Kefal Haberleri

Kefal Haberleri

Yöneticilere yönetmelik eğitimi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Aydın ve Muğla’da 'Kooperatifçilik Eğitimi' programı gerçekleştirildi. 3. Bölge Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği’ne bağlı 42 kooperatifin yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitimler sona erdi. Bölge Birliği Başkanı Halit Şakar, Aydın ve Muğla illerinde yaklaşık 30 bin esnaf ve sanatkara hizmet verdiklerini belirterek, “Toplumun ve ekonominin bel kemiği olarak adlandırdığımız esnaf ve sanatkarımızın her zaman hizmetindeyiz” dedi.

Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, kurumlar vergisi sıralamasında ilk 5’te

2022 yılı için Gelir İdaresi Kurumu’nun yayınlamış olduğu verilere göre Kurumlar Vergisi sıralamasında Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi, Fethiye’de ilk 5’e girdi. Bunun üzerine ise Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekimi Dr. Öztürk Günal, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ortak basın açıklamasında bulundu.

İSMAİL BAŞOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede 33 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüten İsmail Başoğlu güven tazeledi.

MARMARİS'TE YENİ ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız uzun görüşmeler ve mesai sonrası üyeleri olan esnaflara yeni Eesnaf Kredi Kefalet Kooperatifi' kurulduğu müjdesini verdi.

DALYAN KEFALİ KİLOSU 50 LİRADAN SATILIYOR

Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan kefalinin kilosu bölgede 50 liradan satılıyor.

BAŞOĞLU’NUN 50 YILLIK HAYATI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu’na Gönen ilköğretim okulu mezunları başarı 50’nci yıl başarı ödülü verdi. Duygusal sahnelere de ev sahipliği yapan törende daha önce başarı ödülüne layık görülen Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Mete Atay’ın birer konuşma yaparak İsmail Başoğlu’nu anlattıkları gecede Almanya’da yaşayan İsmail Başoğlu’nun hayat hikayesini yazmada etkili olan bu kitabın yönetmenliğini yapan Kemal Yalçında tanıdığı İsmail Başoğlu’nu anlatırken Başoğlu gözyaşlarını tutamadı.

İSMAİL BAŞOĞLU’NA BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Gönen İlkokulu Mezunları adına eğitimciler Mustafa Özdemir, Mustafa Çetin ve Kemal Yalçın Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’na ‘Başarı Ödülü’ takdim ettiler.

MUĞLA MÜSİAD’A AHİLİK HAFTASI ZİYARETİ

Muğla İl Müftü Vekili Sema Özbakış ve Din Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Kurumahmut MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Kazım Demir, Ticaret İl Müdürü ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni Ahilik Haftası dolayısı ile tebrik ziyaretinde bulundu.

Esnaf Kefaletten Açıklama

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından 5 Ocak 2022 tarihli ulusal gazetelerde: “Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan esnaf kredilerinin faiz oranları P düşürülmüştür. Kaybolmaya yüz tutmuş bakır dövmeciliği, çinicilik, dokumacılık vb. gibi esnafların kredilerinin 100.000 TL’lik kredilerinde faiz alınmayacaktır” şeklinde çıkan haberlerin yeni olmadığını 2 yıldan bu yana yürürlükte olan bir uygulama olduğuna yönelik açıklama yapıldı.

“Azim İle Çalışmaya Devam”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, yayınladığı mesajıyla 2022 yılında da azim ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Soydemir, Karaçulha Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir, 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Karaçulha Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek, genel kurula davet etti.

Soydemir; Çiftlik, Kargı Ve Yanıklar Esnafını Ziyaret Etti

Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Soydemir 8 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek olan genel kurul öncesi esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Soydemir, Çiftlik, Kargı ve Yanıklar Mahallesi’ndeki esnafları ziyaret ederek genel kurula davet etti.

Dalyan kefali kilosu 20 liradan satılıyor

Hamsinin kilosu bazı bölgelerde 70 liraya satılırken, Türkiye'nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Dalyan kefalinin kilosu Muğla'da 20 liradan satılıyor.

Başoğlu, “Sadece kredi verip, kredi toplamak istemiyoruz”

24 Temmuz 2021’de Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi genel kurulunun ardından Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir açıklamalarda bulundular.

3. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nde Saraç güven tazeledi

Aydın-Muğla illeri 3. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği 48. olağan genel kurulunda mevcut başkanı Necip Saraç güven tazeledi.

Deva Partisi ilçe teşkilatından aşure etkinliği

Deva Partisi Fethiye İlçe teşkilatı muharrem ayı nedeni ile Deva Partisi Fethiye İlçe binası önünde aşure etkinliği düzenledi. Aşure etkinliğine Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit beraberinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, Hüsnü Çalış, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Başoğlu, Güven Tazeledi

Fethiye Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi 61. Genel Kurulu gerçekleşti. Tek listeyle girilen seçimde Başkan İsmail Başoğlu güven tazeledi. Genel Kurulunda Divan Kurulu Başkanlığını Bölge Birlik Başkanı Necip Saraç, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığını Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Mehmet Soydemir, Divan Kurulu Katipliklerini ise Murat Burmabıyık ve Yusuf Özdemir yaptı.

Başoğlu, “Satılık bir hastanemiz yok”

Kamuoyunda, sıkça Lokman Hekim Esnaf Hastanesinin devredileceğine dair spekülasyonlar duyulması neden ile açıklama yapan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı ve Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Başoğlu, “Bazı büyük ve kurumsal sağlık gruplarından tarafımıza gelen teklifler olmasına karşın şu an için her hangi bir devir durumu söz konusu değildir” dedi.

Başoğlu, Kooperatifimiz 17 Mayıs’a kadar kapalı

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarihinde ilk kez kapanıyor. 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan tam kapanma sürecinde kooperatifin kapalı olacağı bildirildi. 

Başoğlu, “AKUT bizim gözbebeğimiz”

AKUT Fethiye Ekibi, malzeme desteği ve katkıları için Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’na teşekkür belgesi ve teşekkür plaketi takdim ettiler. Başoğlu, “AKUT ve benzeri kuruluşlar, bizim gözbebeğimiz. Bu kuruluşlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Üyelerine can suyu olmaya devam ediyor

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, pandemi döneminde üyelerine can suyu olmaya devam ediyor. Ortak sayısı 2 bin 680’e ulaşan kooperatifin dağıttığı kredi miktarı 160 milyon TL’yi bulurken; kredi talebinin oldukça yüksek olduğu kaydedildi. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Şu anda dağıttığımız kredi miktarı yaklaşık 160 milyon TL civarında. Ortak sayımız 2 bin 680’e ulaştı. Kişi başına 100 bin TL kredi düşüyor. Kredi taleplerimiz çok. Yapılandırma başvuruları 30 Nisan’da sona erecek” dedi. 

Başoğlu, “Yerel esnafımıza destek olalım” 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından yayımlanan genelgeye göre açıklamalarda bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Kooperatife borçlarından dolayı hiçbir esnaf ve sanatkarımız mağdur olmayacak” dedi. 

Başoğlu 'Fethiyemiz için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz'

SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu'na ziyarette bulundu.

Fethiye'nin eski esnafları 2021 takviminde

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından hazırlanan 2021 takviminde, Fethiye'nin eski esnaf ve sanatkarlarına yer verildi. Kooperatif, günümüzde çoğu vefat eden Fethiye'de isim yapmış eski esnaflarını ve sanatkarlarını, bu yılki bastırdığı takvimlerle adeta yaşatıyor. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu " Fethiye'nin geçmiş esnaf ve sanatkar yaşamını yansıtmaya çalıştık. 2 bin adet bastırdık, eğer talep olursa bin adet daha bastırabiliriz" dedi.

Başoğlu

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından Merhum Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öztürk adına Esnaf ve Sanatkarlar Bahçesi oluşturuldu. Seydikemer ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde 22 dönüm alan üzerine kurulan örnek bahçeye 200 adet ayva, 300 adet badem ağacı dikilirken yüzlerce adet lavanta dikimi de gerçekleştirilecek. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu " Türkiye'de ilk defa Esnaf Kefalet Kooperatifimiz tarımsal bir faaliyete de el atmış oldu" dedi.

‘Çark dönsün ki borcumuzu kredi ile ödemeyelim’

Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne geçtiğimiz yıl 203 yeni ortak katıldı. Kooperatifin ortak sayısı 2 bin 602’ye ulaşırken, toplam plasmanın 150 milyon TL.yi bulduğu ifade edildi. Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, 2020 yılı değerlendirmesinde “Şu anda yaklaşık bin 500 esnafımız kredi kullanıyor. İnsan başına düşen kredinin de 50 milyon TL civarında olduğunu söyleyebilirim. Kooperatif olarak biz esnafımızın her zaman yanında olmaya çalıştık” dedi.

Başoğlu, “Kooperatifimiz kredi imkanı sağlamayı sürdürüyor”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, bu yıl esnaflara 65 milyon TL fazladan kredi kullandırdıklarını söyledi. Başoğlu, “Kovid-19 salgını nedeniyle devletin esnafa kredi bazında daha fazla plasman kullandırma konusunda aldığı kararlar doğrultusunda, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kredi vererek geçirdik. Kooperatifimiz esnafımıza kredi vermeye devam ediyor” dedi.

50 yıllık terziye terziye teşekkür belgesi

Fethiye’nin Yeşil Üzümlü beldesinde teknolojiye direnen, 50 yıldır terzilik mesleğini aralıksız devam ettiren Süleyman Çatal; Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Fethiye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanlığı tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldı. Yeşil Üzümlü Mahallesi’nde yarım asırdır terzilik yapan Süleyman Çatal teşekkür belgesi verilince duygularına hakim olamadı.

BAŞOĞLU, “140 MİLYON TL KREDİ VERDİK”

Pandemi döneminin sıkıntıları aşılmaya çalışılırken, Fethiye esnaf ve sanatkarlarına kamu bankaları ile Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sağladığı krediler can suyu oldu. Korona virüsü salgını sürecinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye esnaf ve sanatkarları da zor günler yaşadı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Bu süreçte sağladığımız kredi toplamı 140 milyon TL’ye ulaştı. Fethiye’de Halkbank ve diğer kamu bankaları da büyük destek sağladılar” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de 2 Bin 900 Esnaf Krediden Yararlandı

Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle Fethiye’de de zor durumda kalan esnaflar hem devletin hem de Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin sağladığı kredilerle nefes buldular. Fethiye’de yaklaşık 2 bin 400 esnaf ve sanatkar Halkbank’tan, 500 esnaf da Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 25 bin TL’lik kredilerinden yararlandı. FRT TV’de Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ile Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Covid-19 döneminde üyelerinin yaşadıklarını ve bu süreçte yapılan destekleri anlattılar. Büyük ilgiyle izlenen programda özellikle dolmuş sürücüleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekler ile kamunun desteğinin oldukça yetersiz kaldığını, Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka akaryakıt desteği sağlaması gerektiğini mesajlarla gündeme getirdiler. Minibüsçüler mesajlarında, şu ortamda büyük zarar içinde olduklarını da ifade ettiler.