtarlık sahip çıkarak, bakımını üstleniyor. Mahalle sakinleri kalelerin bakımının yapılıp turizme kazandırılmasını istiyor.

Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle başladı

“Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 4-10 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak kutlanan Amatör Spor Haftası, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık jiletlerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla ilçede faaliyet gösteren berberlere atık jilet kutusu dağıtıldı.

Turizm Sektöründe Personel Sıkıntısı Yaşanıyor

Fethiye’de turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sektörde personel sıkıntısı yaşanıyor. FETOB 12. Olağan genel kurulunda konuşan FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Turizm personeli sıkıntısının en hızlı ve pratik çözümü üniversiteli öğrencilerimizin turizm sektörüne kazandırılmasından geçtiğini düşünüyoruz” dedi.

Fethiye Kalesi ve çevresindeki tarihi eserlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar başladı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Fethiye’de bulunan ve şehrin kuzeyindeki tepe üzerine kurulan Fethiye Kalesi ve çevresinde bulunan tarihi eserlerin turizme kazandırılması ve tanıtımı amacıyla yapılacak çalışmalar ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi. Otizme konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliğe katılanlar, mavi kıyafetleriyle dikkat çekti. Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının Elit şubesinde gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar canlı müzik eşliğinde eğlenirken doyasıya resim de yaptılar. Kurum Sahibi Salih Dündar “Azımsanmayacak kadar fazla olan otizmin farkında olunması ve bu bireylerin de topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz” dedi.

Seydikemer'e adliye binası müjdesi...

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün Seydikemer’e Adalet Binası kazandırılması için yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuç verdi. Başkan Otgöz, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Seydikemerliler için verdiği müjdeyi duyurdu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Seydikemer’e Adliye binası için çalışıyoruz” dedi.

Fethiye Kaya İnciri’nin ekonomiye kazandırılması için adım atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Kaya İnciri’nin yerel standartlara uygun olarak üretiminin arttırılması, ekonomik değerinin yükseltilmesi, tanıtım kanallarının etkin kullanılması ve coğrafi işaret süreçlerinde işbirliği yapılması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.